Bela vučica

By Milivojevicka

29.6K 2.3K 182

Dve duše. Jedna predstavlja dobro, druga zlo. I jedno i drugo oko sebe ima ljude koji im pomažu. Borba između... More

Prolog
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
44.
45.
46.
47.
48.
49.
50.
51
52.
53.
54.
55.
56.
57.
58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.
65.
66.
67.
68.
69.
70.
71.
72.
Epilog

43.

325 29 2
By Milivojevicka

Nakon što se čas završio, i kada su svi ljubimci već bili u štalama, počeo je odmor. Svi đaci su ispunili veliko dvorište unutar škole. Dobro, skoro svi. Adrian je zadržao Anju na istom proplanku gde su imali čas. Nije želeo mnogo da čeka na njihovom razgovoru, a nije želela ni ona. Što ga pre obave biće lakše za oboje.

,,Šta ti tražiš ovde?" Direktan kao i uvek.

,,Kao što i sam vidiš, ovde sam jer od sada idem u ovu školu."

,,Zašto si se premestila ovde?"

,,To je već privatan razlog."

,,Misliš porodičan."

Pogodio je tačno tamo gde je najviše boli. Ipak, ona ne bi bila ona kada ne bi stavila masku ledene kraljice samo da drugi ne bi videli koliko se zapravo bola krije u njoj.

,,Možda, a možda i ne."

,,Dati odgovor koji ne odgovara na pitanje, to je tako u tvom stilu."

,,Zar ne?" Nasmejala mu se. ,,To je najbolja tehnika za zbunjivanje protivnika, to bi trebao i sam da znaš."

Oprezno mu je prišla. ,,Još uvek si ljut na mene zato što sam bila samo iskrena."

,,Ućuti!", procedio je opasno tiho kroz zube.

,,Možeš da poričeš koliko god hoćeš, ali i sam znaš da je istina sve što sam ti rekla. Ja te nikada nisam slagala."

Znao je da je u pravu. Nikada ga nije slagala. Sve što joj je leželo na duši rekla bi mu u lice bez ustručavanja. Nekada je to bila njena osobina koju je najviše cenio, a sada je najviše mrzi. Upravo zbog te osobine oni već dve i po godine ne pričaju. U pravu je, on i sam zna da je sve što mu je rekla istina, ali on se sa tim ne može pomiriti. Najlakše bi mu bilo da je to laž, tada mu se ne bi srce cepalo kao sada. Anjin dolazak ovde je nešto što trenutno najviše mrzi, jer je ona njegov podsetnik na sve to.

,,Ona je previše dobra za tebe. Dobro teži dobrom. Dok sa druge strane, zlo duboko u sebi, takođe, teži dobrom, jer to dobro je njegov spokoj. Ipak, zlo dobrom nikada ne može doneti spokoj. Upropastićeš joj život."

,,Prestani!", podigao je glas.

,,Koliko god me ti sada mrzeo, ja ti i dalje želim sve najbolje. Trenutno je najbolja stvar za tebe ta da ti otvorim oči. I to radim svesna činjenice da ćeš me mrzeti celim svojim srcem zbog toga. Spremna sam da prihvatim taj rizik. Eto koliko mi značiš."

,,Ovde svi misle da si nešto drugo, a i ne čudi me što to misle. Ponašaš se sasvim drugačije. Koliko ja znam,ti nisi fina i ljubazna osoba, već borbena, lukava i bez dlake na jeziku. Objasni mi, čemu onda pretvaranje?"

,,Ni ti, a ni ja nemamo sreću u vezi porodice. Ali za razliku od mena, ti bar imaš majku koja bi učinila sve za tebe.

Ja samo želim biti prihvaćena, a to neću biti ako se budem ponašala normalno. To je razlog mog pretvaranja."

,,Ako je nekome stalo do tebe, prihvatiće te sa svim tvojim manama i još će ih zavoleti. Nema potrebe da budeš nešto što nisi."

,,Jedina osoba koja me je u potpunosti prihvatila bio si ti. Na kraju si i ti zamrzeo pravu mene. Imam već i previše neprijatelja, a polovina njih mi nisu neprijatelji zbog mene same. Ne trebaju mi još neprijatelja."

Koliko god se pretvarao da ga sve ovo ne dotiče, srce mu se steglo. Da li je on glavni krivac njene zatvorenosti? Da li zbog njega ona ne želi da bude ono što jeste? Ili se možda u međuvremenu nešto drugo desilo?

Zaputila se prema školi, ali je stala dok joj jedna suza iz oka beži.

,,Misliš da me poznaješ i da znaš moju priču, ali daleko si od toga. Postoje tajne koje ne znaš i za koje nikada nećeš saznati, a želela sam da saznaš. U meni se krije mnogo više bola nego što možeš i da pomisliš. U svojoj glavi si stvorio verziju moje bolne priče koristići malobrojne činjenice koje znaš. Prava verzija je gora i bolnija, bar za mene ako ne za druge."

Suznim očima krenula je ka školi, ostavljajući Adriana sa stegnutim srcem iza sebe.

Continue Reading

You'll Also Like

24.1K 1.5K 39
Praznina se popunjava. Strah se savlađuje. Nad moćima se uspostavlja kontrola. Jedino je ljubav lek sama sebi. Ali i lekovi imaju protiv dejstvo,zar...
41K 1.8K 16
Dženifer, mlada devojka kojoj će joj se život promeniti iz korena na 16 rodjendan. Otkriće mnoge tajne koje su dugo skrivanje od nje,novu porodicu i...
1.4K 167 60
ZAVRŠENA PRIČA!!! Nakon smrti tvoje bake i tvog deke, tvoji roditelji ti saopštavaju da će te se preseliti. Iz velikog, modernog grada, prećićeš u ma...
19.2K 1.7K 28
PRVI DEO TRILOGIJE "HVATAČI SNOVA". Kada crvenokosu prestupnicu Skarlet Benet treći put u sedam meseci izbace iz škole, njena majka odlučuje da je po...