2.6

4.9K 187 33
                                    

Lucy

'Waarom is dat zo erg dan?' Britt kijkt me verbaasd aan. Even denk ik eraan om het haar te vertellen, maar toch besluit ik het niet te doen. Ik ken haar net een dag.

'Ik leg het je later wel uit,' zeg ik. Zuchtend luister ik weer naar Nienke die weer voor het bord staat.

'Jullie worden maandag om vijf uur 's ochtends op school verwacht. Ik hoor iedereen even zuchten. Natuurlijk vindt iedereen het vroeg.

'Jullie mogen naar de volgende les. Hier bij de deur ligt een formulier waarop staat wat jullie allemaal mee moeten nemen.' Iedereen pakt zijn spullen en verdwijnt uit het lokaal. Samen met Britt loop ik naar de tweede verdieping voor de volgende les.

'Goeiemorgen!' Zegt een vrouw die voor het bord staat. We groeten haar terug en zodra iedereen op zijn plek zit begint ze met praten.

'Ik ben Nanda Bosch en ik ga jullie het aankomende jaar begeleiden met foto's maken.' Ze ziet er vriendelijk uit. 'Ik neem aan dat jullie op de hoogte zijn van de werkweek naar London volgende week en daar beginnen we met het uitvoeren van de eerste opdracht voor dit vak.'

'En wat is dat?' Vraagt een meisje dat voor ons zit. Nanda begint even te lachen.

'Dat ga ik nu vertellen,' zegt Nanda. 'Ik neem aan dat jullie weten met wie je in het gastgezin zit?' Vragend kijkt ze me aan en ik knik.

'Met je groepje ga je foto's maken van de beroemdste bezienswaardigheden. Je moet voldoen aan de eisen die in de opdracht staan en zodra we terug zijn in Nederland gaan we op school aan de slag met het bewerken van de foto's.' Verder verloopt de les soepel. We doen weer een kennismakingsrondje, krijgen wat uitleg over het vak en zodra de bel gaat loop ik samen met Britt naar de kantine.

'Hoe zit het nou tussen jou en die Aiden?' Vraagt ze zodra we aan een tafeltje zitten.

'Het is een lang verhaal,' zeg ik. 'Ik wil het achter me laten, dus je moet beloven niets door te vertellen en het er verder niet meer over te hebben.' Britt knikt en kijkt me afwachtend aan. Langzaam begin ik mijn verhaal te vertellen. Over de ontmoeting met Nigel, over de ontvoering en toen ik erachter kwam dat hij helemaal geen Nigel heette en zich al die tijd anders voor had gedaan.

'Dat is wel een verhaal zeg,' zegt Britt zuchtend naar afloop. Ik knik even en zie Aiden de trap af komen.

'Hij komt,' zeg ik zuchtend. Britt kijkt even zijn kant op en knikt. Het duurt niet lang voor hij bij me staat.

'Lucy,' begint hij. 'Kan ik je even spreken?' Britt kijkt me even aan.

'Nee,' zegt ze. 'Lucy en ik moeten naar de wc.' Voor ik nog iets kan zeggen trekt Britt me overeind en loop ik achter haar aan naar de wc.

'Ik ga naar huis,' zeg ik. Vragend kijkt Britt me even aan. Ik snap wat ze denkt. We hebben nog les dus ik kan niet zomaar vertrekken natuurlijk.

'We hebben Nederlands,' zeg ik. 'Daar ben ik hartstikke goed in.' Ik trek mijn vest aan en wil weglopen, maar Britt houdt me tegen.

'We gaan een terrasje pakken,' zegt ze. 'De herfst begint te komen. Dus nu kunnen we nog even genieten van het weer.' Ik knik en samen lopen we de school uit.

'Ik ben gebracht,' zeg ik. Ik kijk hoopvol naar Britt en even lacht ze.

'Ik ben met de scooter,' zegt ze. 'Dus je kan achterop.' Samen lopen we naar haar scooter en rijden we richting een café midden in het centrum. Buiten zoeken we een tafeltje en het duurt niet lang voor de serveerster komt.

'Weten jullie al wat jullie willen of willen jullie even de menukaart bekijken?'

'Ik weet het wel,' zegt Britt. Ik knik en nadat Britt haar bestelling heeft doorgegeven bestel ik een tosti en een groene thee.

'Hoe ga je dat in London doen?' Vraagt Britt voorzichtig. Ik zucht even. Ik wilde het er niet meer over hebben en toch vraagt ze er weer naar. Toch probeer ik netjes antwoord te geven.

'Ik zie wel,' zeg ik. 'Ik ga me er nu nog niet druk om maken.' De serveerster komt en zet voor ons het eten en drinken neer. Genietend neem ik een hap van mijn tosti.

'We blijven samen in London hoor,' zegt Britt. Ik knik lachend.

'Zeker weten.' Ik kijk even naar rechts en schrik als ik Mason met een ander meisje aan een tafeltje zie zitten.

———
Ik ga even alle hoofdstukken controleren op fouten en de hoofdstukken van deel 1 een andere naam geven.

Vinden jullie het boek nog steeds leuk of vinden jullie dat het steeds hetzelfde is. Ik heb m'n twijfels. -x

After I met youWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu