Küçük bir pürüz

1.4K 114 76
                                    

Bilgilendirme: 7. sınıfta, Slughorn'un iksir dersindeler. Hikayemiz AU, yani savaş falan yok, bu gazsız piçler dünya s2me, minare g*tüme takılıyorlar. Hadi keyifli okumalar. 

İŞLER KARIŞIYOR

"Süreniz doldu gençler, iksirlerden birer bardak ayırın ve içine saçınızdan bir tel atın."

Birkaç haftadır üzerinde çalıştıkları değişim iksiri nihayet hazır olmuştu. Herkes kendi bardağına saç tellerini atıp iksirin renk değiştirmesini izledi. 

"Weasley ve Finnegan, iksiriniz sarı olmalıydı, mor değil. Sen de çekil Smith, sakın Bones'a içirme. O kazanları temizleyin ve baştan başlayın."

Sınıfı turlayan Slughorn tüm hatalı iksirleri tespit ettiğinde sınıfın çoğu doğru yapmış gibi görünüyordu. 

"Şimdi bardakları partnerlerinizle değiş tokuş edin ve için. Eğer bir saat sonra etkisi geçerse doğru yapmışsınız demektir ve senenin son bir ayında dersimden izinli sayılırsınız."

"Kalanlara ne olacak?" diye Seamus. 

Slughorn koca göbeğini kaşıyarak güldü, "Doğru yapmayı öğrenene kadar deneyecek."

Hermione, elindeki bardağı Harry'ye uzatıp ondakini aldı. Kadeh tokuşturur gibi "Çin çin!" dedikten sonra bir dikişte içtiler. İkisi de daha sıvı midelerine iner inmez değişimi hissetti. Göz açıp kapayana kadar bedenleri değişmişti. İki arkadaş birbirlerine "çak" yaptıktan sonra sınıfa döndüler. İksiri yapmayı becermiş tüm arkadaşları anlamsızca sırıtıyordu. 

Değişim iksiri ilk bakışta çok özlü iksire benzese de mantığı farklıydı. Çok özlü iksirde, iksiri içen cadı ya da büyücü, iksirin ait olduğu kişiye dönüşürdü. Değişim iksirindeyse, iki kişi birbirinin bedenine girerdi. Kullanımı izine bağlıydı elbette, genelde sağlık amaçlı kullanırdı. Şifacılar, hastalarının bilinci kapalıysa ya da sorunlarını anlatamıyorsa, teşhis koymak için kullanırdı çoğu zaman.

Slughorn'un talimatıyla 'becerenler, beceremeyenlere' nerede yanlış yaptıklarını anlatırken bir saat geçti ve ders bitimini gösteren zil çaldı. Slughorn herkesi kapının önünde tek sıra yaptı ve tek tek kontrol etmeye başladı. Bedenine geri dönen izin belgesini alıp sınıftan çıkıyordu. Hermione o sırada yavaş yavaş paniklemeye başladı, hala Harry'nin bedenindeydi. 

Bütün sınıf çıktı, geriye sadece Harry/Hermione çiftiyle Justin/Lavender çifti kalmıştı. Profesör kontrolünü yaptıktan sonra Lavender'a bir bitki verdi, "Ufak bir eksik bırakmışsınız. Onun ne olduğunu keşfedin, izni kapın," dedi. Eski hallerine dönen ikili sınıftan çıktı ama diğer ikisi hala bekliyordu. 

Slughorn kontrol büyüsünü yaptı, "Sadece bir saat demiştim çocuklar, abartmışsınız," diyerek izin belgelerini verdi. 

"Şey profesör, bizi eski halimize döndürür müsünüz?"

"Süreyi kısaltamam, kendi kendine geçecek. Kaç saatlik belladonna özü koymuştunuz?"

Hatanın ne olduğunu keşfeden Hermione hemen "Sanırım dozu iki kat koyduk. Bir birim gözümüze az göründü," diye atıldı. Slughorn gevrek gevrek gülerken Harry'yi kaptığı gibi kütüphaneye sürükledi. Kendi notlarını iksir kitaplarıyla karşılaştırırken "Harry, özü eklerken hata yapmış olabilir misin?" diye sordu, "Belki elin titremiştir, fazla koymuşsundur."

"Yoo, tam bir ölçek koydum, çizgiyi aşmadığıma eminim."

Hermione sayfaları hızla karıştırmaya devam etti. Bir anda yıldırım çarpmış gibi durup, "Bir ölçek mi?" diye bağırdı. 

Has llegado al final de las partes publicadas.

⏰ Última actualización: Oct 05, 2019 ⏰

¡Añade esta historia a tu biblioteca para recibir notificaciones sobre nuevas partes!

Flaw Some! (Doz Aşımı) Dramione Tek BölümDonde viven las historias. Descúbrelo ahora