1. Alla andra får

16 0 0
                                    

Jag är en 15 år gammal tjej som går i 9:an. En helt normal tjej med namnet Stella, inget konstigt utan normal och tråkig tycker jag själv. Nu babblar jag för det mesta, men jag ska berätta om mitt problem.

Min familj består det av mamma Kajsa, pappa Emil och mina 2 systrar Vilma och Nicole. Vi bor i ett vanligt hus som de mesta, det enda är väl pengarna som vi inte alltid har.

Problemet jag har är att alla andra får, och har råd. Jag är den i klassen som får ljuga för att passa in och ha fejk märken för att jag inte har råd. Tro mig eller ej jag har inte ens en mobil, varje dag i skolan får jag säga att de får adda mig på Facebook istället för Snapchat. Det är för att jag kan skriva med de endast hemma på familjedatorn vi har.

Min syster Nicole har en mobil, hon är 17 men har också köpt och sparat själv till den. Hon fick lite pengar av mamma och pappa för hon är äldre. Hon får ca 120 kr i månaden medans jag får 50 kr. Vilma får inget för hon är 5 år.

I skolan efter lov ljuger jag alltid att jag har varit på massa resor och shoppat. Jag sparar pengar så gott det går till en mobil så jag kan vara med i gänget. De jag hänger med är de som kan göra saker som resor, shoppar och äter ute varje kväll. Är dock inte helt säker på hur jag kom in i gänget men jag kom in när jag hade berättat en lögn om en resa jag gjorde. Jag försöker klä mig i så stiliga kläder som möjligt. Mina föräldrar har ju barnbidraget som kanske får 200 kr över efter maten, sedan lite va deras lön. Då får jag och mina syskon dela på ca 1500 kr till kläder i slutet av månaden. Då köper jag ett litet dyrare plagg eller så försöker jag göra ett gammalt plagg unikt.

Den första lögnen jag gjorde var ju en resa i klassrummet och efter det har jag inte kunnat sluta. Idag ska jag till skolan och försöka vara någon jag inte är, men den gillar jag bättre. Så jag har ett par svarta byxor med ett skärp jag hittade på second hand, faktiskt väldigt fint. Till det ett vanlig tröja från Levis som jag köpte förra månaden och en kappa som mamma var väldigt snäll och köpte. Den kostade nästan 600 kr, men det var min födelsedagspresent. Sedan hade jag en väska jag lånat från mamma och lite smink satte jag på mig.

Varje dag när jag kom till skolan var jag rädd att någon av de andra tjejerna skulle fråga mig något om att följa med och shoppa. Jag har bara följt med en enda gång till shoppingcentrumet, det jag gjorde var att pröva massa kläder men sa att det inte var min smak. Det slutade med att jag gick med en liten påse från HM med en smink produkt. Jag behövde ha råd med fika som de andra tjejerna ville.

Tjejerna stod där mitt på skolgården och pratade i mun på varandra.

- Hej tjejer! säger jag.

- Heej! säger Alicia, den som är lite som "boss".

- Vad pratar ni om? frågar jag.

- Jo Sandra tyckte att vi alla kunde gå på den Justin Bieber konserten i Stockholm nu på fredag. säger Alicia.

- Hur mycket kostar biljetterna? sa jag undrande medans jag blev rädd för priset.

- 1200 kr om vi inte vill sitta i en balkong ( vet inte om finns, men lite fantasi ) då kostar det 3000kr. säger Alicia nöjt.

- Okej, men jag ska till min mormor och morfar på fredag. säger jag lite kvickt.

- Men du var ju hos de förra fredagen då vi skulle shoppa? säger Sandra.

- Jo men mormor behöver hjälp och jag får pengar för det. svarar jag.

- Jaha men Bieber är ju Bieber, snälla följ med. säger Alicia bedjande.

- Vi får se, ska kolla biljetter hemma.

Sedan rullade skoldagen på. Hur skulle jag få pengarna till den konserten.

Hemma.

Hemma sedan kollade jag online på biljetterna och Alicia hade sagt att vi skulle helst a balkong. Fast att om de flesta ville kunde vi stå.

Mamma kom in i vardagsrummet vi hade datorn.

- Hej Stella, vad kollar du på? hon lutade över för att se.

- Nej bara en konsert som mina kompisar ska gå på. säger jag och försöker rulla bort priset.

- Men gumman, du vet att vi inte har råd.. fast det beror på hur mycket du sparat? säger hon lågt.

- 2000 har jag sparat. säger jag som fortfarande måste betala några av tjejerna för en middag som kostade 300 kr.

- Vill du, så ta de pengarna. säger hon och log.

- Men jag vill ju ha en mobil... säger jag bedjande.

- Men Stella du kan inte få båda! säger hon lite ledsamt.


Borde Stella berätta sanningen för sina vänner eller kommer hon inte ha vänner efter det? Vad behöver hon göra? blir det bättre av att ljuga?.


Om ni har något problem som ska upp här är det bara att kommentera eller skriva privat om det går. :) Tack för detta, hoppas ni gillade detta kapitlet. och att ingen tar illa upp.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 05, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ProblemWhere stories live. Discover now