I

336 33 2
                                    

*Bailey's POV*

Moje ruke su se izvile kako bih zaustavila iritirajući zvuk koji je dolazio od alarma. Lagano sam ustajala dopuštajući svojim očima da prime svjetlost koja je dolazila od prozora. Dok sam se razbuđivala, spustila sam nogu sa kreveta počevši se vući prema kupatilu. Sreća pa sam imala svoje.

Upalila sam svjetlo te lagano počela češljati kosu. Počela sam razmišljati. Danas je prvi dan moje zadnje godine u srednjoj školi. Nisam znala kako se osjećam oko toga. Mislim, imala sam planove za koledž, već sam točno znala gdje ću. Ali opet, ne znam koliko se mogu promijeniti tokom godine.

Nakon čišćenja lica i stavljanja nešto malo šminke, vratila sam se u sobu. Samim tim što je prvi dan škole, trebala sam izgledati drugačije. Obukla sam crnu potkošunju i prekrila je sa nešto providnijom košuljom otkopčavajući nekoliko dugmadi. Bio je septembar i bilo je dosta vruće vani te sam obukla razderane hlače. Na noge sam navukla obične crne patike.

Stavila sam u torbu stvari koje su mi trebale za školu i uputila se niz stepenice.

''Jutro mama,'' Rekla sam kad sam ušla u kuhinju. 

''Dobro jutro slatkice! Izgledaš lijepo danas. Jesi uzbuđena za prvi dan zadnje godine?'' Upitala me okrećući se da bi me pogledala.

''Ništa više nego prije,'' Nasmijala sam se lažno, ''To je samo škola''. 

''Da ali sada si porasla. Niko se neće kačiti s tobom ove godine. Mislim nije niko ni prije,'' okrenula se prema pećnici, ''Sjedi na stolicu, jaja će biti gotova u minuti.''

Sjela sam na stolicu preko puta moje mame, vadeći mobitel. Napisala sam poruku dugogodišnjoj prijateljici, Caroline, pitajući ju da me pokupi. Brzo je odgovorila da će biti tu za 5 minuta. Kada sam pogledala iza mobitela, na tanjuru su bila svježe ispržena jaja ispred mene.

Ovo je bilo nešto na što sam navikla. Iako sam bila jedino dijete, moja mama je ostala u kući kao samo mama. Povremeno bi prodala neki crtež da zaradi novac, ali zato nikad nismo brinuli za tatu. On je bio glavni hirurg u bolnici u New Yorku. Da budem iskrena, ne viđam ga često. Ide rano ujutru i vraća se kasno navečer. Kada je on doma za vikend, ja sam vani sa prijateljima. Volim tatu, ali ne onoliko koliko mamu.

Brzo sam pojela jaja i odnijela tanjur na sudoper, sapirući ga. Dala sam mami poljubac u obraz i izašla iz kuće.

Caroline je ubrzo naišla i uskočila sam na suvozačevo mjesto.

''Ulazi gubitniče,'' Rekla je kada sam sjela.

Prije no što sam mogla nešto reći, pojačala je zvučnik, puštajući Demi Lovato.

Vožnja je bila kao i ostatak puta. Kada si prijatelj s nekim osam godina, naučiš da uvijek nije potreban govor.

Krenuli smo na školsko parkiralište i ispustila sam uzdah jer ovo je još jedna godina s kojom se moram izboriti. Možda sam bila uzbuđena zbog koledža.

Odjednom, Caroline je pritisnula naglo kočnice udarajući u sirenu.

''Pazi gdje ideš idiote!'' Viknula je iako ju osoba u drugom autu nije mogla čuti.

Pogledala sam ispred nas i vidjela dečka kog nisam nikad viđala ranije. Njegova plava kosa je bila podignuta. Na sebi je imao sve crno. Znala sam da je on bio neko s kim se nisu htjeli kačiti, zbog njegovih tetovaža i pirsinga. Ili možda se ja nisam htjela kačiti. Ali da budem iskrena, imao je predivne plave oči. Nesrećom bile su na njemu.

Nakon dugog čekanja, prekinuo je zuriti u nas i započeo hodati prema školi, zakopčavajući dio na torbi.

''Napokon,'' Caroline promumlja, ''Ko je ova nakaza?''

''Ne znam,'' rekla sam kada smo se napokon parkirai, ''Želiš se kladiti da smrdi na dim cigarete?''

Caroline se nasmijala i okrenula da uzme torbu sa zadnjeg sjedišta, ''Izgledaš lijepo danas.''

''Hvala,'' rekla sam, ''Ali ovo je samo danas. I ti izgledaš lijepo i vjerovatno ćeš izgledati lijepo tokom čitave godine.''

Caroline je bila tip djevojke kakvim bi sve ostale tinejdžerke htjele i ona u kojoj je većina dečkiju htjela biti. Bila je visoka, imala je plavu kosu, plave oči i zbog toga što je bila plesačica, imala je tijelo za koje bi djevojke ubile. Bila je popularna kao i većina ostalih. To i mene usput čini popularnom.

Imali smo našu grupu. Caroline i njezin dečko Derek su zajedno već 2 godine i bili su poznati kao najslavniji par u školi. Naravno, Derek je bio zvijezda fudbalskog tima o kojem je sanjalo 99% djevojaka iz škole. Izrod od 1% sam ja. Mislim da je zgodan ali on i Caroline su bili top 1 par u školskom raju. Clare je kučka. Samo zato što je sa Havaja, bolja je od ostalih. Ali, ona je Carolin'ina prijateljica pa se ponašam kao da sam 'najbolja' s njom. Georgy je zadnji iz naše grupe. On je jedan od bližih Derek'ovih prijatelja i uvijek je tu kada idemo van. Nije grozan, ali njegov IQ je ravan kikirikiju.

Sve u svemu, družim se s kopiladima koji su puni sebe. Da objasnim; pokušavam najjače što mogu da ne budem kao oni. Ali svi se slažu s tim da je lakše se samo predati i pomiriti se s tim nego ne biti meta popularnosti. Kada sam postala prijatelj s Caroline, nikad nisam pomislila da će se pretvoriti u ovo. Nikad nisam pomislila da ću se ja pretvoriti u ovo. Ali kada sjednem i razmislim, shvatim da sam jednako loša kao oni. To je samo zato što znam stvari koje oni kažu za ostale i ne želim da se te stvari kažu o meni. Tako da, okej.

Pa to je to. Ja sam Bailey Temple i mrzim to u što me pretvorila srednja škola.

Eto ga, jos jedan dio. Htjela bi da neko iz grupe objavi da je nastavak tu i neka adminka sa stranice da objavi na stranicu. Tenks

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 26, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Revenge // n.h. // TranslatedWhere stories live. Discover now