Winkelierster

By beddenplasser

21.6K 117 11

Een jongen van 16 jaar ziet uit het raam van zijn slaapkamer bijna elke dag op hetzelfde uur een vrouw de sup... More

HOOFDSTUK 1
HOOFDSTUK 2
HOOFDSTUK 3
HOOFDSTUK 4
HOOFDSTUK 5
HOOFDSTUK 6
HOOFDSTUK 7
HOOFDSTUK 8
HOOFDSTUK 9
HOOFDSTUK 10
HOOFDSTUK 11
HOOFDSTUK 12
HOOFDSTUK 13
HOOFDSTUK 14
HOOFDSTUK 15
HOOFDSTUK 16
HOOFDSTUK 17
HOOFDSTUK 18
HOOFDSTUK 19
HOOFDSTUK 20
HOOFDSTUK 21
HOOFDSTUK 22
HOOFDSTUK 23
HOOFDSTUK 24
HOOFDSTUK 25
HOOFDSTUK 26
HOOFDSTUK 27
HOOFDSTUK 28
HOOFDSTUK 29
HOOFDSTUK 30
HOOFDSTUK 31
HOOFDSTUK 32
HOOFDSTUK 33
HOOFDSTUK 34
HOOFDSTUK 35
HOOFDSTUK 36
HOOFDSTUK 37
HOOFDSTUK 38
HOOFDSTUK 39
HOOFDSTUK 40
HOOFDSTUK 41
HOOFDSTUK 42
HOOFDSTUK 43
HOOFDSTUK 45
HOOFDSTUK 46
HOOFDSTUK 47
HOOFDSTUK 48
HOOFDSTUK 49
HOOFDSTUK 50
HOOFDSTUK 51
HOOFDSTUK 52
HOOFDSTUK 53
HOOFDSTUK 54
HOOFDSTUK 55
HOOFDSTUK 56
HOOFDSTUK 57
HOOFDSTUK 58
HOOFDSTUK 59
HOOFDSTUK 60
HOOFDSTUK 61
HOOFDSTUK 62
HOOFDSTUK 63
HOOFDSTUK 64
HOOFDSTUK 65
HOOFDSTUK 66
HOOFDSTUK 67
HOOFDSTUK 68
HOOFDSTUK 69
HOOFDSTUK 70
HOOFDSTUK 71
HOOFDSTUK 72
HOOFDSTUK 73
HOOFDSTUK 74
HOOFDSTUK 75
HOOFDSTUK 76
HOOFDSTUK 77
HOOFDSTUK 78
HOOFDSTUK 79
HOOFDSTUK 80
HOOFDSTUK 81
HOOFDSTUK 82
HOOFDSTUK 83
HOOFDSTUK 84
HOOFDSTUK 85
HOOFDSTUK 86
HOOFDSTUK 87
HOOFDSTUK 88
HOOFDSTUK 89
HOOFDSTUK 90
EPILOOG

HOOFDSTUK 44

151 1 0
By beddenplasser

Toen de crimi gedaan was, had Lies geen zin om op te staan. Ze voelde zich heerlijk geborgen bij Marthe, zeker omdat Marthe nog steeds haar hand voor haar mond had, en ze zat te zuigen op de fopspeen die haar mond goed vulde.

Alhoewel ze een week eerder in eerste instantie geschokt was toen ze Jan en Els zo had gezien, was ze ergens ook jaloers geweest. Het leek wel prettig om ook iets te hebben om op te zuigen 's nachts.

Toen ze zag wat Marthe in haar hand had toen die terug ging zitten, vleide ze zich dan ook met veel liefde neer op haar schoot en deed haar mond open toen Marthe de fopspeen voorhield. Ze had geen woorden nodig. Ze voelde duidelijk aan dat Marthe er voor haar was, en dat ze terug volledig in haar vriendin kon wroeten en zich goed leggen.

Onmiddellijk wist ze dat die fopspeen gewoon in haar mond moest en daar ook moest blijven. Ze had dan ook Marthe's hand vastgenomen en die tegen haar mond blijven duwen, om er zeker van te zijn dat ze haar hand niet zou wegnemen.

Uiteindelijk maakte Marthe duidelijk aanstalten om recht te staan, en zat er voor Lies niets anders op dan mee recht te komen. De tut gleed uit haar mond toen ze rechtkwam, en bleef aan Marthe's rechtermiddelvinger hangen.

Terwijl Lies al naar de badkamer ging, zette Marthe nog even de tv uit, en bracht het lege vaatwerk naar keuken. Nadien begaf zij zich ook naar de badkamer om haar tanden te gaan poetsen.

Marthe merkte bij Lies niets op van haar kindergedrag van het uur dat gepasseerd was. Lies stond weer net zo recht en stevig als ze anders in het leven stond. Het contrast was enorm groot. Als adolescent was Lies heel zelfstandig en zelfzeker, maar Marthe had nu ook die andere kant leren kennen. Ze kon het maar moeilijk plaatsen.

Tijdens het tandenpoetsen kwamen bij Lies haar zanglijnen in gedachten terug, iets wat nu al enkele jaren gebeurde. Ze had zichzelf aangeleerd om haar zanglijnen in gedachten na te gaan, en tandenpoetsen was een ideaal moment om dit te doen.

Alleen, nu moest ze tegelijkertijd terugdenken aan wat er twee dagen eerder was gebeurd. Bij het buitengaan van het lokaal waar haar examen zang zonet was gebeurd, zag ze Ella en Marthe zitten op de wachtstoelen in de gang. Marthe wist dat Lies examen had, en wou haar verrassen door er te zijn.

Dit viel deels in het water doordat Marthe te lang moest zoeken naar het juiste lokaal, maar desondanks hadden de twee het examen van Lies zo goed als volledig gehoord via de open deur die voor een beetje afkoeling zorgde in het snikhete lokaal.

Lies was vooral ontroerd toen Ella op haar schoot kroop, haar een dikke knuffel gaf terwijl ze stukjes van Lies haar laatste lied neuriede. Lies wist niet of Ella muzikale aanleg had, dan wel extra aangesproken was door haar zang, maar dat kon haar weinig schelen. Het was duidelijk dat ze een trouwe fan had, en dat deed Lies heel veel deugd.

Mijmerend over dat fijne moment deed ze de rest van het tandenpoetsen op automatische piloot. Ze ontwaakte pas uit haar dromerijen toen ze de handen van Marthe over haar borsten en dus ook haar gevoelige tepels voelde strelen.

Met een nog natte mond draaide ze zich om en plantte haar natte lippen op die van Marthe. Een lange kus- en knuffelpartij volgde, eerst in de badkamer en eindigend in het grote dubbele bed.

Marthe besefte maar pas ten volle dat ze eindelijk terug in het gezamenlijke bed lag toen zij ook haar stuk deken over zich sloeg na eerst Lies te hebben ondergestopt en haar fopspeen in de mond te hebben gestopt.

De volgende morgen begon bijgevolg met een hele dikke dankuwel van Marthe aan het adres van Lies. Marthe voelde zich bevrijd van jaren wrok en kon terug zonder probleem de slaapkamer beschouwen als een fijne plaats, waar ook zij plezier kon beleven.

Lies had 's morgens de fopspeen in het nachtkastje gelegd, naast de roze fopspeen van Els die daar blijkbaar ook lag. Ze was benieuwd wat Els zou denken als die daar plots een andere speen zou zien liggen. Hopelijk bleef ze van haar speen af.

De knop was voor haar onbewust weer omgedraaid. De zelfzekere Lies besprong haar vriendin, of tenminste dat was ze van plan op het moment dat Ella de kamer binnenkwam, duidelijk minder wakker met nog haar tut in de mond en een knuffel in de hand.

Terwijl Lies boven op Marthe zat, kroop Ella op het bed en legde zich tegen haar mama. Lies besloot maar zich aan de andere kant van Ella te leggen zodat het meisje nu veilig ingesloten was.

Lies streelde het gezicht van Ella terwijl ze haar aankeek. Ze voelde hoe het meisje verder tot rust kwam onder haar warme hand, en niet veel later lag ook Ella terug in dromenland. Lies was als enige klaarwakker, en besloot dan maar de keuken te leren kennen en het ontbijt te verzorgen.

Na een kleine twintig minuten kwam ze terug naar boven met een vol dienblad met daarop drie bordjes met gesmeerde boterhammen, twee grote tassen koffie, twee glazen appelsiensap en een grote zuigfles warme melk.

Het was tegen alle regels over eten in de slaapkamers in, die Marthe voor zichzelf en Ella had uitgedacht, maar ondanks dat was ze heel blij verrast toen ze werd wakker gekust door Lies, en zag wat die had geforceerd. Vooral het feit dat zij niets had moeten doen, vond ze zalig.

Ella vond het maar vreemd dat ze in de slaapkamer mocht drinken en eten, maar zette zich al gauw tussen de twee dames in tegen de rand van het bed, en genoot even hard van de melk en de choco met boterham errond.

Terwijl Jan en Els werden geconfronteerd met een artikel uit de krant, stond Lies met Ella op haar arm onder de douche. Marthe had zich ondertussen afgedroogd en was klaar om Ella aan te nemen. Het was behoorlijk krap geweest in de douche met hun drietjes, maar alle drie vonden ze het geslaagd.

Vooral het moment dat Lies en Marthe mekaar kusten, en Ella zich er tussen wrong om ook te proberen een kus op hun monden te geven, was een heel plezante ervaring. Marthe voelde een enorme warmte door zich stralen.

Misschien was Ella nog te jong om echt te weten wat er gaande was tussen haar en Lies, maar het feit dat ze zich evengoed vol overgave op Lies stortte, gaf Marthe toch het gevoel dat Ella Lies volledig aanvaardde.

Ella stribbelde tegen toen Lies haar aan haar mama wou geven. Ze klemde zich onverzettelijk vast aan de hals van Lies. Pas nadat Ella haar een kus vol op de mond kon geven, was ze tevreden en gaf ze zich over aan Marthe en de klaarstaande handdoek.

Lies vroeg zich af of de daad van Ella kopieergedrag was, of gewoon een blijk van liefde. Toen ze naar Marthe keek, had ze sterk de indruk dat Marthe zich net dezelfde vraag stelde.

De namiddag die volgde was voor Marthe het summum van huiselijkheid. Omdat de examens in aantocht waren, moest ook Lies achter haar boeken kruipen. Marthe had haar na het middageten dan ook aan de salontafel geïnstalleerd.

Ze merkte pas hoe gelukkig ze was, toen ze Ella in haar bedje had gestopt voor haar middagdut, en zich klaarmaakte om de vloeren met nat te doen. Marthe was toch vooral iemand die graag in en om huis bezig was. Hoe graag ze ook op stap ging, thuis bezig zijn terwijl de andere gezinsleden ook met hun ding thuis bezig waren, maakte haar het gelukkigst.

Lies kon dan weer de huiselijke rust die Marthe uitstraalde enorm waarderen. Het liefst van al studeerde ze thuis beneden terwijl haar moeder bezig was, maar dit was dikwijls tegen de zin van haar moeder. Hier bij Marthe was er op zich al geen studeerkamer, en Marthe had laten verstaan dat zij niet liever had dan dat Lies gewoon beneden studeerde.

Marthe kon het niet laten regelmatig te gluren naar haar vriendin terwijl ze de vloeren deed. Eén keer leidde dit tot meer dan begluring en werden beider lichamen met volle goesting betast en bekust. Marthe riep zichzelf echter tot de orde dat ze verder moesten werken, en dat ze zich diende te beperken tot 'a room with a view'.

Na het fruit en de koek maakten de drie dames zich klaar om te vertrekken. Eerst ging het langs de ouders van Marthe om Ella af te zetten en Els op te pikken. Erica begroette ze alle drie even hartelijk, en Lies wist meteen van wie zowel Els als Marthe hun warme karakter hadden.

Els gooide eenzelfde warmte in haar knuffel toen ze naar beneden kwam gestormd. Els vond het niet nodig te wachten tot Lies zich had omgedraaid en gaf haar een knuffel langs achter. Het stoorde Lies zelfs niet dat haar armen recht op haar borsten leunden. Bij iedereen anders zou ze zich ongemakkelijk hebben gevoeld, maar dergelijke ongedwongenheid hoorde gewoon bij hen.

Patrick was in een veel beter humeur dan de week ervoor. Hij had er goede hoop op dat de plaaster om zijn pols er in de loop van de week die kwam af mocht. Hij had geen enkele pijn meer in die pols, en de dokter had gezegd dat de gips wegbleef als er niks meer te zien was op de radiologie.

Zijn been zou veel langer duren. De breuk daar was veel gecompliceerder, maar als hij zijn beide polsen had, dan zou hij ook na verloop van tijd een steungips krijgen, waardoor hij mobieler werd. Alhoewel er nog altijd slecht nieuws kon zijn, gaf het gevoel van hoop Patrick op dat moment vleugels.

Bij Mia aangekomen stond de fles aperitief al klaar. Marthe kon het niet laten Mia te testen.

"Is alcohol onder de 18 jaar niet verboden, Mia ?"

"Marthe De Ro, voor jou maar geen aperitief vanavond want jij moet straks nog rijden ?"

Marthe griste het glaasje uit Mia's handen met een grote grijns op haar gezicht.

"Zullen we het maar op een gelijkspel houden ?"

Ook Els kreeg haar lading spot te verwerken. Terwijl Marthe probeerde Mia te jennen, was zij naar de keuken gegaan om te proberen te ontdekken wat er zo lekker stond te ruiken. Mia kreeg haar echter op tijd in de gaten.

"Elsje, zal ik eens laten zien wat ik vroeger deed bij onze Jan en ons Lies als die hun neus te diep in zaken staken waar ze geen zier mee te maken hadden ?"

Els durfde niet anders te doen dan aarzelend te knikken, maar dat beklaagde ze zich onmiddellijk, want Mia had er geen enkele moeite mee om haar aan haar neus weg te trekken uit de keuken.

Lies en Jan wisten maar al te goed wat voor gevoel dit in de neus gaf, en Lies stond schaterlachend klaar met de doos zakdoekjes. Els zelf moest beschaamd toegeven dat het bij haar 1-0 voor Mia stond. Tien minuten later was ze nog steeds bezig te proberen haar neus terug in de plooi te krijgen.

Na het eten werd het voor Marthe en Lies een vuurdoop. Het was voor Marthe al heel lang geleden dat ze nog eens naar een jeugdfuif was geweest. Ze zag er wel naar uit, maar hoopte alleen dat ze zich niet te oud zou voelen tussen de vrienden van Lies en Els.

Enkele van hen kende ze al, en ze wist ook dat Jan enkele weken ervoor zonder meer was aanvaard door de groep, dus ze had er alle vertrouwen in dat dit voor haar ook zou lukken.

Lies had haar verteld dat de leiding heel blij voor haar was, en heel benieuwd was haar te leren kennen. Het feit dat het over de zus van Els ging, maakte het alleen maar boeiender. Ze hoopten op die manier ook pikante details over Els te pakken te krijgen.

Terwijl Els en Jan na het eten naar boven waren getrokken, en Lies zich al wou klaarmaken, bleef Marthe nog bij Mia achter in de keuken.

"Ik had eigenlijk gedacht dat je je samen met Lies zou klaarmaken. Of ben je bewust beneden gebleven ?"

Terwijl Mia dit zei, keek ze Marthe doordringend aan. Marthe wist dat het niet veel zin om rond te pot te draaien, maar vond niet onmiddellijk de juiste woorden.

"Marthe meid, het is ons Lies, hé ?"

Marthe knikte.

"Mag ik één gok doen ? Jullie zijn duidelijk smoor op mekaar, maar ik heb zo'n vermoeden dat jij op een bizarre eigenschap van ons Lies bent gebotst. Klopt het ?"

Marthe knikte weer.

"Ben je in staat om het nu wel te zeggen ?"

Marthe keek Mia aan.

"Ik heb soms de indruk dat Lies een kind is. Ons Els en Jan die hebben plezier in kindse zaken, maar bij Lies voelt dat anders aan. Zij reageert soms net zoals ons Ella, als iets wat gewoon bij haar hoort."

Mia gaf een blijk van herkenning.

"En dan bedoel jij alles wat met haar verschoning te maken heeft ? Als je haar verschoont, dan heb je het gevoel alsof je een baby of een peuter verschoont, eerder dan een volwassene."

Marthe gaf Mia gelijk.

"Van waar komt dat ? Ik vind het helemaal niet erg om haar te verschonen, maar ik vraag mij soms echt af of ze zich er van bewust is dat ze zo doet. Het heeft toch maar iets akeligs."

Mia legde haar hand op Marthe's rug om haar wat te doen kalmeren.

"Ik weet niet wanneer het begonnen is, maar ze heeft dat al heel lang. Elke keer als iemand anders iets bij haar doet van verzorging, dan valt zij terug in een kindse houding. Ik heb er geen verklaring voor, maar echt schadelijk is het volgens mij niet.

Ze weet er zelf van, maar houdt het niet tegen. Maar als het jou stoort, dan moet je je niet tegenhouden dat met haar te bespreken, hé."

"Mia, ik ga eerlijk zijn. Mij stoort het op zich niet, maar ik was wel bezorgd. Ik verzorg graag mensen, dus of ik nu één of twee kleuters in huis moet verzorgen, dat maakt voor mij geen barst uit."

Hierna knipoogde ze naar haar schoonmoeder, die een brede glimlach niet kon onderdrukken.

De sfeer was uitgelaten in de auto. Ook Jan was eigenlijk wel zenuwachtig, maar hij was blij dat hij al wat volk kende met wie ze gingen uitgaan, en het feit dat Marthe er nu ook bij was, stemde hem gerust.

Toen Marthe samen met de drie andere binnenging, had ze toch wat bekijks. Ze was dan ook zichtbaar ouder dan de anderen. Dat duurde echter hooguit enkele minuutjes, want al snel stond ze samen met de anderen op de dansvloer.

Na geruime tijd vond de vriendengroep de tijd om eens dieper kennis te maken. Niet alleen waren er sommigen die Jan nog niet hadden gezien, maar alle ogen waren natuurlijk nu gericht op het nieuwste koppel in de groep, het eerste lesbische koppel trouwens.

Liesen Marthe hadden besloten geen geheim te maken van hun probleem. Voor velen was dit een verrassing, omdat geenvan hen dit ooit al had opgemerkt bij Lies. Toen Lies gevraagd werd relaas te doen van hun eerste kus, vroeg Marthezich toch wel af hoe ver in detail ze zou durven gaan.


Continue Reading

You'll Also Like

3.4K 65 22
Als Isa wordt gebeld dat het niet goed gaat met haar vriend Matthy, weet ze dat ze iets moet doen. Het is klaar, hij gaat er straks onderdoor, ze moe...
26.6K 574 11
Sinds een paar maanden is Rocky uit de kast. Ze weet voor honderd procent zeker dat ze op meisjes valt. Dan ontmoet ze de charmante en lieve Jip. Na...
Parker By Jelmer

Teen Fiction

64.5K 5.6K 35
☆ Winnaar van de Wattys 2016, categorie 'baanbrekend'! ☆ Wanneer aan Parker doodleuk door een klasgenoot gevraagd wordt of hij homo is, stort Par...
6.5K 144 15
A short story, based on an existing theme: 10 year old Tommy has to fill in as a flower girl at his aunts wedding. Written with the help of AI.