Část čtvrtá

1.2K 88 2
                                    

Ráno se probouzím opravdu brzy. Teda dřív než obvykle. Neochotně vstávám z vyhřáté postele a přemýšlím, jestli by nebylo lepší vrátit se do postele a spát dál. Ale nakonec, tak brzo, abych mohla ještě spát, není a obléct se do těch úzkých šatů bude dost dílo.

Z šatníku si beru jedny obyčejné volné šaty, které stejně budu mít jen na snídani, takže se oblečením teď nějak výrazně zabývat nemusím.

U stolu v jídelně je jen Glare. Sedám si ke stolu tak, aby mezi námi dvěma byla židle. Nechci sedět hned vedle něj. Je mi odporný a nesnáším ho.

Jakmile usedám, hrne se ke mně avox malého vzrůstu a nabízí mi jídlo ke snídani. Říkám mu o velký talíř ovocného salátu a sklenici vody.

Nevím, na čem se avoxové mlčky dohodli, ale s veselým úsměvem mi naservíroval na stůl obrovský talíř ovocného salátu. Nejspíš čekal, že budu vyjevená a že budu mít námitky, ale já mám opravdový hlad a mohla bych všechny kolem sebe (i když kolem mě je jen Glare a pár avoxů) s klidem ujistit, že to všechno sním.

"Tohle všechno do sebe nacpeš, Cashmere?" Ptá se mě s potlačovaným smíchem Glare. Jak já toho blbečka nenávidím! Mám chuť mu něco sprostého odseknout, ale místo toho se jen sladce usměji a všechna ta slova spolknu spolu s první lžičkou salátu.

"Jistěže. Nevěříš tomu snad?"

"Ale věřím, jenže... Víš jak po tom ztloustneš?" Za tuhle poznámku ho nenávidím ještě víc než předtím. V aréně budu se smíchem sledovat jeho smrt a jeho vraha budu vesele podporovat, pokud nedostanu šanci ho zabít sama.

" To se mi bude v aréně hodit. Aspoň nebudu strádat hladem," odpovím mu s dokonale hraným úsměvem. Už ho chci vidět pod drnem.

"Nevím, jak tobě budu jako spojenkyni věřit, když na tobě úplně vidím, že mě chceš zabít..." Prohodí jen tak mimochodem. To, že se oba přidáme do skupinky profíků mi je jasné, ale jde na mně opravdu tolik vidět, že ho chci zabít?

"Tak, spojenče," začnu jízlivě."Já chci zabít každého, kdo bude stát mezi mnou a vítězstvím. Tak, teď už to víš, takže můžu v klidu dojíst svou snídani." Nemeškám ani okamžik a pouštím se do jídla a Glare mě s pootevřenou pusou sleduje. Možná jsem byla upřímná až moc. Ale co, teď ví to, co chtěl vědět. Jestli si myslel, že jsem jenom nějaká hloupá rozkošná tvářička, tak se plete.

"Nepodceňuj moji hezkou tvář, může to být ta poslední, kterou před smrtí uvidíš," výhrůžně mu zašeptám, když dojím a chci odejít z místnosti. Nejspíš mě nebude mít rád. No a co. Já ho přece taky nemám ráda.

Vracím se zpátky do svého kupé. Beru si černé šaty, které mám přehozenéé přes postel s sebou do koupelny, kde si zalézám do sprchy a pouštím na sebe voňavou pěnu. Osuším se a oblékám se do těch šatů. Musím říct, že i když jsou mi dost těsné, dělají opravdu krásnou postavu. Vlasy si ještě trochu natočím do vlnek a nechám je splývat na mých ramenou.

Když už jsem připravená na světla Kapitolu, přesouvám se zpátky do jídelny, kde už na mě všichni čekají. Do Kapitolu je to už jenom kousek a já jsem si dávala dost načas.

"Cashmere, kdyby jsi nebyla moje sestra, řekl bych ti, že ti to sluší!" Zasměje se Gloss hned jak mě uvidí. I Luria ke mně vznáší slova chvály, takže to s těmi šaty nebylo až tak marné. Jen Glare zarytě mlčí. Nejspíš mě vážně nemá rád.

"Co jste si vy dva udělali? Aspoň trochu se na sebe usmějte," nabádá nás Luria, když vidí naše zachmuřené tváře. Zkřivím ústa v ošklivý škleb a takto se "usměji". Luria se docela vyděsí a radši se ode mě odvrátí.

"No dobře... Radši se zase dál ignorujte... To bude... lepší," zakroutí nad námi Luria hlavou, obrátí se zpátky k Priscille a zaujatě spolu o něčem hovoří.

"Už je to tu! Kapitol!" Vyhrkne Gloss a já se spolu s ním nahrnu k oknu. Nelhal mi, Kapitol je opravdu nádherný a velkolepý. Je ještě krásnější než ho Gloss popisoval. Je prostě dokonalý. Užasle zírám z okna, dokud do mě Gloss nešťouchne a neupozorní mě tak na všechny ty lidi na nádraží.

Významně se na mě podívá a já vím, že teď je tu určitá část Her - shánění sponzorů.

Vím, že tahle část byla kratší, ale já jsem nějak potřebovala ukončit vlakovou část, takže proto. Přístě už to bude jenom lepší :D

Hunger games: CashmereWhere stories live. Discover now