//5//

316 8 1
                                    

,,Protože by tě mohl někdo unýst a to nikdo kromě mě nesmí," usmál se a zrak přesunul na mé rty. Když mi došlo kam se kouká, koukla jsem se na ty jeho, které ode mě byly pár centimetrů. V tu chvíli se z chodby ozval štěkot, oba jsme se lekli a Ross ze mě slezl.

,,Reggie!" křikla jsem na našeho psa, vstala a otevřela dveře. Okamžitě na mě skočil, což zapříčnilo tomu, že jsem spadla. Pak do mě začal dloubat hlavou nejspíš s úmyslem, abych s nim šla na procházku. Smála jsem se tomu, jak je Reggie vtíravej a možná ještě víc výrazu Rosse. Bylo vidět, že ho to však naštvalo, já jsem však tý mý vtírce vděčná.

Po minutě jsem se ale zvedla a ukázala Reggiemu aby si sedl taky. Ten to asi trochu nepochopil, protože se na mě svalil a vůbec mu nevadilo, že váží tak sto tun. Ross propíjel Reggieho pohledem a to mě donutilo si rýpnout. ,,Nežárli."

,,Nežárlim," pokrčil rameny a stále nezměnil výraz.

,,Tak aspoň tak blbě nekoukej na toho psa," okřikla jsem ho a položila si hlavu na tu obří černou chlupatou, ale roztomilou kouli.

,,Zkazil to," protočil blonďák očima a svalil se na mou postel.

,,Nezkazil nic. Hlídá mě, kdyby mi chtěl někdo jako ty, ublížit," ušklíbla jsem se. Zní to trošku, jako když se hádáme, i přes to ale doufám, že to ani jeden nemyslíme moc vážně. Teda já ty slova myslím vážně, ale spíš ten tón hlasu. Nic mi na to neřekl, jenom se na mě podíval pohledem, ze kterýho jsem nedokázala nic vyčíst.

Hodnou chvíli jsme tam seděli mlčky, já hladila Reggieho a Ross byl na mobilu, dokud si nevšiml mé poličky s knihami. ,,Ráda čteš?" ozval se po chvíli hlasem, ze kterého mi přeběhl mráz po zádech.

,,Jak vidíš, tak jo," pokrčila jsem rameny a nevšímala si ho. Nechtěla jsem sedět v pokoji, když bylo venku hezky. Vadí mi ta napjatá atmosféra, když se poblíž Ross. Nikdy nevíte, na jakou náladu přehodí. ,,Půjdu vzít Reggieho na procházku." Vstala jsem a rotvajlera si zavolala k sobě. On poslušně šel se mnou ke kotci, kde jsem mu nasadila obojek, vodítko a vyšli jsme ze zahrady. Mířila jsem k jezeru, aby se mohl i vykoupat. Mám tam určené jedno místo, o kterém ví jen Reggie a já, protože tam nikdo nechodí a mně to tak vyhovuje. Reggie může bejt ve vodě a já ho můžu v klidu pozorovat a přemýšlet.

Asi po dvaceti minutách chůze jse konečně dorazili na ono tajné místo a já sundala Reggiemu obojek i s vodítkem. Ten okamžitě skočil do vody aby se schladil a pak se chvíli brouzdal po břehu. Já si sedla na pařez, ze kterého mám výhled na celé jezero, takže můžu sledovat mého rotvajlera a případně ho zavolat zpátky. Od malička jsem ho brala na cvičák, tudíž nemám strach, že by se nevrátil nebo neposlechl.

Pak se mi ale v mozku otevřel šuplík se štítek Ross a já nad ním začala přemýšlet. Když to vezmu kolem s kolem, chová se jako pitomec. Balí každou holku, kterou vidí a ty na něm mohou oči nechat. Se svojí partičkou chodí občas do baru, ale není to tak moc, jak by mohlo. Občas se to ale neobejde bez toho, aby přišel do školy bez modřin. Zajímalo by mě, co na to říká Mark. Celkově je to frajírek školy a pravidelné se účastní různých párty, co pořádají fotbalisti, s kapelou hraje na všemožných akcích a potom opět nepochybně míří na afterparty. To já jsem třeba nikdy na žádné párty nebyla. Radši si sednu v pokoji do křesla a čtu si knížku. Jinak vlastně ale o Rossovi nic moc nevím. Co dělá ve volným časem mimo hraní na kytaru. Je zvláštní, že si člověk myslí, že někoho zná, ale když se zapřemýšlí, tak ho ve výsledku vůbec nezná. Nicméně, zatím mě to nijak moc netíží. Škola končí za týden a hned třetí den prázdnin odjíždím na měsíc za tátou. Původně jsem tam měla být jenom týden nebo čtrnáct dní, ale táta chtěl, abych tam byla měsíc, že má pro mě překvapeni nebo co. Ani mi to nevadí, protože na severu Floridy je poměrně příjemně a navíc bydlí skoro na pláži.
Zajímalo by mě, co asi tak dělá Ross. Možná mi prohledává pokoj, anebo ho už prohledal a teď se snaží dostat do mýho starýho deníku. Což není úplně bomba, protože jsem do něj byla před dvěma lety hrozně zamilovaná a nepotřebuju, aby si ještě zvýšil ego tím, že si bude číst, jak o něm píšu, že je úžasnej.

F.E.E.L.G.O.O.D.Kde žijí příběhy. Začni objevovat