KU LUPAKAN KAU DENGAN BISMILLAH [ KLKDB ] [ COMPLETE ]
  • Reads 16,712
  • Votes 1,266
  • Parts 47
  • Reads 16,712
  • Votes 1,266
  • Parts 47
Complete, First published Oct 15, 2019
" engkau yang paling mahir menciptakan degupan yang belum pernah dialami jika berhadapan dengan yang lain. 
heart itu jantung. hati itu liver.
ya, begitu lebih tepat. 
tampak sama tapi berbeza. 
saat ini aku sedang belajar mematikan kehendak dan memanjangkan kembali lipatan jarak. 
kerana dekatmu,  kawah itu selalu bergolak, menanti saat meledak.
rindu, tersimpan rapi dihatiku. 
engkau yang akan mengubatinya jika bertemu, tentu."

----------------------------------------------------


••'created on - 151019 
••'complete on  - 180720

[ melayu ] [ COMPLETE ]

highest ranking 

#6 - friendzone


••'KU LUPAKAN KAU DENGAN BISMILLAH [ KLKDB ] A STORY BY SEKEUTULUCID '•••
All Rights Reserved
Sign up to add KU LUPAKAN KAU DENGAN BISMILLAH [ KLKDB ] [ COMPLETE ] to your library and receive updates
or
#83boyfriend
Content Guidelines
You may also like
[E-BOOK] SESAL TERINDAH by nurailirmela
32 parts Ongoing
"Aku mahu jalani latihan VAT69, aku mahu capai cita-cita aku jadi aku tak mahu berkahwin. Sekurangnya untuk 10 tahun ke hadapan" - Sarjan Mejar Riffat Rizqullah "Saya akan tetap tunggu sehingga awak bersedia" - Anggun Lilyann. Demi kebaikan Anggun, Riffat buat keputusan untuk putuskan hubungan persahabatan mereka. Hati tidak rela tetapi situasi memaksa Riffat menolak cintanya ke tepi. Seperti janji Anggun, wanita ini terus menanti sambil selesaikan pelajarannya di negara British. Namun, semakin lama Anggun menunggu, semakin jauh jaraknya bersama Riffat. "Riffat tu dah tak mahu pada kau. Biar aku kenalkan kau dengan sepupu aku, sepupu aku Raja Muda Melaka" - Tengku Sephia Adalyn. Perjodohan ringkas yang pertemukan Tengku Armada bersama Anggun sedikit sebanyak mengubat kerinduan Anggun terhadap Riffat. Seperti keinginan wanita lain, Tengku Armada lantas memberi kepastian hendak bersama Anggun, membawa Anggun jelajahi kehidupan beraja bersama Tengku Armada. "Ini bodyguard peribadi Che Puan Anggun, namanya Sarjan Mejar Riffat Rizqullah" - Penasihat Istana. Pertemuan semula antara Riffat dan Anggun mewujudkan beribu sesalan dalam jiwa Riffat. Perlahan-lahan, rahsia lima tahun lepas terlerai. Saat itu, Anggun di serang delima. Suaminya ada di sebelah sementara jejaka yang pernah dicintai Anggun berada di hadapan mata. Dapatkah Anggun dan Riffat terus bersikap profesional? Apa rahsia yang Riffat simpan selama lima tahun ini? Bagaimana pula dengan hubungan Anggun bersama anak Raja itu? Dapatkah Tengku Armada terima bahawa isterinya suatu tika dahulu pernah dambakan pengawal peribadi sendiri?
[C] CINTA YANG TIDAK TERGAPAI by nurailirmela
87 parts Complete
Ezzaq Qayyum, Fayyad Hazim serta Alayya Dafeena merupakan sahabat baik di pusat jagaan anak yatim. Hubungan persahabatan yang terjalin sejak kecil membawa ketiga mereka layari kehidupan dewasa bersama, berjaya raih pekerjaan yang hebat pada mata masyarakat. "Sejujurnya, Fayyad dah lama sukakan Alayya" - Fayyad Hazim. Luahan hati Fayyad membawa Alayya pada awan-awangan. Tidak sangka...rupanya Alayya tidak bertepuk sebelah tangan. Hubungan kedua mereka semakin akrab, membiarkan Ezzaq sendirian bersama kesibukannya sebagai pegawai unit beruniform. Tarikh perkahwinan Fayyad serta Alayya semakin hampir. Berbaki 2 bulan sebelum majlis penuh indah itu, Alayya dikejutkan dengan kebocoran rahsia Fayyad. "Begitu mudah kau tikam belakang kawan kau, Ezzaq!" - Alayya Dafeena. "Aku yang tikam belakang Fayyad? Sedangkan Fayyad yang mulakan semua permainan ini. Aku! Aku lah mangsa sebenar!" - Ezzaq Qayyum. Permintaan terakhir Fayyad terpaksa dikabulkan oleh Alayya atas dasar cinta. Majlis pernikahan tetap berlangsung. Namun, Alayya dinikahkan bersama Ezzaq dan bukannya Fayyad Hazim. Rumahtangga yang di bina tidaklah seperti yang Ezzaq inginkan. Namun, jejaka ini tetap berusaha untuk beri yang terbaik buat wanitanya. Berbulan hubungan itu berlanjutan, tidak pernah sekalipun, Alayya cuba untuk terima Ezzaq sebagai suami. "Pegawai Khas Ezzaq Qayyum bin Ahmad Mifzal hilang sewaktu jalankan tugas menyelamatkan tahanan Malaysia" Hati Alayya rapuh. Saat itu, baru Alayya sedar akan silapnya pada sang suami. Doa tidak pernah putus dipanjatkan buat Ezzaq di sana. Persoalannya, adakah Alayya layak terima peluang kedua? Rahsia apa yang di simpan oleh Fayyad Hazim? Dan kemana...Fayyad menghilang?
You may also like
Slide 1 of 9
Kau Takdir Aku (OG) cover
qoutes	:)  cover
[E-BOOK] SESAL TERINDAH cover
HAIDAR ZAHEERA ||© cover
Milik Tuan Asyar cover
Awake || ksj ✔ cover
Setia Menanti (𝑬-𝑩𝒐𝒐𝒌) cover
[C] CINTA YANG TIDAK TERGAPAI cover
My Belahan Jiwa cover

Kau Takdir Aku (OG)

6 parts Ongoing

Tengku Qays Lucca Bergvall- Seorang lelaki yang dingin membuat orang gerun dengannya dan dia mempunyai rupa paras yang boleh membuatkan wanita tergoda,dia juga mempunyai mata berwarna biru,dan lesung pipit yang dalam membuat dia tampak kacak. Qays ini seorang kacukan Belanda.Dia mempunyai sebuah syarikat terbesar, selain berkerja sebagai seorang Ceo dia juga berkerja sebagai Kapten Pasukan Maritim,dia mengorbankan dirinya untuk negara walaupun kerja itu bahaya. Nur Maya Az Zahra - seorang perempuan yang baik,sopan, cantik,ceria,dan berasal dari keluarga kuat agama.Dia mempunyai perasaan terhadap seseorang lelaki namun perasaan yang ada itu hilang apabila dia tahu yang lelaki itu akan berkahwin.Dia kecewa hingga melarikan diri untuk sambung belajar di luar negara namun setelah dia kembali dia tidak mengenali lelaki itu. "Tahniah Qays awak dah nak nikah"-Maya "Thanks Mona" - Qays "Andai awak tahu saya orang yang mencintai awak selama 7 tahun hingga saya terseksa" - Maya "Aku minta maaf Maya aku tak tahu" - Qays Dia membawa diri ke luar negara untuk sambung belajar namun disana membuat dia melupakan seseorang ..Dan dia bertemu teman dia dari kecil hingga membuat dia jatuh hati kepada temannya itu namun lelaki itu telah kedunia lain selepas tahun kelahiran dia Ketika dia kembali mampukah Qays memiliki hatinya walaupun pelbagai dugaan ditempuhi... Mampukah dia memiliki Maya????