Sözde Arkadaş & Sözde Çapkın

74.5K 1.7K 129
                                    

Sözde Arkadaş

Aylin iki gözü iki çeşme karşısındaki aynada hafif şiş olan karnına bakıyor, bir kabusun içinde olmak için yalvarıyordu. Bu yaşadıkları gerçek olamazdı. Hamile olamazdı. Üst üste adet görmediğinde yine düzensizleştiğini düşünmüş önemsememişti ama şimdi gerçek önündeydi. Ona bakan iki kırmızı çizgi tüm hayatını karartacaktı. Aslında o iki çizgiyi görmeden önce de hamile olduğundan şüphelenmiş, kendince koca karı ilaçlarını denemişti. Ama gel gör ki Aylin her seferinde içtiği her şeyi ağlayarak kendi isteğiyle geri çıkarmıştı. Yapamamıştı. Bir yandan olası bir hamileliği sonlandırmak isterken diğer yandan karnında büyüyen olası bir canı düşünerek kıyamamıştı.

Hıçkırarak banyo zemininde dizlerinin üstüne çökerken düşünceleri kendini bu durumdan nasıl kurtaracağını analiz ediyordu ama hiçbir çare bulamıyordu. Babası öğrenirse hiç durmaz Sadık'ı öldürürdü. Bebeği doğursa yaşatmazdı. Nasıl böyle bir hata yapmıştı. Bile bile ateşe atmıştı hem sevdiğini hem kendini.

"Aylin kızım" diyen annesinin sesi kulaklarına geldiğinde Aylin korkuyla banyo zemininden kalkarken lavabodaki test çubuğunu alarak peçeteye sarıp cebine attı.

Lavaboya eğilip yüzünü yıkarken arkasındaki kapı açılarak annesi "iyi misin güzel kızım" dediğinde Aylin gülümseyerek doğrulup "iyiyim annecim" diyerek arkasına dönmüştü.

Onun gözlerinin kırmızılığını fark eden Latife Hanım "kızım neyin var senin hasta mı oldun yoksa" diyerek yanına gelip elini alnına atarak ateşine baktı.

Aylin bir adım geri çekilirken "iyiyim anne yok bir şeyim, biraz üşüttüm sadece" dediğinde, Latife Hanım onun yüzünü okşayarak "tamam güzel kızım, ben sana şimdi bir kekik yaparım bir şeyin kalmaz, Hafize Hanım taze kekik toplamış bu gün" derken arkasını dönüp Aylin'in odasına geçmişti.

Aylin onun peşinden giderken "sağ ol anne" dediğinde, Latife Hanım "hadi ben seni yemeğe çağırmaya geldim baban şimdi geldi bahçeden işçilere sinirlenmiş yine köpürüyordu daha fazla bekletmeyelim" dedi.

"Tamam, anne sen git ben hemen geliyorum" diyen Aylin annesini odasından göndermeye çalışırken Latife Hanım "hadi kızım birlikte inelim şimdi seni sorar bana" dediğinde Aylin daha fazla itiraz edemedi.

Annesinin peşinden aşağıya indiğinde babası her zamanki köşesinde oturmuş karşısındaki kahyaları Mehmet efendiye emirler yağdırıyordu.

Yakup ağa kızı ile karısının geldiğini görünce "şimdi git, bir daha böyle bir sorun istemiyorum Mehmet" diyerek onu göndermişti.

Ayağa kalkıp "nerede kaldınız, bahçede işçilerin derdi bitmez evde sizin, bir yemeğe bile zamanında gelemiyorsunuz" diye söylenerek hazırlanmış olan masaya ilerledi.

Latife Hanım ile Aylin sessizce onu takip ederken masanın başına Yakup ağa oturduktan sonra sağına Aylin soluna Latife Hanım geçmişti.

Yakup ağanın "afiyet olsun" demesiyle yemeğe başlarlarken, Aylin yemeğinden bir lokma bile alamıyordu. Mide bulantısı önündeki yağlı yemeği gördükçe artarken babasının "bugün seni yine köy yolunda görmüşler" demesiyle şimdi korkudan midesi daha çok kasılmaya başlamıştı.

Eli titremeye başladığında babası "seni daha önce kaç defa uyardım Aylin" dedi.

Aylin sesini çıkartamıyordu. Köydeki arkadaşından testi almak için gitmişti. Arkadaşı Fatma şehirde okuyordu. Haftada bir onunla kaçak göçek görüşürken geçen hafta istediği test daha bugün eline geçebilmişti.

Sözde Arkadaş & Sözde ÇapkınWhere stories live. Discover now