Bölüm 3.3

1.1K 132 31
                                    

Shen ailesinin babası ve oğlu, sadece eve sağ salim dönmekle kalmadı, Shen Yi Bin, soruşturma bittikten sonra saray sınavına katılmak zorunda olduğunu söyleyen İmparatorun kararnamesini de aldı. Görünüşe göre şampiyonluk pozisyonunu alamazsa, gelecekte resmi görevli olamazdı.


Bu, İmparator Tian Chen'in Shen Yi Bin için yüksek beklentilerini gösteriyordu. İmparatorluk sınavlarında gerçekten en yüksek notları aldığı sürece, meteorik başarıya ulaşmak ve gelecekte en yüksek resmi pozisyonlara ulaşmak kolay olacaktır.

Shen anne oğlunun etrafında birkaç tur döndü ve mutlu bir şekilde, "Oğlumun dünyanın en zeki oğlu olduğunu biliyordum, çünkü o küçüklüğünden beri zekiydi."

Shen baba oğlunun çocukluk zekasını hatırladı ve bir süre iç çekti. Oğlunun zavallı bir Zhong Yong olduğunu düşündü, kasıtlı olarak gizlendiğini nasıl öngörebilirdi. Bunu düşününce, gerçekten gülmek mi yoksa kızmak mı gerektiğini bilmiyordu.

Zhong Yong(Eğer okuduysanız 2.dünyada Shang ZongYong'un hikayesini anlatmıştım. Onu okumadıysanız zaten bir daha belirtmeye gerek yok :D )

"Yi Bin, baban düşündü, bence haklıydın, Yedinci Prens çok kötü. Kız kardeşin artık sevilmediğine göre, ittifakı başka bir prensle değiştirmeliyiz." Shen babası sakalını okşadı ve içini çekti.

"Ama Yedinci Prens'e yardım etmezsek, Qiao Dan'in evinde yaşamı daha da zor olmaz mıydı?" Shen annenin gözleri endişeyle kırmızıydı.

"Anne, yanlış anladın, Shen ailemiz düşmediği sürece, Yedinci Prens kardeşime kötü davranmaya cesaret edemezdi. Ayrıca oğlun, Yedinci Prens'in artık sadece Cariye Xie-shi'yi şımarttığını, diğer kadınlara hava muamelesi yapıldığını duydu. Yedinci Prensi desteklersek, maksimum fayda sağlayan kişi kardeş değil, şımartılmış Xie-shi olur. Öyleyse neden böyle nankör bir şey yapalım?" Zhou Yun Sheng, Shen annesinin elinin arkasını sakin bir şekilde okşadı.

Shen anne, sözlerini mantıklı bularak bir an düşündü. Ayrıca Yedinci Prens'in onlara yardım etmeyi nasıl reddettiğini ve hatta kızını kınayıp hapsettiğini de düşündü. Shen ailesi aşağıdayken gerçekten tekmelendi, bu yüzden artık karşı çıkmadı.

———————-

İmparator Tian Chen, Saray haremağası tarafından imparatorun el yazısıyla yazdığı sınav sorusunun çalınması nedeniyle iç sarayı temizledi. Tüm fraksiyonlar tarafından yerleştirilen tüm casusları ortadan kaldırdı, bu yüzden Yedinci Prens, dünyayı sarsan vergi politikasının aslında olağanüstü Shen Yi Bin tarafından yazıldığını hala bilmiyordu.

Xie Yu Rou yeniden doğdu, geçmiş yaşamında Yedinci Prensi destekleyen yetenekli bakanlarla çoktan arkadaşlık kurmuştu. Bunlardan biri, sayısız imparatorluk sınavı adayları adına soruları yanıtlamasıyla ünlü Lin Wenjie idi.

İmparator'un elinde son derece harika bir politika makalesi olduğunu ve yazarı Pekin'de aradığını öğrendiğinde, Yedinci Prens'e Lin Wenjie'den bahsetti, sadece kazara inanılmaz yetenekli bir kişi bulduğunu söyleyerek Yedinci Prens'i araştırmaya sevk etti.

Yedinci Prens, imparator babasını memnun etmeye çalışıyordu, ama aynı zamanda yetenekli bir kişiyi işe almaya çalışıyordu, bu yüzden kişisel olarak Lin Wenjie'yi aradı.

Lin Wenjie bir cariyenin oğluydu ve ilk karısı tarafından oldukça bastırılmıştı. Devlet hizmeti sınavlarının bu oturumuna katılmak istedi, ancak ilk eş ona kefil bulmayı reddetti ve ayrıca hizmetçilere çeşitli yazışma mektuplarını yakmaları talimatını verdi, böylece hiçbir çıkış yolu yoktu.

Quickly Wear the Face of the DevilHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin