The Magical secret

By Dorianne__

28.2K 1.6K 231

Příběh je o mladé studentce, která se zamiluje do jednoho z profesorů na její vysněné škole. Přeji všem, co b... More

Prolog
první kapitola - Vzpomínka
Druhá kapitola - lektvar
Třetí kapitola - Expecto patronum!
Čtvrtá kapitola - přípravy na ples
Šestá kapitola - Vánoce
Sedmá kapitola - čas se krátí!
Osmá kapitola - soutěž
Devátá kapitola - nebezpečí roste!
Desátá kapitola - zajetí
Jedenáctá kapitola - strach a štěstí
Dvanáctá kapitola - přichází
Třináctá kapitola - bitva o Bradavice
Čtrnáctá kapitola - nabídka
Patnáctá kapitola - návrat
Šestnáctá kapitola - Začátek
Pokračování

Pátá kapitola - Ples

1.5K 107 21
By Dorianne__

Dívky došly k velké síni, která byla asi o pět metrů níž a vedly do ní široké schody, aby studentky měly šanci předvést své šaty všem v ostatním. Do síně chodili studenti jednotlivě, jelikož Brumbál trval na tom, aby se všichni děti pořádně poznali. Na schodech stál skřítek, který vyvolával jednotlivá jména a kolej.

Síň byla začarována tak, že vypadala jako ledová jeskyně a okolo tanečního parketu byly rozmístěny kulaté stoly s židlemi po obvodu. Před jediným obdélníkovým stolem se sněhově bílým ubrusem a spoustou jídla stáli všichni profesoři a obdivovali místní dívky a chlapce. Snape stál jako černá kaňka přesně uprostřed ostatních profesorů, oblečených do barevných hábitů. Ples začal a ona se pomalu dostávala dopředu k schodišti.

,, Katy Nelsonová, Zmiozel!" Zakřičel skřítek a pokynul směrem ke Katy.

Katy na sobě měla krásné vínové šaty se spoustou rubínů. Vypadaly úchvatně. Sešla dolů po schodech a se zářivým úsměvem se posadila k jednomu ze stolů, jako ti před ní.

,,Lenka Láskorádová, Nebelvír!"

Lenka měla své tyrkysové šaty a rozpuštěné vlasy, které jí sahaly až pod pás.

Poté se k ostatním dole přidala Padma

která na sobě měla svůj typický Indský kroj a Sarah, která předvedla své černé šaty s kamínky jako hvězdy. Ania byla na řadě. Hlasitě polkla a stočila svůj pohled na Severuse.

,,Ania Lewisová, Zmiozel!

Nadechla se a s pohledem upřeným na Snapea vyšla po schodech dolů.

Myslela si,

že asi zakopne, když viděla Severusův obličej. Ten jen pozvedl obočí, pohodil vlasy, složil si ruce na prsou a zašklebil se. Ania mu věnovala vroucný úsměv a sedla si k Sarah a Katy. Padma s nimi neseděla, protože si sedla ke své sestře z Nebelvíru. Všichni studenti už byli na svých místech. Brumbál si stoupl a pronesl krátkou řeč.

,,Míli studenti!  S radostí vám oznámuji, že ples muže začít! Dlouhou řeči to nebudu prodlužovat a přeji vám Veselé Vánoční svátky!"

Začala hrát hudba společně s výzvou k tanci. Všechny dívky od jejího stolu si odchytily nějaké kluky a zatáhly si je na parket.

K Anie se přitočil jeden Havraspárec ze sedmého ročníku a požádal jí o tanec:

,, chcete si zatančit Anio?" Usmál se.

,, Je mi moc líto, ale ne. Omlouvám se" odpověděla Ania a smutně mu pohlédla do očí. Toužila po tanci jen s jedním mužem. Nalila si punč a naráz ho vypila. Chtěla zahnat touhu po něm a začít se bavit. Nalila si druhou, trochu usrkla a stočila pohled na Severuse. Ve chvíli se k ní přihnala Sarah a vytáhla jí na parket, aby si s ni trochu zatančila. Ania s ní tancovala dvě písničky a potom se tajně proplížila se zpět na své místo. Dopila skleničku a začala jí žmoulat v ruce. Jen co se trochu uklidnila, zaplachtil po její pravé ruce lem černého hábitu, a klid byl pryč.

,, Je mi velmi podezřelé, aby se dívka, která si jistě dala práci s přípravami, což soudím dle vzhledu, krčila v rohu z půlky zalezlá za vánočním stromkem a snažila se opít." Řekl Snape a sjel jí pohledem. Ania se mu udiveně podívala do očí a začervenala se. Zrovna začal hrát ploužák, její spolužačky si zas ulovily nějaké chlapce a rozběhli se na parket.  Jiní, posilnění punčem dokonce vytvořili páry se stejným pohlavím. Snape nevěděl, co ho to napadlo, ale přemýšlet o tom nechtěl. Nadechl se a řekl:

,,Smím prosit?" Zeptal se a nabídl jí svou ruku. Ania se málem utopila punčem, kterého se zrovna napila a vyděšeně se na něj podívala. Bylo na ní vidět, že byla červená, jak rajče. Civěla na něj asi deset sekund. Snape pozvedl obočí a trochu pobaveně sklouzl pohledem na svou nataženou ruku. Když se Ania vzpamatovala, usmála se a svěřila svou dlaň do té jeho. Severus si ji dovedl na parket, chytil jí kolem pasu a přitáhl si ji k sobě. Začali tančit. Každou otočkou si ji přitahoval blíž a blíž. Občas jí palcem pohladil ruku. Ania cítila, jak klidně dýchal a celou dobu se mu vpíjela do očí. Neuhla by mu pohledem, ani kdyby měla spadnout. Byli u sebe tak blízko ze cítila tep jeho srdce. Když hudba vrcholila, objema rukama jí chytl za pas,  vyzvedl jí vysoko do vzduchu a zatočil se s ní dokola. Poté jí vrátil zpět na zem, přidržel jí a přinutil jí jít do hlubokého záklonu. Nyní od sebe byli jen pár centimetrů. Když hudba dohrála, pomohl jí se opět postavit. Jen nerad se vzdával jejího rozpáleného těla, ale považoval to za rozumné. Přeci se jen nechtěli prozradit. Ani Ania se nechtěla vzdát jeho bezpečné náruče. Toužila po něm víc, než kdy předtím. Ani si nevšímala vyjevených tváří svých spolužáků a nechala se jím dovést ke stolu.

Vzala džbán s punčem, doplnila si skleničku a pozorovala ho, jak odchází. Rozhlédla se, aby ji nikdo neviděl a proplížila se za stromkem na balkon. Popíjela punč a přemýšlela: ,, je to moudré, začít si něco s člověkem, o 13 let starším? V mudlovském světe by to byl skoro nesmysl. Kouzelníci se dožívají mnohem více let ne? Hlavní na tom je, aby se měli rádi, nezáleží na věku..." tohle jí prozatím stačilo. Brouzdala se ve sněhu a kreslila do něj podpatkem obrazce. Ani jí nebyla zima, protože jí punč ohříval zároveň zevnitř. Bylo ji to příjemné. Zadívala se na hvězdnou oblohu a napila se. ,, Vy chcete nastydnout, že, slečno Lewisová?"  Ozval se za jejími zády známý hlas. ,, Pfuj" zakuckala se a pohlédla na nej: ,, Vy se mně pokoušíte utopit, pane profesore?" Usmála se a otočila se k němu. ,,S tím přeci nemám nic společného, slečno" zašklebil se. ,,Jmenuji se Ania, ale klidně mi můžete říkat "slečno Lewisová""

Pronesla s úsměvem a opřela se lokty o zasněžené zábradlí. Neplánovaně tak vystrčila hruď dopředu a získala tak na chvíli pozornost právě na tomto místě. Snape se na ni usmál a pošeptal ji:

,, provokovat se nevyplatí, Anio." Pozorně si ji prohlédl a dodal:

,, vypadáš úchvatně" otočil se a vešel zpět do síně.

Ania dopila svůj punč a jelikož jí začaly mrznout nohy, vydala se také zpět do tepla. Sarah na ní číhala u stolu, a tak jí hned popadla za loket a táhla jí k pódiu. ,,Pojď, zazpíváme nějakou Polskou koledu, jo?"

Ania sotva stihla odložit skleničku. Přitočila se k nim i Katy, aby pomohla Sarah s taháním: ,, Jo! Pojď, bude to super! Zazpíváme tu, cos nás naučila. Jo??" Ostatní studenti začali do rytmu tleskat, aby ji povzbudili.  Byla dotažena až na pódium, takže už nemohla utéct. Povzdechla si, vytáhla hůlku a mávnutím donutila nástroje, aby začaly samy hrát. Zazpívala jim jednu koledu a pak se z doprovodem potlesku vrátila na místo. Sedla si, vzala si chlebíček se šunkou a počala civět na Severuse.

Uteklo pár hodin a na parketu zbylo jen asi deset tančících studentů. Ania za tu dobu snědla dva tácy chlebíčků a jelikož jí to tu už nebavilo, zvedla se, trochu se zapotácela, protože toho přeci jen vypila dost, a vydala se po schodech do věže. Sotva se dostala do ložnice, s námahou ze

sebe svlékla šaty a plácla sebou do postele.

Tak je to tu!! :)
Omlouvám se, že to tak trvalo, ale neměla jsem moc čas :)
Budu vám moc vděčna, za každé vote a koment :D
Co nejdříve přidám další
With love Verča

Continue Reading

You'll Also Like

2.7K 88 25
Když jsem ji uviděl, nemohl jsem z ní po celou show dostat oči.
2.9K 123 20
Deníček? Asi jo. - Co bych k tomu vlastně měla říct? Čti, jak se cítím, co se děje s mým tělem a jaké štěstí může člověk cítit.
54.1K 3.3K 62
„Všichni~" příraz, „tě nenávidí, Jimine~" příraz, „Budou tě vždycky~" příraz, „nenávidět~" příraz, „Nikdo tě nebude~" příraz, „nikdy milovat, ty~" př...
276K 9K 147
Napsala jsem jen jeden tweet, kde jsem ho označila, stalo se tohle. ×Kapitoly jsou celkem krátké× • Tenhle "příběh" je jen taková blbost pro pobaven...