Cap. I

70 6 6
                                    

   Eu sunt Mielul. Da... sunt un miel.
   Te rog, nu mă înțelege greşit. Eu nu sunt un biet mieluşel pierdut dintr-o oarecare turmă. Eu nu sunt un astfel de miel.
   Dar eu sunt Mielul. Unul dintre vânători. Un spirit. Un arcaş în chip de miel. Eu port o mască. O mască de miel, bineînțeles. Dar, crede-mă, nu ți-ai dori sa aflii ce este sub masca mea. Nimeni nu îşi doreşte asta. Dacă îți doreşti.. nu!
   Scopul meu e să vânez. Îi vânez pe cei ce trebuie să moară. Căci eu reprezint moartea. Genul de moarte senină, paşnică, blândă. Moartea de care nu fugi, ci pe care o accepți sub forma sageților mele. Sunt acea moarte rapidă şi placută.
   Eu aleg momentul morții. Moartea ta poate fi aproape, dimpotrivă.. foarte departe..
   Eu aduc moartea, dar.. bineînțeles.. pot să o şi amân. Dacă oricine se confruntă cu o forță letală, eu pot crea o zonă binecuvantată ce alungă umbra amenințătoare şi inevitabilă a morții. Dar asta doar dacă.. nu e momentul să o întâlneşti. Dar dacă e momentul, iar tu nu îți accepți moartea.. ei bine.. nu mai e treaba mea. E treaba celuilalt spirit al morții..
Un lucru să ții minte: odată ce ai fost însemnat, ştii că unul dintre spiritele morții va veni după tine. Nu poți scăpa. Dar tu alegi care spirit să vină după tine.  Tu alegi ce vrei să înfrunți: săgețile mele sau colții lui.

***

Cu Mielul nu poți sta de vorbă decât o dată în viață.
Probabil îți pui întrebări.. Cum e posibil?
E posibil.. Stai de vorbă cu Mielul înainte să mori, atunci când vine după tine. Are o voce blândă. Care aduce linişte.
Aşa spun toți..
Eu nu cred că vocea mea e chiar atât de frumoasă. Eu doar încerc să aduc pace în ultimele clipe de viață, până ce sufletul celui însemnat să se stingă.
Dar cei care îl întâlnesc pe Miel de mai multe ori, căci e posibil şi acest lucru... aşteaptă să îl mai întâlnească o dată.
   Ştiai că Mielul a fost cândva un muritor?
   Da.. am fost muritor.. Dar nu îți imagina ca am fost un miel născut într-o ferma de oi la poalele unui munte..
   Am fost un om. Sufletul meu şi-a găsit loc atunci în trupul unui nou-născut. Şi atunci mi-am început viața...

În curs de scriere...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 08, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

KindredWhere stories live. Discover now