Yaratılış-1 / Fikir Kıvılcımı ve Bot Arayışı

59 1 0
                                    


Garip bir Mart akşamıydı. Havada garip garip takipçiler uçuyordu. Dozlarını alıyorlar ve ardından ayrılıyorlardı. Bu garip akşamda Çağatay'ın aklına bir fikir gelmişti. Bir kıvılcımla büyük yangınlara gebe bir fikir. Yeni bir topluluk kurma fikri. Belki de kurulacak ülkeye kadar gidecek bir yol.

O sırada Oğuzhan'a bir mesaj gönderdi. Bu fikri geliştirmek için bir yardımcıya ihtiyacı vardı. Bunun için de sağ kolu, sağ eli, sağ bacağı, sağ akciğeri ve bilimum diğer sağ taraftaki uzuvları olan bir insandan daha iyi birisi olabilir miydi?

Oğuzhan da onun bu teklifini yüksek bir mevki karşılığında kabul etti. Ardından insanlara yaşam ve eğlence alanı verecek, bayındırlık ve iskan çalışmalarına başladılar. Discord'un Nitro dağlarını, Azgın hareketleri ile özellikle yağmur zamanında korku salan GIF ırmağını ve Emote ovasını bir şehre uygun hale getirdiler. Yeni kanallar, yollar yaptılar. Demokratikleşme için de gerekli olan her şeyi getirmeye çalıştılar. Kiralık seçim arabaları aldılar, sonraları garajlarda çürüyecek ve kelepir fiyatlarla hurdacılara satılacak olan.

Fakat en önemli hizmetlerinden birisi de müzik vs. kanalı olmuştu. Ona sonradan geleceğiz.

Yeni Botlar kiraladılar. E-Bot dağına giden o muhteşem yolculuk, bir çok destanda layıkıyla yer alacak kadar fazla macerayla doluydu.

E-Bot dağının eteklerinde Çağatay Oğuzhan'a döndü:

"Bunun gerçketen iyi bir fikir olduğuna eminmisin?" (Çağatay'ın imlası kötü)

"Kesinlikle iyi bir fikir. Tek yapmamız gereken koca memeli anime botlarından, Fortnite ve CS:GO gibi keriz kekleyenlerden ve bilimum trol botlardan uzak durmak."

Çağatay elindeki Bot listesine baktı. Listede şunlar yazıyordu:

-Birtane moderasiyon botu

-Müzik çalma botu

-Eğlenceli işler için bir bot

Anlayacağınız pek de neyi isteyeceğimizden emin değildiler fakat  ilerlemeye karar verdiler. Uçsuz bucaksız meme dağları ve Fortnite müziklerinin sürekli çaldığı lut kavimlerinin toplantı yerlerı arasından geçtiler. Bu lut kavimlerinden "Orange Justice" adlı olandan, sonraları işlerine yarayabilecek bir yağmur dansı öğrendiler. Bu su ihtiyaçlarını gidermek için onlarca kez işe yaramıştı.

Sonunda bir kaç tane bot bulmuşlardı. Bunlardan ilki Pancake adlı ara sıra ayıp şeyler de paylaşabilen bir bottu. Fakat bilmedikleri bir şey vardı. Pancake işe yaramaz bir bottu.

İkincisi sonrasında tekrar servere alacakları ama ilk hatasında attıkları "Groovy" adlı bottu. Bu bot ile muhteşem halk şarkılarını söyleyeceklerdi yapacakları şölenlerde. Ama seçim arabalarının muhteşem 7+1 surround ses ile bezenmiş hoparlörleri için bu çok fazla ilkel bir bottu. Gerçi sonrasında kullanmamışlardı bu arabaları da. Yapılan yolsuzlukları sonralarda anlatacağız.

E-Bot dağından geri gelen kurucular, yerlilerin yardımı ile kafeslere hapsettikleri bu vahşi botları, çeşitli uysallaştırıcı uygulamalarla servera uygun hale getirmişlerdi. Fakat bu onlara tam 500 V-Bucks'a patlamıştı. Ama Oğuzhan muhteşem "Orange Justice" yeteneğini gösterdiği için 300 V-Papel ile kurtulmuşlardı.

Manofcord'un temelleri atılmıştı ve bundan sonra hiçbir şey aynı olmayacaktı.


The Legend of ManofCordWhere stories live. Discover now