5.Bölüm

64 5 0
                                    

Aron Kurtuluş Savaşı,Kehanet, Eneleketürerakvenelerzüe [Diğerisimleri Eneratura ve Neraven ( Aurora ve Minato'da geçen isimleri ise Mikalec)] ve Taç Giyme Törenleri
Başlık uzun olduğu için böyle yazmamgerekti ve birkaçbölümde böyle devam edecek. Vote ve yorumlarınız benim için çok değerlidir.Bu bölümü yazarken bana yardım ettiği için Ferratlovesscarhead'a çoook teşekkür ediyorum.İyi okumalar

Prens V. Ayzan ve Arontuslar.

Arontuslar ve Kral V. Ayzan ,  kız kardeşleri 100 yıldır kitli kaldığı için Arontuslardan biri evrim geçirdi ve Arontejder oldu.

Eretna Kralı II. Ner ve Ordusu.

Kral II. Ner kapılar açılmadan savaş hazırlıklarına başlamıştır. 10bin kişilik bir ordu için hazırlıklar bitmişti ve yer altı şehrinin yolu tutulmuştu.

Prens V. Ayzan ve Arontuslar ve Arontejderler.

Prens V. Ayzan Kral II. Ner'in buraya gelip savaş yapılıcağını tahmin ettiği için Arontuslara ve Arontejderlere çoğalma emri verdi ve 9milyon Arontus ve Arontejder oldu.

1 gün sonra...

Eretna Kralı hizmetkarlardan birine verip kapıyı açması için gönderdi.Bu günü çok uzun zamandır beklemişti,Yanında 10 bin kişilik bir orduyla gelmişti ve en sonunda Aron'un tüm zenginliklerine sahip olucaktı.Taştan yapılmış dev kapılar ağır ağır açılmaya başladı.Erta kralı ve arkasındaki ordu derin bir sessizliğe gömüldü. Kapının ardında masalardan çıkmış gibi bir şehir vardı. Her yerde ağaçlar,çimenler ve birburinden etkileyici evler vardı. Şehirin öbür ucundan akan dev şelale kapılardan bile görülebiliyordu ve rüm tavan bir şekilde parıldayan ve tüm mağarayı gündüz gibi aydınlatan açık mavi taşlar döşemişler.
Eğer karşılarında onları bekleyen 9m  Arontus ve Arontejderlerden oluşan bir ordu olmasaydı güzel bir manzara denilebilirdi.
Prens V. Ayzan ve kardeşleri ve eşleri ordunun tam ortasında Eretna kralının tam karşısında duruyorlardı ve bir şekilde geliceklerini biliyorlardı.Kral süpriz olduğunu düşündüğü bir
saldırıda karşısında bir ordu beklemiyordu ama bu artık hiç bir şeyi değiştirmezdi.
Mağaranın içinde savaş boruları çalmaya ve tüm mağarada yankılanıp dışarı çıkmaya başladı. Eretna kralı da kendi borularının çalması için emir verdi. Arontusların karşısında kanlı et yığını gibi dağılan,Arontejderlerin ateşiyle küle dönen askerlerini izleyen Eretna Kralı,Prens V. Ayzan'la göz göze geldi.Prens kazanan bir adam edasıyla gülüyordu.
Eretna Kralına doğru uçan   Arontejderle cesurca savaşırken Arontejderin üflediği ateş üstüne gelmeye başladı. Ölmeden önceki son düşüncesi Aron'un öncekinden daha güçlü olduğuydu.
Prens V. Ayzan Aron İmparatorluğunu yeniden kurmuş oldu .

KEHANET

Aron kurulduktan 2 milyon yıl sonra yıkılır. Kehanete göre Arontuslar yer altı şehrinde saklandıktan sonra Arontuslardan biri Arontejdere dönüşür.
Arontejder:Yarısı Arontus , diğer yarısı ise ejderha olan yaratık.
Bir ejder olucak ki dünyanın enbüyük ejderi yani uzunluğu 1km, bir kanat açıklığı ise 1.5km'dir. Bu ejderha 20 elementin koruyucusu Eneratura gelicek ve bütün evreni yeniden şekillendirecektir.Eneratura taç giyme törenlerine 5 ay kala gelicek ve dünyayı ve evrenin şeklini değiştiricektir.
Eneratura'nın diğer isimleri Mikalec,Neraven ve  Enzeleketürerakvenelerzüe'tır.

Enzeleketürerakvenelerzüe
Yola Çıkıyor
Taç Giyme Törenleri

Taç giyme törenlerine 2 gün kala Eneratura'nın 20 elementi gözüktü.Taç giyme törenlerinden hemen sonra Enrratura hemen gelicek ve keriboz-element yerleştirme  ve konturolünü öğrenme yılı- başlayacak ve dünnya hatta evren değişicekti.

2 gün sonra...

Eneratura artık doğduğunu haber veren bir element patlaması yaptı ve bu şekilde taç giyme törenleri başladı.
Taç giyme törenleri bu sefer yer altı şehrinde yapılıcaktı.

Yer altı şehrine giderler...

Görevli konuşmaya şöyle başlar:
-Sevgili Aron halkı Arontuslar ve Arontejderler Aron 4'e bölündüğü için üzgün olan Kraliçe Erva şuan yanımızda değil ve bize bu konuşmayı yapamadı.
Bu nedenle kraliçenin konuşmasını atlayıp taç giyme törenlerine geçiceğiz ama bu öyle bir taç giyme töreni ki Prens V. Ayzan şu sözleri söyleyecektir.
Ve ardından şöyle der:
Ankeyze mikagi jezegami.
Prensim siz söyleyin lütfen.
Taç takılır ve Kral V. Ayzan sözelri söylemeye başlar.
-Akeyze mikagi jezagami.
Halk şöyle der :
ÇOK YAŞYIN KRAL ve KAYNZ V. AYZAN

EFSANE ÜLKEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin