Touch my lips

By paulinabartosova

788 20 4

Paula je obyčajné dievča z Austrálie , ktoré v minulosti malo najlepšieho priateľa Troya , no niečo sa stalo... More

Rok 2003
1.
2.
4.
5.
6.
7.
8.
9.

3.

99 2 1
By paulinabartosova

Všade bola tma. Natiahla som ruku k vypínaču a zapla svetlo. Uvidela som predo mnou otca a skoro som umrela od ľaku.
"Kde si bola?" spýtal sa prísne.
"Vonku."
"Pekne neskoro. Nezdá sa ti ?!"
"No tak , tati, už nie som malé decko!"
"Máš zaracha!"
"To myslíš vážne?"
"Úplne vážne!"
"Neznášam toto! Môj večne zatrpknutý život!"

Vybehla som po schodoch bez toho , aby som sa obzrela a vtrhla som do izby s treskotom dverí. Oprela som sa o ne a pomaly sa kĺzala na zem. Zakryla som si tvár dlaňami , ale neplakala som. Otec ma vedel vždy vytočiť , ale plakať som si už odvykla. Až tak často som neskoro domov nechodievala , ale keď sa to stalo , vždy mi dal domáce väzenie. Akoby sa o mňa stále bál. Veď už naozaj nie som malé dieťa . A to , že nemám priateľov , nie je predsa moja chyba. V tom momente som si spomenula na Louiho. Je asi prvý , čo sa so mnou dal do reči.

Zdvihla som hlavu a vstala. Prešla som k oknu pozrela na nočnú oblohu. Stále bol pre mňa zvláštny , ale chcela som byť jeho kamarátka. Až teraz som cítila , že potrebujem priateľa. Niekoho , kto má naučí naozaj žiť a poznávať ten svet tam vonku. Dúfala som , že on je možno taký. Tie jeho modré oči. Chcela som ich znova vidieť. Nie preto , žeby sa mi páčili , ale boli plné snov. Ešte mojich nesplnených snov.

Obrátila som sa a pozrela na posteľ. Pochytila ma únava. Ľahla som si a v momente zaspala.

Ráno ma zobudila mama klopaním na dvere. Vytrhla som sa zo spánku a unavene pozrela na hodinky. Bolo pol siedmej. Vstala som z postele a prešla ku dverám.
" Paula, dnes je posledný deň v škole a ..."
"Áno , viem. Nesmiem dnes meškať."
"To som nechcela povedať , ale áno , nemala by si prísť neskoro."
Usmiala som sa a chcela som zatvoriť , ale mama zachytila dvere. Vošla do izby a objala ma. Pevne som ju stisla. Vždy to robila , keď sa niečo končilo a hlavne pre mňa.
"Pekný posledný deň v škole , Paula."
"Vďaka , mami."

Niekedy som mojej mame nerozumela. Bola dosť osamelá , no asi to mám po nej. Vždy som tu vlastne pre ňu bola ja a ona pre mňa. Asi preto som si to nikdy neuvedomila.
"Už dosť premýšľania ", povedala som si .
Rýchlo som sa obliekla, umyla a zbehla dole.
"Máš na stole raňajky" , povedala mama.
"Dnes nebudem."
Otvorila som dvere a vyšla von , aby som už nepočula čo mama hovorila.
Určite niečo typu: "Musíš jesť , nepôjdeš hladná ..."
Ale ja som v ten deň vôbec nemala chuť do jedla. Chcela som si len užiť posledný deň.

Zdvihla som oči a oslepilo ma slnko. Bolo to príjemné , no cítila som sa neprirodzene. Chcela som bežať. Bežať za tými lúčmi. Ešte niekdy som sa takto necítila. Žila som tu predsa šestnásť rokov , ale až teraz to bolo iné. Všetko bolo zrazu iné.

No namiesto bežania som našla v kríkoch bicykel a posledný krát šlapala do školy. Pri škole som bicykel opäť oprela o stenu a ponáhľala sa do triedy. U nás na škole sme sa učili aj v posledný deň. Preto , keď som vošla do triedy , všetky lavice boli plné , až na jednu. Bola som trochu sklamaná , keďže Loui tam nebol. Len som ho chcela znovu vidieť. Tie oči , čo mi stále niečo pripomínali.

Sadla som si do lavice a celé doobedie sme sa všetci dívali iba na hodiny. Spolužiaci nedočkavo hľadeli , keď zrazu zazvonilo.Ľudia vyskočili z lavíc a utekali z triedy. Schmatla som tašku a vyšla tiež. Vonku som sledovala ten chaos a usmievala sa. Len na malú chvíločku som tam stála a potom som išla pohľadať bicykel. Dlho mi to netrvalo. Dnes veľa žiakov prišlo do školy autami, takže som ho nemusela loviť. Nasadla som naň a celkom šťastná sa pobrala domov.

Cestou naspäť som si všimla, že susedia pri dome nemajú auto.
"Možno niekam išiel s rodičmi" , pomyslela som si.

Bicykel som šmarila do kríkov silnejšie ako zvyčajne a odomkla dvere. Tašku som hodila do kúta v chodbe a vošla do kuchyne , kde som si zobrala sušienku zo stola a išla do izby. Mama bola zrejme v obývačke , ale nevšimla si , že som tu , keďže neprišla vyzvedať ako bolo. Otvorila som dvere do izby. Bolo v nej neskutočné teplo , a tak som pootvorila okno a sadla si naň. Vtedy som si spomenula , že nemôžem nikam ísť .
"Nie! Čo budem robiť?"
Oprela som si hlavu o sklo , až to zabolelo.

Vtedy som prešla na posteľ a začala som skákať . Chvíľu som len tak skákala a potom som sa voľne zo zadu hodila na posteľ. Dopadla som na milión vankúšov podo mnou. Zatvorila som oči a ani neviem ako , ale zaspala som.

Continue Reading

You'll Also Like

6.4M 49.5K 57
Welcome to The Wattpad HQ Community Happenings story! We are so glad you're part of our global community. This is the place for readers and writers...
65.8K 3.1K 48
The story is about a very prominent Rajput family in Rajasthan, well-known in their village, and they have a large business empire of the jewelry and...
87.6K 6K 51
ត្រឹមជាក្មេងប្រុសថ្លង់ស្ដាប់មិនឮម្នាក់ អាចធ្វើឲ្យបុរសមានអំណាចធ្លាក់ចូលក្នុងអន្លង់ស្នេហ៍បានយ៉ាងងាយ... ផ្ដើម5.30.24❤️ បញ្ចប់10.4.2024
97.8K 4.1K 65
An arranged marriage between the Famous Doctor, JEON JUNGKOOK and the CEO, KIM TAEHYUNG But Taehyung already have someone in his life People with bro...