9.

13 1 1
                                    


Emma was de enige die met Lyudmila over Yvette kon redetwisten want zij had haar altijd tegen domme acties willen waarschuwen. Terug op Vazal wist Lyudmila zeker dat er zich een gelegenheid zou voordoen. Als zij een keer veilig waren was het zo geregeld en zij had al een Smith & Wesson pistool uitgekozen voor de actie. Zij vond dat zij Yvette gewoon moest terechtstellen en haar niet aan het woord moest laten. Emma was voor haar werk op Vazal aanwezig en bezocht Lyudmila. Op het moment dat zij op een ondergedoken plek met elkaar converseerden bracht Emma uit: 'Ik kan je niet genoeg waarschuwen voor die heks en ik ben het er niet mee eens dat je haar wilt doodschieten'. Lyudmila zei: 'Dit is een persoonlijke vendetta en niemand kan mij daarvan weerhouden. Ook jij niet'. 'Als je haar vermoord krijg je levenslang en daar is niemand mee geholpen', zei Emma.  Lyudmila zei: 'Ik kan gemakkelijk uit de gevangenis ontsnappen met mijn special ops training'. Emma was op de hoogte van haar spionage activiteiten en bracht uit: 'Als je haar het leven ontneemt breng je jezelf in gevaar want ook Hiro en zijn crew staan achter Yvette. Je zult moeten onderduiken want je kan ook nog de wraak van koningin Fay op je dak krijgen'.

Carla bevond zich in een afdeling van het gebouw van de leiding van de bende van Pristine. Zij had het pistool in de aanslag en verwachtte een aantal bewakers op haar pad. Snel vluchtte zij een zijkamer in en hield door het glas in de gaten hoe zij zich gedroegen. Zij ontdekte een patroon in hun gang en als zij zich in het donker hield kon zij eentje verrassen. Zij volgde een bewaker doodstil van achter en greep hem daarna in de houdgreep met het pistool aan zijn slaap. Hij rochelde door de wurgende greep en zij vroeg hem: 'Vertel mij wat kapitein Johns van plan is en met wie treft hij zich?' De bewaker zei: 'Hij treft zich met Crane in de controle kamer'. Zij vroeg:' Wanneer?' en hij antwoordde: 'Vanmiddag om 17.00 precies alstublieft laat mij leven'. Carla sloeg hem bewusteloos met de kolf van haar pistool en meldde door de intercom: 'Johns treft zich vanmiddag met Crane en ik ga proberen hun gesprek op te nemen'. kapitein Dreary zei: 'Ga naar de controlekamer en gebruik je telefoon om alles op te nemen'. Verderop bij het kruispunt van de gangen was het drukker qua bewaking. Het was daar waar zij door heen moest. Zij kende het gebouw want het was het regeringsgebouw op Vazal waar alle belangrijke treffen plaatsvonden en Hiro was hier al vaak geweest. Carla beschikte over een plattegrond op haar telefoon en wist een alternatief om bij de controlekamer te komen. Hiervoor had zij nog 10 minuten de tijd.

Lyudmila wendde voor vanwege zaken te komen bij de bijeenkomst van Cyril waar het hele team en de crew van Hiro samen kwamen. Maar zij kwam alleen maar om in de gaten te houden waar Yvette zich bevond. Zij pretendeerde innig met de anderen mee te doen net als altijd echter af en toe als zij de kans kreeg keek zij naar Yvette. Deze verhield zich goed en was zich bewust van Violet's interesse. Ze deed alsof het slechts haar charme was waar Violet voor viel. De ware aard van haar aandacht wist zij niet. Zij was zich wel bewust van iets wat er gebeurd was in het verleden toen zij nog een relatie hadden. Destijds hadden de dames met elkaar een soort van convenant gesloten van het vasthouden van de macht over het universum. Het verwaterde echter doordat Yvette ging trouwen met Hiro. Dit kon Lyudmila niet verkroppen want niet alleen hun liefde werd opgeofferd maar ook het vooruitzicht op het aanvoeren van de macht over het universum. Het was voor Yvette kennelijk belangrijk alleen deze macht zich toe te eigenen zonder tussenkomst van iemand anders. Hierover ging voor Lyudmila het conflict en zij wist dat Yvette te gefixeerd bezig was om te zien wat zij had aangericht. Cyril zei: 'Crane wil ons schip in beslag nemen met Locke's hyperdrive en Vazal 's lot wordt vanmiddag om 17.00 bezegeld. Landmarks heeft te kennen gegeven dat het gesprek tussen Johns en Crane wordt opgenomen. De uitkomst zal uitwijzen hoe Vazal 's macht aan Crane wordt overgelaten. De Bende van Pristine zal dan de nieuwe eigenaar worden'.

 Vrouwen en kinderen die met Knight Hawk I naar Vazal waren meegereisd pikten het niet dat Crane over hen ging heersen. Zij sloten zich massaal aan bij Landmarks en deze beweging werd steeds maar groter en groter. Kapitein Dreary kreeg de opnames van Carla binnen en het bleek dat alle banken, scholen en ziekenhuizen door Crane werden overgenomen. Alle posten waarover burgers van Vazal beschikten werden ingewisseld door corrupte bendeleden. Carla kreeg nieuwe instructies en zij moest de weg voor het team veilig maken.

LyudmilaWhere stories live. Discover now