AU Zayn + Liam + Harry

827 30 3
                                    

A/N: Toto je oneshitka, pardon, oneshotka, z ktorej vznikol celý ten nápad na Outlaws. Samozrejme sme to trošku pomenili, a dianie v tejto oneshitke, pardon, oneshotke, je iné, no ten trojuholník a brat/sestra vzťah tam ostáva. :)

~~~~~

Keď sa septembrové slnko konečne vplazilo aj cez zatiahnuté žalúzie a dopadlo na pár odhalených končatín na posteli, jasne hovoriac, že už je ráno, z kopy prikrývok a vankúšov na posteli sa ozvalo protestné mrnčanie. Zvuk však slnečné lúče nezastavil a oni sa ťahali ďalej, až kým nepristáli na hrive zlatých vlasov rozprestretých na vankúši. Ich majiteľka si ticho vzdychla, uvedomujúc si, že je najvyšší čas vstávať.

Nela nezvykla spávať dlho, takže jej ranné vstávanie až taký problém nerobilo. Narozdiel od Liama, ktorý ani nepostrehol, keď sa vymámila zo zovretia jeho ramien, ktoré boli okolo nej omotané a len sa prevalil na druhý bok, keď ona vstala z postele. Chvíľu ho sledovala, jeho obnažené ramená teraz objímajúce perinu namiesto jej tela a pomalý pohyb jeho hrudníka pri každom nádychu a výdychu. Potriasla hlavou, takže jej blonďavé vlasy poskočili na pleciach a vybrala sa ku skrini, aby si našla niečo na oblečenie. Natiahla si tričko a kraťasy, ešte raz sa pred odchodom obzrela na spiaceho Liama a pobrala sa von z izby. Zišla dolu schodmi, pričom jej bosé nohy nerobili takmer žiadny zvuk, a na svoje prekvapenie dolu v obývačke našla Zayna, rozvaleného na gauči a s cigaretou v ústach. Zayn bol jej starší brat a nikdy nevstával skoro, pokiaľ to nebolo nevyhnuté - takže sa dovtípila, že sa niečo deje.

"Si hore skoro," skonštatovala ironicky, keď sa posadila do kresla stojaceho vedľa.

"Mám niečo na práci," odpovedal Zayn a poriadne si potiahol zo svojej cigarety. Potom uprel pohľad na sestru.

"Prečo si ty hore tak skoro? Myslel som, že ešte budete zaneprázdnení rannými aktivitami," podpichol ju.

Prevrátila očami, no namiesto odpovede sa dvihla z kresla a zamierila do kuchyne. Keď sa vrátila o pätnásť minút neskôr so šálkou čaju v jednej ruke a hriankou v druhej, Zayn bol stále na gauči, tentokrát už s pohľadom upretým na televízor. Sledovali teda rannú šou spolu, až kým sa k nim o pár hodín neskôr nepridal aj Liam mrmlajúci niečo o tom, že nechápe, ako môžu niektorí ľudia vstávať tak zavčasu.

O niekoľko hodín neskôr, po dni strávenom prakticky ničnerobením, sedeli všetci traja, a spolu s nimi aj niekoľko ďalších chalanov zo Zaynovej partie, okolo stola v miestnom bare. Nálada bola veselá, každý z nich mal už v sebe niekoľko drinkov a keďže Zayn sa osobne poznal s majiteľom, nebolo problémom ani tých niekoľko jointov, čo si medzi sebou posúvali. Nela mala takéto večery najradšej, obklopená priateľmi a v dobrej nálade - aj preto bola rada, že teraz bývala s bratom (a prakticky aj s frajerom, veď Liam trávil väčšinu času aj ta k u nich), kde si mohla užívať oveľa viac ako keď bývala doma s rodičmi, ktorí ju ledva pustili večer do kina. Keby ma tak videli teraz, pomyslela si pobavene, keď vyfúkla hustý krúžok dymu a sledovala, ako sa vznáša nad stolom. Bolo to však zrejme trochu príliš, a všetok ten alkohol tomu tiež veľmi nepomohol, lebo sa jej na moment zahmlilo pred očami a zakrútila sa jej hlava.

"Čo sa deje?" ozval sa Liamov hlas pri jej ľavom uchu.

"Som v poriadku," odpovedala Nela a narovnala sa, hoci hlava sa jej stále trochu točila. "Ale myslím, že potrebujem ísť na vzduch. Nie," zastavila ho, keď videla, že Liam chce vstať, "pôjdem sama. Som v poriadku, naozaj. Hneď sa vrátim." Vtisla mu na pery krátky bozk, opatrne sa dvihla a zamierila k východu. Podarilo sa jej dostať von z baru, kde sa oprela o vonkajšiu stenu vedľa dverí a zhlboka nasávala do pľúc chladný nočný vzduch. Netušila, ako dlho tam bola, ale bola presvedčená, že je sama, až kým sa vedľa nej neozval akýsi hlboký hlas.

1D oneshotsWhere stories live. Discover now