4. plány a politika

57 12 2
                                    

SANDARA

Oťapene vstala z postele a narovnala sa. Podišla k dverám zavretých na závoru, ktoré viedli k ďalším miestnostiach v dome jej otca.

Dierkou, ktorú si kedysi vyhĺbila, sledovala ruch na chodbe. Nikto tam však nebol, čo bolo nezvyčajné na počet jej súrodencov.

Prekvapilo ju to, tak sa čo najrýchlejšie obliekla do sviatočných šiat a prešla po chodbe až k jedálni.

Už z diaľky počula hlasy, ktoré oznamovali jedno. Stretnutie Rady. Nerozumela prečo ju nezobudili. Mala predsa zasadnúť na Ohňosed! Ale ak objavili jej schopnosť..

Preto nešla dovnútra miestnosti, ale zastala kúsok pred ňou a schovala sa v tieni. Ak by sa rozprávali o nej, musí utiecť. Iné riešenie neexistuje. Na juhu by ju snáď prijali. Ak by sa príliš nelíšila.

"Je neprijateľné, aby sme pre jedného tieňa vyslali celú eskortu!" povedal lord Sonter hnevlivo. Na dôvažok tresol päsťou po stole.

"Presne, kto nás potom bude chrániť?" súhlasil lord Skorenta. Zase sa natískal Sonterovi do zadku. Vlastnil najmenší kus pôdy, pretože o väčšinu vďaka svojej zbabelosti prišiel.

Sonter mu ju mohol dať, ale to by mu nikdy nenapadlo. Kým ho Skorenta stále podporoval, vyhovovalo mu to.

"Saitian bol náš najlepší strážca. Viete, že by ho len tak nikto nepremohol. Navyše na mieste jeho poslednej hliadky sme našli dosť krvi. Rozhodne patrí niekomu z našej svorky," povedal Sandarin otec zmierlivo. Bol to dobrý vodca, preto mal stále väčšinu hlasov vo Voľbách.

Diskusia pokračovala ďalej, ale Sandara vnímala len jedno meno. Saitian. Jej priateľ na love. Čo sa mu mohlo na stráži stať? Les je predsa mŕtvy.. Zrejme však nie. Niekomu z inej svorky by sa totiž určite ubránil.

To, že ju nezobudili, má však iste na svedomí jej matka. Sandara vedela, že sa o ňu bojí, ale ona je predsa dedička Ohňosedu. Teda, až keď ju zvolia v rade... Ale s otcovou podporou by to nemal byť veľký problém.

"V poriadku," povedal nakoniec lord Seabel, jeden z otcových tajných ľudí. "Ale nesmieme tam poslať všetkých. Ak by sme čelili útoku, neubránime sa." Jej otec sa vždy mohol spoľahnúť, že bude hlasovať za neho. Nesmelo to byť však príliš okaté.

Sandara počula ako postupne všetci odsúhlasili plán na záchranu. Ak bolo koho zachraňovať...

Ale ju to nezaujímalo. Čierne myšlienky jej boli nanič. Ona mala vlastný plán. Plán, vďaka ktorému ju budú všetci vidieť ako veliteľku. Plán ako zachrániť Saitiana.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 29, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Tiene polnociWhere stories live. Discover now