Diplerdeki Nadirler

19 8 0
                                    

Hayat süprizlerle dolu,
Bazen öyle tatlı ki; frambuazlı bir pasta.
Bazen rahatlatıcıdır; sigaranın dumanı.
Bazen acıdır; Biber falan değil, dişlerini fırcaladıktan sonra tatlı birşey yersin ya o gibi acıdır. Biber belli acısı var ama O öyle değil tatlı olduğunu bildiğin halde acıdır, en acısı da budur beklemediğin yerden vurur.
Bazen tuzludur hayat; Tam tuzu katıcak iken yemeğine tuzluğun ağzı geniş yeri açıktır ve yarısı boşalır ya, İşte o şekilde tuzludur hayat, Tat vermez tiskindirir.
Bazen ekşidir; Çorbaya doldurursun limonu, Kaşığı ağzına götürdüğünde anlarsın karıştırmadığını yüzünde onlarla kas kasılır kırışıklıklar hatsafhada.
Bu saydıklarım hayatın absürt kısmı.
Gerçek hayat nedir biliyor musunuz?
Dilsizdir, Öyle konuşamayıp yiyebilen değil. Baya baya dilsizdir gerçek olan.
Ne tatlısını bilir ne acısını ne de ekşisini;
Gerçek hayat tat vermez yaşayanlara.
Pardon sözde yaşayanlara. Kalbi her atan yaşıyor dimi sizce. Ne kadar lokma geçerse geçsin boğazından, Sadece açlığı gider bazılarının, Nadirdir bu bazıları. Kalpleri katılaşmıştır, Zamansızlardır, Uykusuzlardır, Biraz bıkkınlık vardır omuzlarında, Küçük de olsa tebessüm barındırırlar bazenleri gamzelerinde, Daha çok acıya bırakmıştır gülmeleri yerini, Ufak da olsa kırıklık vardır kalplerinde, Geceyi gündüzden kat ve kat daha çok severler, Bir de ciğerleri dumana aşıktır. Bende bu nadir insanlardanım... Ya Sen?
R.T.

Şairin MürekkebiWhere stories live. Discover now