Capitolul III

15 2 1
                                    

   Xander iesi din blocul in care locuia si se indrepta spre locul unde vazuse semnul. Trebuia sa il mai vada odata , in ciuda senzatiei de neliniste care se accentua cu fiecare pas pe care il facea.  Se strecura cu agilitate printre oamenii grabiti , apoi se opri in fata zidului pictat. Semnul era tot acolo , stralucind in lumina diminetii tarzii. Fiori reci il cutremurara pe Xander pana in suflet. Ceva era in neregula cu acel semn. Parca il mai vazuse undeva , dar nu isi mai aducea aminte. Nu mai vazuse in viata sa ceva atat de insemnat si totusi , necunoscut. Pe Xander il atragea din ce in ce mai mult , chiar daca incerca sa nege acest fapt. In adancul subconstientului sau , isi dorea sa stie ce inseamna semnul si de unde provine.

   Xander isi scoase telefonul si facu o poza zidului. Semnul se vedea , parca ,  si mai clar pe ecranul telefonului. Xander pleca de acolo , indreptandu-se catre libraria pe care o cunostea si din care cumparase multe carti despre arta contemporana. Cu pasi mari , intra in librarie. Rafturile pline cu carti si  mirosul de cerneala il imbia pe Xander. Intotdeauna i-au placut cartile. De fiecare data cand isi cumpara o carte noua ii atingea paginile , o mirosea chiar. Adora mirosul de cerneala proaspata. Dar acum nu avea timp de asa ceva. Era pe fuga. Vroia cu infacarare sa afle ce era acel semn si mai ales , ce inseamna. Se apropie de un raft si , grabit , apuca o carte groasa , pe care scria "Simboluri vechi si semnificatiile lor". Se indrepta spre casierie si spuse :

   -Buna , Miranda.

   -Xander! exclama femeia uimita , vizibil surprinsa. Nu ar trebui sa ai scoala? intreba ea cu priviri iscoditoare.

   Miranda era un prieten de familie si il cunostea pe Xander inca de cand se nascuse. Il cunostea mai bine decat oricine , caci numai ea stia ca Xander vroia sa urmeze artele plastice.

   -Am...avut o zi libera , inventa numaidecat Xander , scotandu-si portofelul pentru a plati. 

   Miranda tacu o clipa , apoi spuse :

   -Stii ca imi poti spune orice , nu?

   -Da , Miranda , spuse Xander zambind nesigur. Oare chiar facea un bine mintind-o pe femeie? Ea a fost sincera cu el mereu. El de ce nu ar fi sincer cu ea acum? 

   -Deci? Ce s-a intamplat de fapt? intreba Miranda , trezindu-l din gandurile sale. De ce nu esti la scoala?

    -Miranda , eu....incerca Xander sa spuna. Televizorul din spatele Mirandei fu dat mai tare de catre o alta casierita. Stirea prezentata de vocea prezentatorului il facu pe Xander sa incremeneasca , alaturi de oamenii ce se aflau in librarie.

    " Dupa o furtuna violenta ce a lovit Parisul , un fenomen mult mai mult decat ciudat a fost observat pe strazile orasului. Mai multe monumete , printre care si Turnul Eiffel au fost..". Aici , prezentatorul facu o mica pauza. " Monumentele au fost cumva...dublate. In aceasta dimineata , in tot orasul au fost observate doua turnuri Eiffel , doua catedrale Notre Dame si doua muzee Louvre , in acelasi timp. Desigur , proiectiile erau deformate , din cauza luminii si a norilor trecatori. Meteorologii ne-au asigurat ca acesta este un fenomen extrem de rar , care se manifesta prin "proiectarea" obiectelor ude in spatiu , prin intermediul luminii solare si a atmosferei umede.". Aici , o serie de imagini aparura pe ecranul televizorului. In imagini se puteau observa , intr-adevar doua turnuri Eiffel. Imaginile avura efectul de a-l ingrozi pe Xander.

   Proiectiile monumentelor nu aratau realitatea. Cel de-al doilea Turn Eiffel era distrus. Mari bucati de metal nu existau. Catedrala Notre Dame era distrusa aproape in totalitate. Muzeul Louvre era pe jumatate daramat. Obeliscul din Place de la Concorde era in ruine. Toate aceste fotografii avura darul de a-l face pe Xander sa realizeze ca proiectiile monumentelor aratau exact ca New York-ul din visul sau. Ruine .

   Vocea prezentatorului se facu auzita din nou , trezindu-l pe Xander din ganduri.

   "In plus , dupa furtuna , pe mai multe cladiri au fost semnalate mai multe semne pictate cu vopsea argintie. Se crede ca o banda de huligani au vandalizat cladirile. Scopul lor inca nu este cunoscut." 

   Mai multe imagini aparura pe ecranul mic , iar Xander observa ca , printre semnele necunoscute se afla si semnul pe care il fotografiase pe strada.  

   -Ce ciudatenii se mai intampla si pe lumea asta.. , spuse Miranda , in timp ce televizorul reveni la volumul initial. Face 35 de dolari , Xander.

   Xander scoase o bancnota de 50 si ii dadu femeii , apoi iesi grabit din librarie , fara sa mai astepte restul. In timp ce Xander aproape fugea catre casa , simti cum stropi grei de apa ii cadeau pe ceafa sau in par. Isi ridica privirile. Nori negrii acopereau cerul , intunecand strazile orasului. Un fulger aparu , urmat de un tunet care facu geamurile cladirilor sa vibreze incet. Incerca sa grabeasca pasul , sa ajunga inainte sa fie udat pana la piele. Astfel de furtuni erau ceva obisnuit in New York , din cauza poluarii si din cauza climatului umed continental. Jumatatea superioara a Empire State Building era acoperita de norii grei. Mai multe fulgere izbucnira din norii negrii , urmate de tunete groaznice. Deja , nimeni nu mai era pe strazile New Yorkul-ui. Doar masini ce treceau ocazional in viteza pe strazile goale.

   "De-asta e bine sa te grabesti cateodata" , se auzi o voce din mintea lui Xander. Un zambet aparu in coltul buzelor baiatului , in timp ce acesta incerca sa isi grabeasca pasul.

   Un zgomot anormal se auzi in tot orasul , iar Xander se opri , simtind vibratiile usoare ale asfaltului ud. Sunetul semana perfect cu o pocnitura de bici , exact ce cea din visul sau.  Se hotara sa nu mai stea pe loc si sa astepte sa vada ce se intampla. Incepu din nou sa fuga de-a lungul trotuarului. Aproape ca isi vedea blocul. Inca un sunet puternic se facu auzit. Xander nu se mai opri si de aceasta data. Continua sa fuga , in ciuda ploii care acum cadea fara mila , udandu-l pana la piele.

   Un miros de cenusa si cauciuc ars patrunse in narile lui Xander , innecandu-l. Acesta tusi , apoi se opri din alergat. Abia daca mai putea respira. Privi in urma sa , si ceea ce vazu il facu sa tremure si sa o rupa la fuga din nou , in ciuda oboselii. Un nor negru , ca un fum inunda strazile New Yorkul-ui. Fluid , neauzit , inghitea masini , cladiri , trotuare , maturand totul in calea sa. Xander urca treptele din fata blocului in fuga ,  deschise cu putere usa care ducea in bloc  apoi o tranti cu putere in urma sa , chiar in clipa in care negura cu miros de cenusa inghiti si blocul lui Xander. Xander se apropie de usile inchise. Rotocoale de fum se agitau in spatele geamurilor , parca vrand sa intre in bloc , sa il asfixieze pe Xander. Acesta se ridica incet si se scutura de praf.

   Respirand greu , Xander chema cel mai apropiat lift , apoi urca pana la apartamentul sau. Deschise usa apartamentului cu maini tremuratoare , apoi intra. Isi arunca ghiozdanul pe patul din dormitor , apoi se apropie de fereastra pe care stropii se adunasera in ciorchine de apa. Strazile orasului nu se mai vedeau. Erau inundate de acea negura  care era cat pe ce sa il ucida.

.....................................................................................................................................................................................

...mda... cam atat deocamdata.. :)) Deci , ce credeti ca se va intampla in continuare? Va afla Xander originea semnului? :) Eu sincer , am dubii , chiar daca sunt autorul povestii.. :)

   Nu uitati , daca v-a placut , lasati un vot sau un comentariu...imi place sa stiu ca munca imi este apreciata.. :) 

   Le multumesc tuturor celor care imi citesc cartea , inseamna foarte mult pentru mine...Puteau sa aleaga orice alta caret , dar au ales-o pe a mea.. :)) Pentru asta le multumesc si sper sa ma ridic la nivelul asteptarilor... :)

   ...Hai gata cu fotosinteza , ca deja incep sa devin siropos.. si nu e bine. Nici pentru voi , nici pentru mine.. :))

   era sa uit...nu uitati sa imi spuneti parerile voastre , chiar vreau sa stiu daca va place cartea.. :))

Ai ajuns la finalul capitolelor publicate.

⏰ Ultima actualizare: Mar 13, 2014 ⏰

Adaugă această povestire la Biblioteca ta pentru a primi notificări despre capitolele noi!

PunteaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum