IV.

773 73 24
                                    

Po pár mesiacoch neustáleho zakazovania a prikazovania som začala byť unavená. Stále som mala pred očami cieľ, schudnúť na štyridsaťpäť kíl, ale nezvládala som to.

Často ma chytal amok, bola som podráždená. Všimla som si, že mi začali vypadávať vlasy a občas mi vynechali mesiačiky. Vydesila som sa, no rýchlo ma to prešlo.

O niekoľko dní som sa prvý raz po mesiaci postavila na váhu. Štyridsaťštyri celá tri hlásali digitálne písmená. Usmievala som sa ako pripečená a bola som taká šťastná, až som mala chuť vyskočiť do vzduchu.

Po pár radostným okamihoch som si však uvedomila, že nemám cieľ. Cítila som sa taká prázdna! Prečo som to vlastne robila? Pred všetkými tými mesiacmi som bola šťastná...

To všetko len kvôli tomu malému číselku na obrazovke, ktoré aj tak nikoho nezaujíma? Usilujem sa o šťastie dané povrchnou krásou? Tá predsa nie je ani len trvalá!

Kam sa podela moja túžba zdravo sa stravovať? Veď som celé mesiace prakticky nejedla. Ale ten pocit , ktorý som mala po splnení cieľa bol taký opojný...

'Mám v chudnutí pokračovať?' opýtala som sa samej seba a hľadela na svoj odraz v zrkadle.

Večná krásaWhere stories live. Discover now