Proef 2

3 0 0
                                    

Ik voel een golf met woede opkomen. Wat! roep ik die die ongelikte beer dat dat half vertrapt insect! ik ratelt door terwijl John mij probeert te kalmeren. Luister Evelien is juist de reden waarom jullie nu snel door moeten gaan zegt Origos, ik zal jullie de proef uitleggen. Eerst moeten jullie door het lawinegebied daar moet je heel erg stil zijn! zegt hij, daarna moeten jullie over het bevroren meer lopen en laat je niet afleiden! Want als je afgeleid wordt ben je er geweest zegt hij, vervolgens moet je langs het ijsmonster en als je die verslagen hebt kun je de het tweede stuk van de jo zien liggen. Oké gevaarlijk maar die afleiding wat is dat dan voor iets? vraagt Kiki. Dat zullen jullie wel zien ik mag het niet vertellen zegt hij bedroefd. Ga maar kinderen en hopelijk tot straks! zegt de wolf. We lopen richting lawine gebied. Ik ben bang fluistert Maya. Geen zorgen Maya het komt allemaal wel goed zegt John geruststellend en we sluipen allemaal op onze tenen door de enorm zachte sneeuw. Ineens voelde Jonas iets glibberigs. Aaaaaaah! riep hij. Wij draaien ons allemaal snel om in de aanval. Oh oeps het was maar wat vloeibare sneeuw. Jonas! roepen we, we het nog maar net gezegd of er bulderde allemaal sneeuw naar beneden. Rennen! roep ik. Help! roept  Kyron hij zit vast met zijn voet. Ik kom al! roept Kiki en ze rukt zijn voet uit de sneeuw. Kom op jongens rennen! roep ik hen na . jullie kunnen het! zeg ik erachteraan. Na heel veel rennen hadden we veilig de overkant gehaald, Eindelijk! Iedereen is erg opgelucht. Dat scheelde niet veel of we waren geplet onder al dat sneeuw! zei Jonas Je hebt gelijk maar we moeten nu snel verder zegt Maya en iedereen loopt naar het volgende onderdeel. Kijk daar is de bevroren rivier! maar er is geen brug! zegt Kyron.

Ik denk dat we het zo moeten oversteken en kijk uit dat je niet uitglijdt zegt John. Oké daar gaan we zeg ik gewoon stapje voor stapje. Zo liepen we rustig over het meer maar ze zagen iets onder het ijs een soort nimf. Niet kijken! roept Kyron dat is de afleiding ze lokken je naar ze toe en trekken je dan onder het meer! Hoe weet je dat Kyron? vraagt Maya Ik heb gisteravond Elisa's boek doorgelezen en zo weet ik het! glimde hij vol trots. Kyron! zeg ik hoe vaak moet ik je nog zeggen niet zomaar over aan te komen! Al moet ik toegeven dat jouw informatie ons net van de dood heeft gered zeg ik met tegenzin. Ondertussen zijn we aan de overkant aangekomen. Yes! we hebben het gered! roept Kiki blij. We zijn nog niet klaar Kiki kijk maar en ze zagen een groot ijsmonster voor zich staan, hij gromt. Misschien kunnen we het met praten oplossen zegt Jonas en hij loopt ernaar toe. Jonas! riepen we. Oh dit gaat fout denk ik. Hallo meneer het ijsmonster wij komen alleen het tweede stuk van de jo halen om te voorkomen dat een gemene schurk de macht over de wereld krijgt zegt Jonas. Roarr!!! sneeuwman brult heel erg hard en Jonas krijgt zijn bekomst en rent snel terug naar ons. Misschien toch niet zegt hij. Dan maar de harde middelen! roept John, aanvallen!

Hij merkt ineens dat zijn handen begonnen te gloeien. En er kwam een vlam uit zijn handen zetten, daarmee sneed hij een arm van het monster af. Aaaargh! roept het monster. Stop! roept Maya dat arme monster, hier heb je je arm terug ijsmonster. Het monster pakte het aan en plakte het alsof het niets was gewoon weer terug. Ineens kijkt hij Maya aan en er ontstaat een rare roze gloed in zijn ogen. Heb je ook al een naam? Nee? Dan noem ik jou Ijsje . Het monster was verbaasd door zoveel vriendelijkheid en liet ons erdoor, met nog een knuffel van Maya. Ik was verbaasd wat was dat nou ineens? Volgens mij hebben John en Maya daarnet hun krachten gebruikt. 

Super 7 deel 2: De magische joWhere stories live. Discover now