Het eiland (Dag 8)

4 0 0
                                    

Kilno werd langzaam wakker door het felle licht wat op het bed scheen. Hij keek naar het licht en zag dat er een groot glazen dak boven het bed was zodat je de lucht kon zien. opeens kwam Gijze er aan met wat eten en zij.

Als je honger hebt kun je iets eten. Ik heb dit al klaargemaakt, maar als je liever iets anders wilt is dat niet zo gemakkelijk want ze hebben vooral zeedieren op het menu staan.

Gijze ging weer en Kilno was een beetje verbaast. Hij stond langzaam op en at van het ontbijt. het was een soort brood met een vis erop. de vis heeft twee koppen. er zat ook een soort sous en een iets wat op groente leek. Toen Kilno naar onder kwam vroeg Gijze.

En.. Heb je lekker geslapen?

Ja, erg fijn. waar gaan we nu heen?

We gaan als eerst ons voorbereiden op de jacht Kilno, en daarna gaan we naar een oude sterrewacht toren.

oké, waar kunnen we het beste onze spullen regelen.

bij de bar in het huis lans het restaurant. kunnen we onze spullen regelen.

Ze hadden hun spullen geregeld en gingen richting de sterrewacht toren. even later kwamen ze bij de sterrewacht toren aan en liepen naar binnen. er was niet echt heel veel alleen waren er heel veel computers. Toen ze naar boven liepen richting de koepel van de sterrewacht toren. kwamen ze een paar mensen tegen en ze zeiden

wat moeten jullie hier!

ze liepen verder maar we werden tegen gehouden door de groep. en reageerde

we kommen voor...

en voor ze iets konden zeggen kwam er een robot aan wat erg veel leek op een mens en vroeg op een rustige toon.

Wat doen jullie hier?

Gijze liep een stukje naar achter en zij.

we zijn op zoek naar bijzonder wezens die hier leven.

Jullie hoeven niet bang voor mij te zijn ik doe jullie niks. Het is best gevaarlijk om hier op het eiland zomaar rond te lopen. Zoals jullie wel gemerkt hebben is hier veel radioactieve mist op het eiland aan wezig hier pak deze uitrusting maar dat zorgt er voor dat je heel wat minder radioactiviteit binnen krijg. maar waarom zoeken jullie eigenlijk hier?

Omdat we dit een goede start vonden. mensen in het dorp zeiden dat we daar heen moesten om met u te praten omdat u het meest over deze omgeving weet.

Dat is waar. maar wat zoeken jullie precies voor wezen?

Gijze reageerde.

Een Giltano zou perfect zijn!

Kilno reageerde.

How,  how, how! Wat is een Giltano?!

De robot zij.

een Giltano is een wezen wat in het moeras gedeelde van het eiland leeft en heeft hele grote scherpe tanden om een prooi te verslinden. De Giltano heeft ook scherpe klauwen om zijn prooi te grijpen en kunnen best snel reageren.

Kilno zei.

oké, zullen we daar even mee wachten?

warom? ben je soms bang?

vroeg Gijze.
waar Kilno weer op reageerde.

Nee, ik ben niet bang. alleen we kunnen als eerst beginnen met wat makkelijkere wezens dode.

De robot zij.

ik ben trouwens Acym. maar als je op zoek bent naar makkelijke wezens om te dode kun je het best naar Barep gaan daar zijn redelijk tot makkelijke wezens die je kunt dode. maar warom willen jullie die wezens doden?

om we samen wouwen jagen op dit eiland.

zei Kilno.
Gijze zei daar op.

Ja dat klopt en we willen de omgeving op het eiland verkennen.

ooowhh, Het eiland verkennen?

vroeg Acym.
Gijze reageerde en zij.

Ja, we willen meer teweten komen over dit eiland.

Acym vroeg.

warom zijn jullie zo geïnteresseerd in dit eiland?

Kilno antwoorden en zei.

nouw, het is best een bijzonder eiland. en ik vraag me af warom het eiland Bolte ieva heet.

Acym regeerde op zijn vraag.

het eiland heet Bolte ieva omdat er scherpe rotsen aan de kust zijn zoals jullie hebben gemerkt, maar ook schijnt er een geheime schat te zijn. Maar tot nu toe heeft niemand die schat gevonden en die probeert hebben de schat te vinden stierven of waren heel erg ziek toen ze terug kwamen. Ze stierven allemaal na een korte tijd aan de ziekte, maar een iemand is terug gekomen en beter geworden. Toen iedereen de hoop voor hem had opgegeven kwam er een wonder en werd hij na twee dagen beter.

waar woont hij nu?

vroeg Kilno.
Acym regeerde en zij.

in het huisje op die berg top.

Hij wees naar een huisje in de bergen wat vanaf daar goed te zien was. ook was er veel mist. Kilno en Gijze gingen op pad naar het berghuisje. het was een hele reis om er heen te gaan. Ze waren in een oud mistig bos terecht gekomen. Ze zochten een plek om te slapen. Na even zoeken. vonden ze een oud hutje waar een paar planken kapot waren en gescheurd ook ontbraken er een paar planken. Ze gingen in het hutje en zochten een goede plek om te slapen. Ze vonden een kelder er stond een grote oude kast en er lagen een paar dekens op de grond. Kilno kreeg een idee, en duwde de kast omver, in de dekens zaten gaten en scheuren. Kilno legde de dekens op de kast en zei.

kijk nu hebben we een bed!

ohh, ik zie het ja! dat is echt slim bedacht Kilno.

Ze gingen op de kast liggen en gingen slapen.

The Nucleaire WorldWhere stories live. Discover now