Ve astroloji.

1.6K 153 14
                                    

Merhabayın saygılı sevgili bir o kadar çılgın okuma yazma bilen arkadaşlarım. Bugün size astroloji üzerine bir takım şeyler zerk edeceğim*. Bu arada bilmediğiniz kelimeleri bölümün sonuna ekleyeceğim. Eski kitaplarda oluyordu ya. Ona özendim. Konumuza girelim. Astroloji.

Ünlü gökbilimci, astrobiyolog Carl Sagan abimiz ne demiş;  "Doğumum sırasında yükselen Mars nasıl oluyor da geleceğimi etkileyebiliyor? Mars'ın ışıklarının ulaşamayacağı kapalı bir odada doğdum. Doğum doktorunun çekim kuvveti, Mars'ın çekim kuvvetinden daha büyük olmayacak mıydı? Mars oldukça büyük, ama doktor çok daha yakındaydı..." demiş. Beni ebe doğurduğu için doktor kısmında bir şey söyleyemeyeceğim. 

Bilmem kaç ışık yılı uzaktaki gezegenlerin hareketleri benim ruhsal durumumu nasıl değiştirecek demeyin.  Atıyorum Satürn'de bir eksen kayması oldu, dünyaya çılgınlar gibi meteor yağıyor. Bu ruhsal durumunuzu geçtim normal yaşam koşullarınızı bile etkiler. Yani demek istediğim öyle gezegen deyip geçmeyin. Aslında astrolojiye ister inanın ister inanmayın benim bahsetmek istediğim konu bu da değil. Asıl konu; burcunu bahane ederek her türlü ibneliği yapan insanlarda.

Bunların yapmadığı itlik uğursuzluk kalmıyor, lan sen niye böylesin sıfatına def-i hacet* eylediğim  diye sorunca da "Ben akrep burcuyum, o yüzden böyle salak malak hareketlerde bulunuyorum kusura bakma" diyor. Lan ne alakası var şimdi burcunla, piçlik senin içine işlemiş akrep burcu olmanla ne alakası var. Hadi hepsini geçtim, baba seni zaten nüfusa 4 ay geç yazdırmış anasını satayım, akrep burcu bile değilsin normalde. Yalandan ne artislik yapıyon bilmiyoruz mu sanıyon. Akrep burcuymuş da karakteri böyleymiş de. Lan olm insan akrep burcu diye uyuyan insanın ayağına kolonya döküp yakar mı? Sonra dayak yiyince vay efendim ben şaka yaptım. Hayır boşuna kolonya israfı, içerdik onu. Evet ben de kova burcuyum ehehehe. 

Monteyn

Kafası güzel sundu.

Sizin de kafanız güzelse;  #np: Monteyn ft. Ezra - Dizinin Yeni Bölümü (Soundcloud'ta var. El yapımım)

Beğendiğiniz dizilerin remakeleri için instagram/gozluklubeyefendi (ekleyin beklemeyin)

*Zerk etmek: Aşılamak

*Def-i hacet: Affedersiniz sıçmak. Hayır, affedersiniz yok. Sadece sıçmak.  

İyi Denemeydi Dostum.Where stories live. Discover now