Luku 20

341 22 4
                                    

*Niallin näkökulma*

Olimme kierrelleet Mullingarissa monta tuntia ja kello oli viisi. Tulimme juuri Nando's:ista ja ajattelimme mennä kentälle pelailemaan jalkapalloa kunnon porukalla. Kävelimme käsikädessä yleiselle jalkapallokentälle. Soitimme siellä kavereillemme ja veljillemme että he tulisivat tänne. Greg tuo pallon sillä meillä ei ole sitä mukana. Olen soittanut omille kavereilleni, jotka oli suurin osa onneksi samassa kaupungissa tällähetkellä, että he tulisivat tänne. Anna oli soittanut muutamille omille kavereilleen sekä Antonille jotka lupautuivat tulemaan. Sovimme että tapaisimme täällä kuudelta ja kello on nyt lähemmäs puoli kuutta. Joudumme odottamaan jonkun aikaa mutta ei se haittaa kun seura on täydellistä.

"Outoo että ollaan asuttu samassa kylässä mutta ei olla ikinä tavattu aikasemmin", Anna sanoi rikkoen hiljaisuuden.

"Niin no sähän olit asunu Suomessa pari vuotta ja mä en oo asunu täällä neljään vuoteen koska menin X Factoriin", sanoin mietiskellen. Anna vain nyökytteli.

"Millasta Suomessa on? Eiks siel oo aina ihan jäätävän kylmä ja karhuja paljon?" kysyin Annalta. Hän ei ole ikinä oikeen puhunut Suomesta. Anna purskahti nauruun. Katsoin häntä ihmeissäni. Mitä minä nyt sanoin?

"On siel vähän kylmempää ku täällä. Talvet on tosi pitkii ja kesät kestää ehkä pari kolme kuukautta", Anna selitti.

"Ai kestääks se talvi yheksän kuukautta?!" kysyin järkyttyneenä. Anna alkoi taas nauraa. Hän kaatui maahan naurun johdosta ja nauroi siinä kiemurellen muutaman minuutin.

"Niall mä en tiiä miten sä tän asian näät tai miten sulle on opetettu mutta mun mielestä vuodessa on kevät, kesä, syksy ja talvi eikä pelkästään kesää ja talvea", Anna sanoi vieläkin nauraen hieman.

"Ainii. No mut mitä siel Suomes yleensä tehään?" kysyin kiinnostuneena ja menin makaamaan Annan viereen tekonurmikentälle. Haluaisin joskus käydä Suomessa ja olen vaatinutkin sitä kiertueelle mukaan. Kiertuetiimi on jo lämpenemässä sille ajatukselle että poikkeaisimme Suomessa ensi vuoden kiertueella.

"No kesällä saunotaan tosi paljon sellasissa puusaunoissa sekä juodaan kaljaa, kalastetaan, uidaan ja sit talvella hiihdetään aika paljon ja käydään pilkillä ja lasketellaan ja sit kans luistellaan. Saunominen on kyllä ympäri vuotista touhuu ja sit kesällä saunasta juostaan järveen uimaan ja talvella sit mennää lumihankeen tai avantoon", Anna selitti. Nyökäytin päätäni. Sain mahtavan idean!

"Voidaanko me mennä Suomeen ku Amerikan kiertue loppuu? Jookoo?" anelin Annalta. Hän alkoi taas nauraa.

"En oo ikinä nähny ketään noin innoissaan siitä että pääsee Suomeen mutta juu kyllä me voidaan mennä. Mulla asuu aika paljon sukulaisia ja kavereita siellä joita en oo nähny pitkään aikaan", Anna sanoi ja alkoi itsekkin innostua ajatuksesta.

"Jes! Vuokrataan joku mökki siltä vaikka pariks viikoks", sanoin suudellen Annaa. Hän vain nyökkäsi. Makoilimme tekonurmikentällä vierekkäin tuijottaen toisiamme. Aurinko lämmitti mukavasti ja Annan kanssa oli mukava olla vaikka ei puhuttu mitään. Hiljaisuus ei ollut kiusallinen. Tuntui kuin puhuisimme koko ajan.

"Täällähän se meijän nuoripari makoilee", kuului huuto kentän reunalta. Ääni kuului selvästi Gregille ja kun katsoin äänen suuntaan, epäilykseni sai vahvistuksen. Greg käveli pallo kädessään meitä kohti. Nousin seisomaan maasta ja autoin Annan ylös. Vedin vähän liian lujaa hänet ylös joten hän lensi todella kliseisesti vasten rintakehääni. Annoin nopean suukon tuon pehmeille huulille. Pian kentälle alkoi tulemaan muutakin porukkaa jotka tulivat luoksemme.

"Moi Daniel! Pitkästä aikaa", moikkasin vanhaa ystävääni. Olen tuntenut hänet lapsesta saakka ja olimme parhaita kavereita kunnes osallistuin X Factoriin. Halasimme miehisesti.

More than perfect  N.H. (Finnish)Where stories live. Discover now