Hoofdstuk 1 :

15 2 1
                                    


Lia staart James ongelovig aan.
'serieus? ' James glundert en knikt.
' Ik ben gekwalificeerd!'. Lia springt op. 'James dat is geweldig!'. Ze geeft James een knuffel. Ze voelde ineens hoe dichtbij hij was.
En ineens gleed al haar blijdschap weg. Hij was gekwalificeerd voor het leger/politie van Zlech. Alle jongens die 16 worden in Zlech moeten zich
Opgeven voor een beroep. En de stoere James wilde bij het legercorps van Zlech. James was net 16 geworden en had donkerbruin haar. Zijn groene ogen boorden Zich door iedereen heen. Zijn gespierde armen pasten perfect bij zijn karakter.
Zijn ogen stonden hard, maar Lia was de enige die zijn verdriet erin kon zien. Het verdriet dat soms
Onverwacht op kwam dagen. Lia was daarom ook de enige die het begreep. Die h'em begreep. Haar ouders zijn de Motulli. Een familie die bekend was in Zlech. Christina Motulli is Lia haar moeder. Elano Motulli haar vader. Ze heeft ook een grote zus, genaamd Elisa. Elisa is 1 jaar ouder dan Lia en net 17 geworden.
In gedachten verzonken staart Lia voor zich uit. Ze denkt eraan dat ze James gedag moet zeggen.... Maar dat duurt nog 7 maanden.
Ze glimlacht kort. James kwijt.
Dat kan ze niet aan. Op 8 augustus moet ze hem gedag zeggen. En ze houdt zichzelf voor dat ze het hem dan eindelijk gaat vertellen....,
Lia staat op. Ze kijkt James aan.
'Ik moet gaan....' Hoewel de zon hoog aan de hemel staat wilt ze haar moeder gaan helpen. En ze kan zo dicht bij hem zijn niet langer aan.
Ze zucht, staat op en kijkt nog een keer naar zijn gezicht. Ze zet een glimlach op en zwaait terwijl ze wegloopt. Lia moest denken aan de koning, koning Mastaf. Mastaf van Marek. De heer Mastaf vertoonde zichzelf eigenlijk nooit voor de burgers van Zlech. Alleen voor de mensen van DE raad.  Oftewel,  de Zlusda. De raad van Zlech in musda.
Mensen konden zich niet opgeven voor de raad.  Je werd gewoon  uitgekozen door de koning,  als hij iets in je zag. Er zijn al genoeg mensen doe geprobeerd hebben in de raad te komen.  Maar de koning is daar absoluut niet gevoelig voor. Zelfs
Lia haar ouders hebben het geprobeerd,  een tijd geleden.  De mensen van de raad werden gekozen toen ze 16 werden.  En elke 10 jaar worden nieuwe leden gekozen. 
Dit jaar was het weer zo ver.  Lia zat te peinzen over wie gekozen zou worden.  Als je werd gekozen kon je eigenlijk niet weigeren. Niemand kon de koning eigenlijk iets weigeren.
Een verhaal gaat dat ergens in Zlech een jongeman rondloopt, die de zoon van de koning zou zijn. Lia duwt de zware houten deur open en stapt naar binnen.  Elisa komt glimlachend naar haar toe.  Ze heeft een dikke bruine enveloppe in haar hand.  En hij is verzegeld.  Met een hoofdletter M.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 02, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Escape Where stories live. Discover now