8

9.6K 304 66
                                    

EEN DUNNE LIJN
HOOFDSTUK 8

Jade Hamilton

Mislukt, dat is hoe ik momenteel mijn leven zou omschrijven. Mijn leven is volledig mislukt, net zoals mijn poging tot dood mislukt is. Mensen zullen me zien als het depressieve meisje. Het meisje dat zelfmoord heeft geprobeerd te plegen. Het meisje die woorden "te persoonlijk" opneemt, of dat meisje dat niet tegen een grapje kan. Ik ben kapot, alles is zwaar. 

Op school aangekomen zie ik Luc. Hij komt naast me lopen en slaat zijn arm om me heen. Ik glimlach voor zo ver het kan en kijk naar de mensen om me heen. Luc zucht en duwt me ergens heen.

'Maak je nou niet zo druk oké? Het gaat allemaal goed komen.' Ik knik en we lopen naar het lokaal. Ik houd er niet van als mensen zeggen dat het goed gaat komen. Wat weten zij er nou van? Ze kunnen het niet eens beloven en ze maken indirect een belofte. We komen aan bij het juiste lokaal en ik zie Caine naar me kijken. Hij werpt me een dodelijke blik, maar zegt niets. Layla komt het lokaal ook binnenlopen en kijkt me grijnzend aan.

'Jammer dat je niet langer weg bleef. Niemand heeft je gemist.'

'Overduidelijk wel, anders was het je niet opgevallen.' Ze lacht schamper. Ze opent haar mond om nog iets te zeggen, maar Caine staat al naast haar.

'Ze is het niet waard, ze is niets waard.' Zegt hij terwijl hij mij aankijkt. Layla drukt haar lippen op die van hem en ik kijk weg. Dat had ik dus voor geen goud willen zien, maar zijn zij nu samen? Of hebben ze weer een nacht gedeeld die nog niet afgelopen is. 

'Sinds wanneer hebben jullie iets?' Vraagt Luc.

'Maakt het uit?' Vraagt Layla. Caine rolt met zijn ogen en Ashton komt aanlopen. Door die reactie weet ik aan dat ze gisteravond seks gehad hebben en dat nog niet helemaal afgerond is.

'Hoe was je eigen dood?' Vraagt Ashton me. 'Heb je ervan genoten voor zolang het duurde, want ik wel.' Ik voel hoe mijn ademhaling wat zwaarder word. Caine kijkt hem ook aan en Luc geeft hem een duw.

'Nog één woord en ik zorg ervoor dat jij degene bent die dood is.' Sist Luc. Ik kijk hem met opgetrokken wenkbrauwen aan.

'Daardoor krijg je rimpels.' Vertelt Layla me.

'Heb je er ervaring mee?'

'Sinds wanneer praat jij zoveel?'

'Sinds Lucius ook op school zit.' Bemoeit Caine zich er weer mee. 'Hij gaat echt haar eerste vriendje worden.'

'Ik heb genoeg vriendjes gehad hoor.' Sis ik. Caine begint te lachen.

'Oh ja?' Ik knik. 'Jij ziet er nou niet ontgroend of ontmaagd uit.' Ik rol met mijn ogen en loop het lokaal uit. De les gaat me niets meer aan. Ik hoor dat Luc mijn naam roept, maar ik negeer het. Natuurlijk vind ik het fijn dat hij me achterna komt. Het is iets dat je altijd hoopt, maar toch. Door een hand op mijn schouder draai ik me om.

'Jade, waarom laat je ze zo over je heen lopen? Je weet beter dan dat.'

'Omdat ik gek van ze word. Tegenwoordig geloof ik elk woord van dat ze zeggen en voel ik me ook niet meer goed genoeg. Ik zal nooit meer goed genoeg worden.' Hij drukt zijn lippen op die van mij. Ik duw hem van me af. 'Waar was dat goed voor?'

'Je stopte met praten.' Vertelt hij grinnikend. Ik schud mijn hoofd en omhels hem. 'Stop met zeggen dat je niet goed genoeg bent.' We lopen terug naar het lokaal en zie Caine grijnzend kijken. Luc loopt langs hem en Caine geeft hem een briefje van vijf. Vreemd kijk ik de twee jongens aan.

'Had hij het je niet verteld?' Grijnst Caine als hij me ziet kijken. Ik schud mijn hoofd. 'Ik heb hem vijf euro beloofd als hij je zou zoenen.' Ik trek mijn wenkbrauw op. Luc kijkt een andere kant op. Hij ging alleen achter me aan om me te zoenen? Mijn verbaasdheid verspreidt zich over mijn lichaam. Dat lijkt me niets voor Luc.

'Jade, ik kan het uitleggen.' Verzucht Luc.

'Laat het gewoon.' Ik ga zitten en kijk uit het raam. Luc komt naast me zitten en ik voel zijn blik de hele les op mij branden. De moeite om terug te kijken ben ik volledig verloren. Momenteel is niets echt mijn aandacht waard. 

De bel gaat en ik loop het lokaal snel uit. Mijn pols wordt door iemand vastgepakt en ik maak een aantal bewegingen om mezelf los te krijgen, maar tevergeefs is het Luc die sterker is. Zodra hij de deur naar de het jongenstoilet, stribbel ik nog meer tegen. Het is zo smerig daar. 

'Wat is dat met jou vandaag?' Vraag ik hem boos.

'Het is niet wat je denkt, Jade.' Ik rol met mijn ogen en kijk hem aan. 'Als ik dit deed kreeg ik dan ook wel vijf euro maar hij zei dat hij zou stoppen met nare opmerkingen maken.' Als hij maar niet denkt dat ik hem zomaar vergeef. 

'Dus nu moet ik je bedanken?' 

'Als hij zich aan zijn belofte houdt wel.' Het is even stil. 'Zullen we naar Tess gaan?' Ik knik en we lopen naar de kantine waar Teresa al aan een tafel zit. Ze glimlacht als ze me ziet en slaat haar armen stevig om me heen.

'Ik heb je gemist.'

*

'Ik ben thuis.' Roep ik door het huis. Het is stil, waarschijnlijk is iedereen werken. Ik pak mijn laptop en werk verder aan het werkstuk, maar na een uur is mijn motivatie verloren. Mijn telefoon gaat over en ik zie Caine's naam verschijnen.

[Caine] 17:08
Je bent eigenlijk best wel mooi

[U] 17:08
Waarschijnlijk heb je een verkeerd nummer getypt

[Caine] 17:08
Nee

[U] 17:08
Rot op

Waarschijnlijk is hij gewoon ergens gaan drinken, het mag vroeg zijn, maar dat doet hij wel vaker. Hij zal spijt hebben zodra hij weer nuchter is. Daarnaast kan het ook gewoon een vriend zijn geweest die leuk probeerde te doen. Louis loopt binnen en gaat naast me zitten.

'Hoe was je dag?' Vraagt hij me. Zijn ogen hebben een twinkeling waardoor ik weet dat hij zo gaat vertellen dat zijn dag geweldig was.

'Luc heeft me gezoend, voor geld. Hij vertelde dat als hij dat deed Caine zou stoppen met z'n opmerkingen.' Louis kijkt me even aan.

'Dus hij krijgt geld én Caine stopt? Dat is dubbelop. Ik zou het niet geloven.'

'Ik weet sowieso niet wat ik wel en niet moet geloven de laatste tijd. Het is allemaal gewoon zo lastig.. Hoe dan ook, hoe was jouw dag?'

'Geweldig!' Hij begint te stralen. 'Ik ben aangenomen als filiaalmanager voor het bedrijf waar ik zo graag wilde werken.'

'Ik ben trots op je, Lou.' Zeg ik terwijl ik hem knuffel.

'Ik ook op jou, Jade. Vergeet dat nooit.' Fluistert hij in mijn oor.

(Hebben jullie ook examens? Wat vinden jullie trouwens van dit hoofdstuk?)

Een dunne lijnWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu