1

23 2 0
                                    

Denna idéen kom jag på idag och jag tror den skulle kunna bli något. Den handlar om övernaturliga krafter, alltså är det fantasy.

Jag började skriva en bok baserat på den idéen men gav upp efter att jag hade skrivit förklaringen. Klistrar iaf in den här.

"Mystery Stable är ett litet stall utanför Göteborg. Här står 7 hästar uppstallade. Ägarna till de olika hästarna pratar inte utan tar bara hand om sina hästar där. De är inte ovänner eller så men det är som en gammal, uråldrig lag som man inte kan ändra på.

Vad händer när det kommer en ny häst till stallet? Magical Mystery är ett vackert sto som ägs av en 15-årig tjej, Sofia. Igen vet någonting över Mysterys bakgrund, faktiskt lika lite som man vet om stallet med samma namn.

Enligt veterinären är Mystery 7 år men ingen vet säkert. Sofia träffade det vackra stoet på ett stuteri. Hon skulle egentligen ha köpt en arab som heter Daim men när hon såg Mystery smälte hennes hjärta. Stuteriets ägare visste knappt vart hästen kom ifrån. Kvällen innan hade hon bara stått där i hagen med en lapp i den slitna grimman som löd "Snälla, kan du ta hand om Magical Mystery åt mig? Snart kommer jag komma för att hämta henne. Låt därför den varelsen som tycker sig känna igen henne köpa henne. /Mysterys ägare".

Därför fick Sofia köpa stoet och stallade upp henne på Mystery Stable. Sofia börjar undra över sin hästs ursprung, och deftentivt den konstiga lappen. Men övernaturliga krafter vilar över stallet som inte vill att den gamla, skyddade hemligheten ska röjas upp."

Den ska då alltså handla om en tjej som har köpt en ny häst och kommer till detta stallet. Titeln tänkte jag kunde vara typ Stallets Hemlighet, vilket iaf jag kallade den.

Här är min plan lite kort:
Sofia o Mystery kommer till stallet
Letar efter ledtrådar
Finner ut att Mystery igt är en tusenårig gammal häst o att en o sommar ande kommer till olika människor som då får ta hand om Mystery. Stallet är det ställe där Mystery stog innan återuppfödelsen började efter en tragisk olycka.

Där har ni det, vore överlycklig om någon av er kunde hjälpa till med idéer och ksk själv skriva och publicera den.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: May 23, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

BokidéerWhere stories live. Discover now