°Resim çizim tarihi: 2018
°İlhamı: Robert Frager'e ait olan "Kalp, Nefis ve Ruh" kitabı
°Açıklaması: İnsanın huy, mizaç, mertebe ve de psikolojik açılımı; en üstten başlayarak sağdan sola doğru ruhun doğru bilgiye ulaşmasını ve maddeden enerjiye dönüşümü, benliğin iradesini ele almayı, adım adım yükselmeyi ve en mutlu/olgun/bilge insan olmayı sergiliyor.
Soru: Siz resimde ne görüyorsunuz?
+Merak ettiğiniz ya da eklemek istedikleriniz var mı?
_____________________
°(en gizli ruh) Safiye: saf olan, hiç (resimde yarılmış sarı kalbi temsil ediyor)
°(gizli ruh) Marziye: kendisinden razı olunan, yaratanın da razı olduğu (resimde kırmızı ve açılmaya hazır kalbi temsil ediyor)
°(insani ruh) Raziye: her şeye razı olan, her şeyi kabul eden; "gel, ne olursan ol yine gel..." (resimde saf kalbi ve iki duygusal insanı temsil ediyor)
°(kişisel ruh) Mutmainne: Rahat, huzurlu, ermiş, mutlu (resimde harekete geçmiş mutlu bir beyin ile üretken insan kollarını temsil ediyor)
°(hayvani ruh) Mülhime: ilham olunan, iyilik ve üretme duygusu harekete geçen (resimde kahverengi tırtıl kalp, vahşi hayvan ile kediyi temsil ediyor)
°(bitkisel ruh) Levvame: pişman olan, kendisini küçük gören, kendisine kızan, kendisiyle savaşmaya başlamış olan kişi (resimde bitkiye ve oksijene ihtiyaç duyan karaciğer temsil ediliyor)
°(toprak ruh) Emmare: kötülüğe teşvik eden ve emreden (resimde duygusuz iskelet insanı ve DNA ile ona tutunan, ışığı arayan bir küçük ruhu temsil ediyor)
_____________________
İnsanın mizacı temelde topraktır. Topraktan yaratılan insanın ilk şekillenmeyen benliği de toprak gibidir. Düşünme, hissetme, görme ve en önemlisi de akıl etme kabiliyeti sınırlıdır. Eğer insan kendini geliştirmezse sadece bu makamda kilitli kalmak ona ve çevresine zarar verebilir; ya tehlikeli bir karakter ortaya çıkarır (duygusuz-hissiz) ya da tamamen izole olup kendi içinde kendini tüketir.
Sonra insan gelişmeyi seçerse ilk adım olarak bir bitkiyi andırır. Huyları, yaşam tarzı, bir bitki kadar seviyeli ve de sınırlıdır.
Sonra insan bir adım daha atar ve hayvanların mertebesine çıkar. Biraz daha saldırgan, açgözlü ya da gözü açık, hırslı ya da çalışkan, isyankâr ya da başarılı ve de bir hayvanın veya herhangi bir hayvan türünün (kedi insanı vs.) tüm özelliklerini taşıyan bir kişiye bürünür.
Sonra insan maddeden usanır ve içsel dönüşü keşfeder, bu noktada da yavaş yavaş kişisel ruh onu ele geçirir. Artık kişi kendini tanıma noktasındadır ve gerçek bir insan olmayı hedeflemiştir.
Sonra insan, insan olur. Başarır, görür, duyar, hisseder, mutlu olur, sever, sevdirir; yani hayatını tüm insani özellikleriyle yaşamayı öğrenir.
Sonra insan, insanı da geçer ve belki de bir melek olur. Bu noktada çok fazla tecrübe yaşanmadığı için ya da yaşayan kişilerin bu gerçeği anlatmamayı seçmelerinden dolayı 'sır' olarak bilinir ve sonra da sırrın da sırrı gelir ve öyle ki insan bir melekten de üstün olur.
Bir üçüncü sır yoktur, çünkü onun bir üstü ölüm yani yaratana/kaynağa kavuşmaktır. Bu mertebelere sadece İslam dininde değil, diğer büyük dinlerde ve de özellikle Budizm'de (çakralar) karşılaşmak mümkün.
-Daha ayrıntılı bir açıklama ve resim şöleni için instagram hesabımızı ziyaret edebilirsiniz.-