İki Kardeş

By sude_oyku

2.9K 209 18

İki kardeşin arasında kalmış bir kız . Hayatı bir anda değişiyor ve belki de onun hayatını belirleyecek iki k... More

Gerçekler
Alışılan replik
Güçsüzlüğün nirvanası
Biri de ben
Daha yeni başlıyoruz
Bizden Korkun
Bu neydi şimdi ?
Benim için ağlama
Bu nasıl kader ?
Bu kadar piç misin ?
Ben aşık oldum .
Seni ezerim
Cevapsız Sorular
Everything has Changed

Dengesiz şey

295 22 1
By sude_oyku

Alya 'nın ağzından :

Alarmımın sesini duyunca kalktım ve kapattım . Sabah sabah alarmına küfür edenlerden değilim . Çünkü nedense kendime benzetiyorum . O o kadar iyilik yapıyor ama küfür yiyor . Ben de herkese iyi davranıyorum ama hep dışlanıyorum . Bir yandan bunları düşünürken bir yandan da üstümü giyindim . Saçımı sıkı bir at kuyruğu yapıp , yatağımı düzledim . Odama son bir bakış attıktan sonra çantamı da alıp , aşağıya indim . Biricik üvey annem Serpil mışıl mışıl uyuyordu . Ben tam kapıdan çıkacakken Ada karşıma çıktı . Ada o sürtükle babamın kızı . 10 yaşında ama bilmediği yok . Melek gibi bir yüzü var ama içinde şeytan var onun .

-Alya nereye ?

-Okula .

-Bu tiple mi ?

-Beğenemedin mi ?

-Kezban gibisin . Sizin okuldakilerin gözlerine yazık .

-Kezbansam kezbanım sanane ?

-Senden utanıyorum .

-Ben de senle gurur duymuyorum .

-Off . İğrençsin . Galiba kusacağım .

Ona cevap vermeden dışarı çıktım . Servisim daha gelmemişti . Gelene kadar yerdeki su birikintisine baktım . Gerçekten kezban gibi miydim ? Siyah uzun saçlarım var ama açmayı sevmem . Bir de yeşil gözlerim . Tabi bu özellikler neredeyse tüm kızlarda var . Ada 'nın ise sapsarı ipek gibi saçları var . Saçlarını annesinden almış . Gözleri ise babamın ki gibi masmavi . Aman be . Güzelim ya da değilim önemli mi ? Ben okuyacağım ve bu iki sürtükten de kurtulacağım . Kendi ayaklarımın üstünde durup , kimseye muhtaç olmayacağım . Ben yine geleceğim ile ilgili planlar kurarken servisim geldi . Hemen bindim ve en arkadaki yerime geçtim.

Okula gelene kadar elimde ki özetleri okudum . Geldiğimizde ise herkes indikten sonra indim . Sınıfıma gittim ve bana yaratıkmışım gibi bakan kızlara içimden cevabımı verdim . Siz şimdi benim çok yakın bir arkadaşım olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz .  Sırama geçtim ve sabrımla bir kez daha gurur duydum . Çünkü benim hakkımda dedikodu yapan kızlara küçücük bir şey bile demiyorum . Tabi bu korktuğumdan değil . Sadece son bir sene daha dayanıp , bu hayattan kurtulmak istiyorum .

-Bizim ezik tokat yemiş .

-Babama bu durumu anlattım kızlar . Alya gibi sokak hayvanları için bir kokteyl vereceğiz .

-Ben de acıyorum buna ya .

-Baksana şu tipe .

-Kızlar bizim inek Mehmet bile buna bakmaz .

-Haklısın ya . Yeminlen bu Alya 'yı gördükten sonra halime şükrediyorum .

Sus Alya . Dayan . Sadece son 1, 5 sene . Sonra bu boktan hayatından kurtulacaksın . Onlara susarak en büyük cevabını ver .

-Aaa birde cevapda vermiyor .

-Bu kezbanın doğru dürüst türkçe konuşabildiğini sanmıyorum .

-Acıların kızı Alya .

-Bunun annesini çok merak ediyorum lan . Kesin tipsizisin tekidir .

Yeter ama  ya . Anneme bir şey diyemezler . Bana istedikleri kadar hakeret etsinler ama ona bir şey diyemezler . Bu kadarına da izin vermem .

-Kezban olabilirim . Tipsiz olabilirim . Ama ben de bir insanım . Benimle zaten yeterince dalga geçiyorsunuz . Ama ölmüş bir insanla dalga geçemezsiniz .

Çantamı aldım ve gözyaşlarımı serbest bıraktım . Okulun arkasına gittim ve yere oturdum . Ayaklarımı karnıma çektim ve başımı dizlerimin üzerine koydum . Beynimdeki sesleri duydukça ağlamam şiddetleniyordu . Hıçkıra hıçkıra ağlarken tanıdık birinin sesini duydum . Başımı kaldırdım ve sesin sahibine döndüm . Bu dünkü çocuktu .

-Atarlılıktan sümüklülüğe . Ciddi problemlerin var galiba .

-Sen de dalga geçmesen olmaz değil mi ?

-Neden böylesin ?

-Nasıl ?

-Güzel olmana rağmen bunu kullanmıyorsun .

-Ben bu halimle iyiyim .

-Seninle neden dalga geçiyorlar biliyor musun ? Sen farklısın . Güzelsin ama kullanamıyorsun .

-Tam 3 senedir benimle dalga geçmelerine alıştım . Artık bunu takmıyorum .

-O zaman hayatın boyunca hep ezilirsin .

Son dediği şeye mi takılsam , bana ilk kez birinin özellikle de erkek birinin güzel demesine mi takılsam , yoksa bu dengesizliğine mi takılsam bilemedim . Arkasını döndü ve yine gitti . Bana ciddi problemlerin var diyordu ama kesinlikle bu çocuğun ciddi problemleri var . Dengesiz şey !

Continue Reading

You'll Also Like

25.9K 1.9K 15
Ne adam bir daha cebinde ezilmiş papatyalar buldu, ne de kız ezdiği papatyaları hatırladı. ❋
26.2K 1.2K 24
Ben Güniz Demir 17 yaşımda hayatımın gerçeğiyle yüzleştim. Ailemin aslında ailem olmadığını öğrendim. Hayatımın kırılma noktasında benimle beraber...
4.9K 135 20
Mafya olan Semih yaralanır ve doktorunun eline düşer, Semih o gün o kıza bağlanır. E~ "görüşüz" S~ "görüşüz tabii"
185K 11.6K 17
Hamile, yalnız bir kadın. Bir günde değişen hayatı. -Çok az klişe -Ön yargılı abiler yok. -Tatlı, soft bir kitap. -Herkesi beklerim.