Hoofdstuk 2

14 1 1
                                    


Toen werden ze naar een klein kamertje geleid, er stonden twaalf stoelen. Er stonden 9 stoelen de ene kant op en 3 stoelen de andere kant op. Deze drie stoelen stonden hoger.

Uit een andere deur kwamen de andere kinderen, ze gingen op de twaalf stoelen zitten. Op deze manier bleven deze drie stoelen over Jake, May en Adam gingen zitten.

De kinderen tegenover hem staarden hem hoopvol aan, Jake wist niet goed wat te doen. Hij begon een beetje te stotteren en de jongens op de achterste rij lachten hem uit. Toen drong tot hem door dat hij de leider was en dat ze misschien wel een soort van toespraak verwachtten.
Tegelijkertijd viel zijn oog op een armband, de armband was rood, op de armband stond:

JAKE- DE LEIDER

Aan de achterkant zat een microfoontje, moest hij nu echt tegen deze groep praten?
Hij bracht zijn mond naar het microfoontje, er ging een rilling over zijn rug, zenuwen. "Hallo" Het was redelijk versterkt, nu wist hij met welk volume hij moest praten "Ehm... ik weet niet echt wat ik moet zeggen, ik ben jullie leider." Hij zag dat de zaal ongeduldig wachtte, wachtten zij op een verklaring van alles? Hij wist toch ook niet wat ze moesten doen? Hij aarzelde: "Wil één van de taalkundigen naar voren komen?" Een meisje met krulletjes haar dat alle kanten op stond, kwam naar voren.
Ze draaide haar armband om, zij had ook een microfoontje onderaan haar armband, ze begon te praten "Hallo, ik ben Cassie. Ik zal jullie een korte samenvatting van de film geven." Peter zag dat de zaal net zo ongeduldig was als hij.
"Er is een nieuwe grote beweging opgekomen, zij beweren het recept gevonden te hebben voor een medicijn dat er voor zorgt dat je voor eeuwig blijft leven. In korte tijd kregen ze veel aanhang. Ze noemen zich de verlichtten. Ze hebben al een groot deel van de wereldbevolking uitgemoord tijdens de grote oorlog, ze gebruikten nieuw ontwikkelde wapens, ze waren fanatiek. De wereldleiders verenigden zich tegen deze beweging, echter zonder succes, de wereld daar buiten is een chaos. Ongeveer een jaar geleden hebben de verlichtten zich teruggetrokken de bergen in. Het is onduidelijk wat ze daar doen. Wat wel duidelijk is, is dat ze niets goeds van plan zijn."
Cassie hield een pauze en keek bestuderend om zich heen, kinderen keken elkaar vragend aan.
Ze ging weer verder: "Volgens de film zijn wij de laatste hoop van de vereniging van wereldleiders, wij moeten de verlichtten tegenhouden."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Dec 19, 2016 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

The Hunger Games: No Children AllowedWhere stories live. Discover now