KARAHİLAL : Bir Mezopotamya P...

By YakuphanOkut21

2.7K 1.1K 48

Bir Mezopotamya polisiyesi olarak kaleme alınan eserde ; özel de Diyarbakır yer altı dünyasını kontrol ettiği... More

SİSLE GELEN YOLCU
İKİ DELİ
İŞPORTACI BROKER
TİGRİS
GECE GERDANLIK GÜNDÜZ MEZARLIK
ÇİPLİ OTOPSİ
TUĞRA
SAKINCALI PİYADE
BRİFİNG
THE VİRGİN BULL'S ROCK BAR
BİTİŞİK KUVVET
HEJAR
GÜVEN BANA
MİTHRAS
ŞİFRE
HİÇ BİLİNMEYENLİ DENKLEM
FİSKAYASI
DOĞRU KÜMES
PARS
ÖLÜM KONSEYİ
DİŞİ KATİL
İKİ SATIR
İYİNİN VE KÖTÜNÜN BÜROKRATI
KARA KİLİSE
KIRIK BİR KALP
KAÇAK DÖVÜŞ
SAKLI GEÇMİŞ
KATZENBACH
ÖLÜ DOST
SORKİN ÇIKMAZI
BİR ADIM GERİDEN
BULUT
KİŞİLİK BÖLÜNMESİ
DİYALEKTİK
MARDİN MAKTÜL
TERS PSİKOLOJİ
GERÇEĞİN ÇOK UZAĞINDA
DÖRT AYAKLI YANLIZLIK
EPİKRİZ
AÇIK BÜFE KIRGINLIK
BAD'IN EVİ
İZ PEŞİNDE
ESKİ POST
HIRSIZ VAR !
ÖZÜR SORUNSALI

YEMİN

65 30 1
By YakuphanOkut21

Gölgeni doldurdum kadehime,
Sirius kutsadı bedenimi.
Ve boğa kanatan Mithra,
Geri ver mevsimlerimi!

Sapo Dorian,kapının önüne geldiğinde içerden bu şiirin mırıltılarını duyuyordu.Bir an için durduktan sonra eliyle poşetten perdeleri sağa sola ittirerek girdiği geniş odanın önüne gelmişti. Oda loş bir ışıkla aydınlatılmıştı. Klinik gibi bölümlere ayrılmış oda da yedi yatak vardı. Mardin yolunda saldırıya uğramış inanç üyeleri her bir yatakta tedavi görüyordu. Durumları çok ciddi olmamasına rağmen ilerleyen yaşları onların hemen ayaklanmalarına engeldi.
Mithras inancının en yüksek rütbeli inisiyasyon üyeleri Zerzevan Kalesinde ki Mithraeum da yaptıkları son tekris sonrası Mardin Havalimanına giderken saldırıya uğramış ve her bir üye çeşitli yerlerinden yaralanmışlardı. Yaralarının hayati bölgelerde olmamasının şansla alakası varsa da en büyük etken onları taşıyan araçların zırhlı olmasıydı.
Dorian, hainlerin cezasını vermiş olsa da esas failin kim olduğuna dair en ufak bir ipucu elde edememişti. Zira kendisi de bir inanç üyesiydi ve yakın bir tarihte gerçek faili bulamaz ise saldırıya uğramamış üye olarak tüm okların ona doğru döneceğinden hiç şüphesi yoktu. Gerçek adlarını bilmediği inanç üyelerine doğru yavaşça yürüdü. İlk yatan Kuzgun iyi diye geçirdi içinden. Damat ve Asker de iyiydi. Persli' nin sol omzu çıkmıştı yerinden. Kolu sarılı adama başıyla selam verdi. Ulak ve Baba da da çok büyük bir hasar yok gibi görünüyordu. Yavaşça odanın sonundaki yatakta yatan yüce rahip Pontifex Maximus' a doğru yürüdü.
İnançlarının en büyük üstadının kaburgaları kırılmıştı. Adamın gözleri kapalıydı. Ama baş ucunda birinin durduğunu hissettiğinde açmıştı gözlerini. Çatallaşmış bir ses tonuyla,
- Hoş geldin Aslan,dedi.
- Hoş bulmayı umut ederdim efendim.
- Ah! Kagir ömrümde bundan daha kötülerini gördüm evlat.
Doğruydu. Eski bir Spethnaz olan bu adam seksenlerin sonundan itibaren bir çok orduda paralı asker olarak onlarca savaşa katılmış veya komuta etmişti. Bu durumlara alışıktı.
- Özür dilerim efendim.
- Ne için? Bizim gibi hastanelik olmadığın için mi?
- Efendim... Güvenliğinizden ben sorumluydum. Bunun olabileceğini öngörebilmeliydim.
- Tanrı bile öngöremezken, sen, bunu nasıl iddia edebilirsin ki ?
- Ama efendim...
Rahip, sağ elini kaldırabildiği kadar kaldırarak sözünü kesmişti Dorian' ın.
- İhmalin olduğunu göz ardı etmeyeceğim ama kasıt veya dahlin olduğunu düşünmüyorum, dedi adam. Yavaşça doğruldu.
- Şimdi.. Bir adım geriden takip etmek gerek. İntikam peşine düşmek çok da akıllıca olmaz. Önceliğin mevcut durumu korumak olmalı. Daha düşmanımızın kim olduğunu dahi bilmiyoruz. Onlarda bizim yaşayıp yaşamadığımızı.
Adam zorlamıştı kendisini. Yüzü acıyla buruştu. Derin nefesler sonrası konuşmaya devam etti.
- Bu belirsizliği kendi lehimize kullanmalıyız. Biz çok yakında buradan ayrılıyoruz. Ama sen kalıyorsun. Şehirde dolaş, kulaklarını ve gözlerini açık tut. Gerekli yerlere sana yardımcı olmaları konusunda tüm emirler ulaştırıldı.Onlar seni bulacaklar.
- Ama efendim hainleri..
- Duydum..ama yanlış yapmışsın..Beklemeli ve onları kendine daha yakın tutmalıydın. Ama olanları Tanrı bile görmezden gelmişse ben de seni yargılamayacağım.
Dedi ve bir süre tavanı izledikten sonra konuşmaya devam etti.
- Ulak' a da uğra gitmeden. Onun da dediklerini dinle ve kulak ver. Hesapsız adımlar tanrı Mithrası gücendirir. Ve tabi beni de. Şimdi git.
Dedi ve başını yastığa geri koydu. Gözleri yine kapanmıştı.
Dorian, damarlarında dolaşan barutun etkisini yutkunarak absorbe etti ve arkasını dönerek rahipin yattığı bölümden çıktı.
Ulak'ın yattığı bölüme doğru yürürken aklında tek bir şey vardı. İntikam !

Continue Reading

You'll Also Like

139K 11.4K 39
Bedenim tir tir titremeye başlamıştı. Gözlerim dolmuş neredeyse ağlayacaktım. Etrafta yeni yeni fark ettiğim geçmişe ait şeyler vardı. Tabelalar, ara...
25K 1.7K 12
"Sana iki seçenek sunacağım" dedi kısık ve boğuk sesiyle. Bir yandan da elindeki kadehi hafifçe sağa sola sallayarak içindeki alkolle oynuyordu. Gözl...
FATİH'İN MÜNECCİMİ By Su

Historical Fiction

27.4K 1.9K 25
Biraz daha yaşasaydı Hazreti Fatih Ne Venedik kalacaktı, ne Floransa... Ya sonra ? Fatih hayranı genç bir tarih öğrencisi kendini 2. Mehmet'in devrin...
42.7K 1.8K 30
O soylu babasının gayri meşru kızıydı Soylu üvey annesinin istemediği Soylu üvey kız kardeşinin ablası olarak görmediği Soylu üvey abisinin kardeşi...