Kuchisake-Onna | Klik klak | Ko-Hovede

9 0 0
                                    

Hej med jer, og idag vil jeg fortælle 3 af de meget populære japanske folke historier. De er blandt andet Kuchisake-Onna (Kvinden med den revede mund), Klik klak og Gozu som er Kohovedet. 

KUCHISAKE-ONNA: 

Historien foregår i Nagasaki (by i japan) omkring slutningen af 1970'erne. Selvom historien først bliver fortalt til verden omkring 70'erne, stammer historien egentlig meget længere tilbage i tiden. Som fortalt foregår historien egentlig omkring 790'erne. På dette tidspunkt levede der en Samurai, som var meget populær blandt folket, og havde en meget smuk kone.

Kvinden var et fokus derhenne hvor de levede, og det lagde hun også tit selv mærke til. Derfor spurgte hun tit menneskene: "Er jeg pæn?". Hendes mand var ikke glad for situationen, og valgte at fulgte efter hende, og lærte så at hans kone havde en kæreste. Og sværgede at han ville hævne sig. 

En anden dag, tog Samuraien en kniv og listede bag sin kone og begyndte at kvæle hende. Mens han kvælede hende med sin ene hånd, så skar han hendes mund lige op til ørene. Han glemte dog ikke at sige at nu var der ikke nogle der kom til at kunne lide hende, og forlader hende så bagefter.

Som nogle fortæller døde kvinden på grund af sorg, og som andre siger kunne hun ikke holde af at kigge på sit ansigt og begik derfor selvmord. 

Efter hendes død som jeg også fortalte i "Den rigtige historie om Samara" at i den japanske kultur er der noget der hedder Embrio. Det er når ens ånd dør mens personen ved tilfældet er besat af sorg, vrede og nerve. 

Noget tid efter dukkede hendes ånd op, for at hævne sig. Som jeg fortalte foregik historien også i 1970'erne, altså der hvor hun dukker op igen. Fortællingerne siger også at hun havde en maske på, og gik hen til børn der var alene på gaden, i skolen og andre steder. 

Hun spurgte børnene generelt om: "Er jeg pæn?". Hvis personen svarede nej, dræber hun sit offer med en saks, hvis personen svare ja, så tager hun sin maske af og spørger: "Hvad med nu?". Hvis svaret nu blev nej, så delte hun sit offer i 2 stykker. Hvis offeret svarede ja, også nu her klippede hun også sin offers mund lignende hendes eget.

D. 26 Januar 1979 finder vi først ud af hende, via. aviserne og tv udsendelserne. Derefter kom politiet til sagen og sagde til børnene at de ikke skole gå alene tilbage fra skolen af. Hvis ikke børnene havde en person at gå med, så kunne de ophæve tiden ved at stille hende gen- spørgsmål. 

KLIK KLAK: 

Som i de fleste af folke historierne er der flere versioner af Klik klak, jeg fortæller idag 2 af de mest populære historier. 

1) Denne historier handler om en pige der bliver mobbet i skolen, og har ingen venner. En dag da pigen er på vej hjem møder hun nogle fra skolen, og får hørt en masse grimme ord om hende selv. Derefter løber pigen hurtigst muligt væk fra stedet. 

Da hun når stedet hvor hun skal tage togen, falder hun ned henne ved togskinnerne, og kan ikke rejse op. Noget tid efter dør hun ved at en tog køre hende over. Pigen bliver kørt over i 2, og mister så sin underkrop. Som fortællingen siger vender hun tilbage for at hævne sig, og fordi hun havde mistet sin underkrop brugte hun hænderne og albuerne får at kunne komme videre. 

Mens hun tager et skridt (?) høres en lyd lignende klik...klak....klik...klak. Derfor kalder man hende Klik klak ( Click clack på engelsk). 

2) Det handler så om et tidstykke efter 2. verdens krig i Japan. Hun arbejder ved en fabrik, og bliver voldtaget af en engelsk arbejder. Noget tid efter kunne kvinden ikke længere holde det ud, og derfor sprang hun ned fra en bro. Da hun fladte ned fra broen, blev hun kørt over af en tog igen i 2 dele. Igen mistede hun sin underkrop. 

Den aften var det så rigtig koldt at de stedet der blev kørt over lukkede sig, og at hun på en måde kunne leve videre. Kvinden der på en måde kom hen til stationen råbte efter hjælp, og manden der solgte billetter kom hen til hende, men istedet for at hjælpe dræbte han hende. 

Som denne fortælling siger at noget stykke tid efter vender hun tilbage for at få hævn, og hvis man mødte hende havde man ikke en mulighed for at komme væk fra hende. For hun var nemlig ret hurtig, altså selvom i kørte på motorcykel, eller en bil ville hun altid kunne fange jer. 

Da hun fangede sit offer spurgte hun en gåde og hvis i kunne den, gav hun måske lov til at offeret måtte leve videre, men hvis han/hun ikke kunne svaret dræbte hun dem. 

KOHOVEDE: 

Denne historie stammer helt tilbage til 1700'erne, i en lille by i Japan. Menneskene der bor i denne by er så fattige, at de næsten skulle dø. En dag kommer der en person ned til denne her by, men der er noget andet ved personen. Kroppen er lignende et menneske men hovedet ligner en ko-hovede.  

Borgerne i byen bestemmer sig for at det er denne (person ?) var med til at gøre dem fattige, og derfor fangede de den og spiste den. 

Gamle religiøse bøger fortæller at denne person var en slags (gud?). Selvom man med sikkerhed ikke ved hvilken religion denne gud hører indenunder er der nogle af de egyptiske guder der har et hovede lignende en ko.Borgerne der spiser denne person bliver forbandet for evig tid. 

Resten af historien hører vi ikke meget mere til. Denne historie kommer blev fortalt til nogle børn, der skulle på tur med deres klasse. Deres lærer kunne ikke få dem til at tie, og derfor fortalte hun nogle gyselige historier, samt fortæller hun også historien ko hovede. 

Der siges at når læreren begynder at fortælle denne historie laver han/hun mærkelige bevægelser, og hans/hendes øjne bliver helt sorte. Eleverne begynder at skrige og holder sig for ørene for ikke at høre videre på historien. På en måde hører eleverne historien til enden, samt buschaufføren og man hører ikke mere til dem.

Ja det var det for nu (: Jeg håber i godt kunne lide de her korte folke fortællinger/historier, og gerne vil følge mig. Ja, vi ses til næste afsnit ((:   





Horror stories...Where stories live. Discover now