Yaralı Aşık

135 30 34
                                    

Adam hızlıydı, ancak Sherlock daha hızlıydı ve Londra'nın sokakları ve sokakları hakkında muazzam miktarda bilgiye sahipti. John, üç bloktan beri bu işi yaptıklarını düşünerek yeterince iyi ayak uyduruyordu; orduda olmak bu durumda artıydı.

Bu sürüngen, kadınlara işkence edip öldürdükten sonra ipuçlarını ve arkasında bir arama kartı bırakarak, Sherlock için mükemmel bir yem olan başka bir seri katil olmuştu. Bunu 12 saat içinde anlamıştı, bu da onların katili kovalamasına neden oldu çünkü her zaman kaçarlar. Her zaman. Henüz John veya Sherlock tarafından alt edilmemesinin tek nedeni, 45 kalibrelik bir tabanca ve küçük bir hançer taşımasıydı. John sadece neden bıçağa sahip olduğunu ve kime kullandığını tahmin edebiliyordu, kurbanların boğazlarının her zaman kesildiğini düşünüyordu.

Katil herhangi bir şey denediğinde ve Sherlock bir ara sokağın arkasında adamın hemen arkasından kayboldu diye John biraz geride kalıyordu. John köşeyi döndüğünde, Sherlock ve katil bir kavganın ortasındaydı; Adam silahıyla nişan almaya çalışıyor ve Sherlock onu saptırıyor ve sonunda elinden fırlatıyor. John oraya ulaşmak için çabaladı, ama kendisini adam tarafından yere vurulmuş halde buldu, rüzgar onu savurdu. Sonra Sherlock, bilincini kaybetmesini umarak katilin boynunu tuttu, ama koca serseri kollarını kaldırdı ve Sherlock'u yakaladı, onu bir kenara attı ve John'u altından serbest bıraktı. Bu, John'a yüzüne birkaç iyi niyetli yumruk indirmesi için bir açıklık verdi ve katili şaşkın ve kanlı bir şekilde yere gönderdi. Vahşi iyileşirken, John, Sherlock'un yanına gitti ve ona yardım etti. Giysileri biraz buruşmuştu ve sol yanağında bir kesik vardı, ama bunun dışında bir sorun yoktu. Öte yandan John, ertesi gün daha da kötü hissedeceği birkaç çürük vardı.

"Tanrım, sadece iki saniye arkandayım ve sen silahlı ve hançerli çılgın adamla kavga etmeye karar verdin. Kendini öldürtebilirdin biliyorsun." John, nefes nefese kalırken ders verdi.

"İşte bu yüzden şimdi yakaladım, değil mi? Bu salak aptallık kokuyordu, beni aptal insanlardan kurtarıyorsun, en azından IQ'ya birkaç sayı eklersin." Sherlock nefes nefese kaldı. "Seni beklememi tercih eder miydin?"

"Evet." John kendini aniden söylerken buldu. "Ve teşekkürler, sanırım ..." Katilin arkasında iyileştiğini ve hançeriyle ona doğru yöneldiğini fark etmemişti, ama Sherlock yaptı. Sherlock her şeyi fark eder.
Sherlock hızlı bir hareketle John'un önüne çıktı ve onu darbeden korumak için arkasından süpürdü. Katil birkaç saniye içinde hançeri Sherlock'un karnına daldırmıştı, orjinalde John olacaktı. Acılı ve düzensiz bir çığlık attı ve John çok geç olmadan ne olduğunu zar zor fark etti. Katil şimdi kanlı bıçağıyla kaçmaya başladı, ancak John, o 45'lik bıçağı almayı başardı ve katilin sırtına iyi niyetli bir atış yaparak onun yere hareketsiz düşmesine neden oldu. Daha da önemlisi, öldürdü.

"Şimdi aşağıda kal seni piç." John kendi kendine dedi, sonra Sherlock'un dizlerinin üzerine çöktüğünü ve nefes almaya çalıştığını fark etti, ama daha çok nefes nefese ve homurtular gibi çıktı. "Sherlock!" John arkadaşının yardımına gitti,

Sherlock'un, içgüdüsel olarak ne yaptığını anlamak için zar zor vakti vardı. Canavarın John'a doğru geldiğini görmüştü ve hiç düşünmeden tepki verdi, arkadaşını korumak için kendisini tehlikeye attı; onun tek arkadaşı. Şimdi bir arka sokağın kirli zeminine eğilmişti, yeni yapılan bıçak yarasından bolca kan akıyordu ve nefesini tutmaya çalışıyordu, ama karnı yolun her adımında onunla savaşıyordu. Dizlerinin üzerine çökmeden önce John'un katili vurduğunu görmüştü, bu kendini savunmuyordu ve Sherlock, önce Sherlock ölmek üzere olmasaydı John'un Lestrade'e cevap vermesi gerektiğini biliyordu. "İyi atış." Sherlock söylemeyi başardı.

Johnlock One-Shot Where stories live. Discover now