Prolog

747 55 2
                                    

„Amy, ne!" Doctor se zmůže na poslední výkřik, ale už je pozdě. Oba dva, Rory i Amy, už jsou pryč a teď jen zírá na sochu Plačícího anděla. Podlomí se mu kolena a oči se mu zalijí slzami, zatímco River statečně pláč zadržuje, jen aby mohla koukat na onu sochu, aniž by mrkla. Právě ztratila oba své rodiče, ale její prioritou je ochránit Doctora. Ten se po chvíli zvedá a výraz v jeho obličeji se pomalu změní v rozzuřený. Otáčí se směrem k TARDIS, před níž stojí River, a následován svou ženou vstoupí dovnitř. Dveře se samy zabouchnou a River se ujímá řízení. Doctor jen sedí a nedělá nic, ani neposlouchá, co mu River říká. Najednou TARDIS někde přistane a River ho opouští.

Co teď? Nemá nikoho. Možná je načase opět cestovat sám. Jen tak se vyvaruje ztrátě milovaných osob. Amy je teď konečně s Rorym a společně prožijí krásný život, zatímco on zůstane až do smrti sám. To je největší prokletí posledního z Pánů času.

Vztekle začne házet vším možným po řídící místnosti a kopat do ovládací konzole TARDIS. Všechno to přišlo tak najednou, nebyl na to připravený. Nebylo to fér. TARDIS podivně zaskučí. „Nech toho." Okřikne ji Doctor a jednou ranou naštvaně poničí několik páček. Nejradši by tohle všechno ukončil. Jakou to má cenu mít stroj času, který dokáže cestovat vesmírem, když nemá nikoho, komu by všechny ty krásy ukázal?

Zničehonic začne TARDIS někam odlétat. „Kam letíš? Přestaň!" Doctor začne panikařit a opět několikrát praští do ovládání. TARDIS se celá otřese, až Doctor spadne. Snaží se vstát a zastavit ten pomatený stroj, ale otřesy neustávají, takže se jen drží zábradlí a čeká, až TARDIS přistane sama. Koutkem oka zahlédne nějaké informace na monitoru a zorničky se mu rozšíří.

„To není možné." Vydechne tiše, načež vykřikne, protože ovládací pult v řídící místnosti začne hořet a pár obvodů vybouchne. Chvíli nato TARDIS někde přistane.

Hned, jak je toho schopen, uhasí oheň a zkontroluje, zda je vše v pořádku. TARDIS se ale najednou celá vypne. „Ne, ne, ne, tohle mi nedělej!" Doctor začne zmateně pobíhat po řídící místnosti, ale nic nefunguje. Dochází k názoru, že zřejmě „došla šťáva", takže se bude muset porozhlédnout po nějakém zdroji energie.

Opatrně vychází ven a první pohled na okolí jej utvrzuje v tom, že i když to zde vypadá jako na Zemi, Země to určitě není. Nebo je, ale jiná. To by ale znamenalo, že...

Prudce se otočí a pak to spatří. To. Na druhé straně cesty stojí autobusová zastávka s reklamou, na které je vyobrazen nějaký muž. Ne jen tak nějaký muž, znal ho, a to moc dobře. Nemohl uvěřit vlastním očím. Přeběhl cestu, aby si reklamu mohl prohlédnout pořádně, ale zrak jej nešálil. Muž na plakátu byl opravdu Peter Tyler.

Přistál v paralelním vesmíru, kde byla i Rose.

11th Doctor meets Rose AU [Doctor Who Czech FanFiction]Where stories live. Discover now