Kablonun Ucu - Bölüm 1

209 18 1
                                    

Burası "Sanal Dünya". Burada herkes istediği kimliğe ve geçmişe sahip olabilir. Burası gerçek dünyaya göre daha tehlikeli bir yer. Banka hesap numaraları, kimlik numaraları her şey ele geçirilebilir bir halde bir alanda tutuluyor. Bu dünya güvenli bir yer değil. Her ne kadar istemesekte gerçek dünyanın içerisinden bu dünyanın içine çekiliyoruz. Bir kere bu dünyaya giriş yaptıktan sonra ne çıkışı mümkün, ne de verdiğin bilgilerin silinmesi. Bu dünya, uyuşturucudan ve alkolden hatta seri katillerden daha tehlikeli bir yer. Bu dünya da , her adımını dikkatli atman gerekmektedir. Yeni biriyle tanıştığın sırada , birileri seni kandırıyor olabilir ? Yoksa sen mi onları kandırıyorsun ?

Fl00d :
Sanal dünya da onu kimse bilmez ve tanımaz, çünkü kendisini tanıtma ihtiyacı duymamıştır. Ailesi küçük yaştayken vefat etmiş ve kendi kendisini yetiştirmiştir. 9 yaşından beri bilgisayar üzerinde çalışmalar yapıyor. 11 yaşında ilk sistemini çökertti. Gerçek dünyada mesleğini bilmesekte sanal dünyada ne iş yaptığını çok iyi biliyoruz. O sanal dünyanın bilinmeyen en iyi "Hacker" larından biridir. Hiç bir zaman amacı şan ve şöhret olmamıştır. Girdiği sistemlerde , istediği veriyi alıp arşivini yapar ve sistemden çıkardı. Ruh gibiydi, o sizin hayatınızı kurcalarken siz ise hiç bir şey anlamıyorsunuz. En iyi tanınmış "Hacker" gruplarının bile sistemlerini gizlice ele geçirip veritabanına kaydetmiş bir kişiydi Fl00d.

GG99:
Sanal dünya da her an her yerde duyabileceğiniz bir isim. Tahmin edebileceğiniz üzere bu kişi de bir Hacker. Her hackerin gizli tutulduğu bilgileri gibi GG99'un da bilgileri gizliydi. Gerçek adı ne, soyisimi ne, nerede yaşıyor, mesleği ne ? gibi sorular sorarsanız elbette yanıt alamazsınız. GG99 FBI,CIA gibi polis ve ajan kuruluşlarıyla iş yapıyor. Eğer başka birileri tarafından tespit edilirse kimlik bilgileri mahkeme kararıyla değiştiriliyordu. GG99 hakkında bilinen tek bir bilgi var ki bu kişi bir "Bayan". Şaşırtacak cinsten, çünkü sanal dünyanın en iyi hackerlarından biri.

Sadece geceleri aktif olan bir dünya, Sanal dünya. Bu dünya da hangi tehlikeyle karı karşıya olduğunuzu bilemezsiniz, her hangi bir kimsenin, gerçekte kim olduğunu bilemezsiniz. Bu tür sanal alanlarda kullanılan en büyük saldırı yöntemi "Sosyal mühendislik" yöntemidir. Bu yöntem, sistemleri değil doğrudan kişinin zihnini hacklemenize yardımcı olur ve sanal ortamlarda en büyük açık insanlardır...

Fl00d ilk defa bir sistemin güvenlik duvarına takılmıştı.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fl00d için iki farklı zaman dilimi vardı, hatta kendisine sorarsak ki zaman kavramına inanmadığını öğrenebiliriz. Fl00d için önem teşkil eden tek bir zaman vardı, "Gün doğumu". Yani insanlar arasında "Sabah" olarak adlandırdığımız zaman biçimi. Fl00d, mevsim ne olursa olsun, bu zaman diliminde, siyah, kapşonlu ve arkasında tektonik harflerle "No Security" yazılı hırkasını sırtına geçirir ve kapşonunu kapatıp sahile koşu yapmaya çıkar. Koşarken sigara içmeyi başarabilen tek varlık Fl00d olmalıydı ki bunu çok severdi. Göz altları 24 Saat uykusuz kaldığı için morarmış ve torba toplamaya başlamıştı. Güneş, suratına doğru vururken hiç bir şekilde diğerleri gibi gözünü kısmaz ve kafasının çevirmezdi. Aksine suratında saf bir gülümseme belirir ve daha da hızlanırdı.. Fl00d çok hevesli ve hırslı biriydi. Garip bir kişiliği vardı. Diğerlerinin yani diğer insanların aksine çok farklı bir metabolizması vardı. Belki onu bu denli farklı yapan tek özelliği budur ?

Fl00d yaklaşık 3 saat boyunca sahilde koşar, turlar atar ve spor yapardı. Hiç bir zaman diliminde bir kimseyle iletişim kurmaz, ağzını açıp kendi kendine bir kelime dahi söylemezdi. Bu onun yapısında vardı ; Asosyallik. Sporun ardından yuvasına geri döner ve terlerinden arınmak için duş alırdı. Altına bol bir pantalon giyer, üstüne yine siyah hırkasını geçirir ve işine giderdi. Çalıştığı iş yerinde mesai saati 5 saatti. Bu yorgun, sıkıcı ve aşırı derecede bunaltıcı iş hayatının ve 5 saatin ardından eve gelirdi. Dinlenmek için biraz koltuğa uzanır 1 saat boyunca şekerleme yapar, bilim kurgu kategorisinde izlemediği tüm filmleri izlemeye çalışırdı. Artık Fl00d için zaman dilimi "Gün bitimi" idi. Gün bitiminde Fl00d sadece bilgisayarla uğraşırdı. Bilgisayarına geçer ve bizler için anlamsız ancak işlevi bir sistemi, bir insanı çökertebilecek nitelikte ki kodları yazardı. Normal bir insan bu kodları okuyamaz ve anlayamazdı. Yorumlamaya kalksak herhalde çok saçma ve gülünç şeyler söylerdik. Fl00d dünyada icat edilmiş çoğu yazılım dilini biliyordu. 9 yaşından bu yaşına yani 25 yaşına kadar bilgisayarla uğraşan , sadece bilgisayarla uğraşan ve araştırma yapan biriydi Fl00d.

Fl00d bir yazılım korsanıydı, bir sanal korsandı. İstediği sisteme rahatça erişebiliyordu. Adeta kodlarla şehvet dolu bir aşk yaşıyordu. Klavye üzerinde parmaklarını izlemek imkansızdı. O kadar düzenli ve hatasız yazıyordu ki, çoğu yazılımcının bile tek seferde doğru yazamadığı sürekli hata aldığı kodları tek seferde hatasız bir şekilde yazabiliyordu. Fl00d kodlara aşıktı, çünkü kodlarda Fl00d gibi konuşmayı pek sevmiyordu. Sadece o dili bile kişi tarafından anlaşılıyor ve yorumlanabiliyordu. Fl00d bir sanal korsan olmasına rağmen, diğer korsanlar gibi sistemlere veya kişilere zarar vermek için değil kendisine ait bir veritabanı oluşturabilmek için uğraşıyordu. 11 yaşında sistemleri ele geçirmeye başlayan Fl00d şu an 10 Petabayt'lık bir veritabanına sahip. 1 milyondan fazla kişinin ve 3 milyondan fazla sisemin verileri içerisindeydi. Devlet dosyaları da cabası olacak ki, yaklaşık 100 bin klasör devlet için ayrılmıştı, 50 bin klasör ise dünyanın en tanınmış hacker grupları için ayrılmıştı.

Fl00d un yaşamı bu şekildeydi. Her gün birilerini hackler ve veritabanına kaydederdi. Odasında ki duvarda kendisine ait bir sözü vardı, "En iyi hacker, en sessiz hackerdir. En iyi hacker, saldırgan değil, kaydedici hackerdir.". Ziyaret ettiği ve mesaj bırakmak istediği çoğu sisteme bu mesajı yazardı.

Bu gün bitiminde ise hedefinde büyük bir şirket vardı; "ZionNET". ZionNET ; Dünyanın internet erişimini sağlayan en büyük şebeke dağıtım şirketiydi. Gün içinde trilyonlar kazanıyorlardı ve Fl00d bunu nasıl yaptıklarını merak ediyordu, nasıl bir altyapıya sahiplerdi ? Neden bu güne kadar hiç hacklenmediler ?

Fl00d ilk defa bir sistemin güvenlik duvarına takılmıştı. Güvenlik duvarının adı "GG99" idi. Bir dakika, bu bir güvenlik duvarı değil. Bu bir kişi. Hemde bu kişi, daha önce Fl00d'un hacklemiş olduğu bir kişi. Dünyanın en ünlü ve tek bayan sanal korsanı "GG99" idi bu kişi. Fl00d sinsi bir gülümseme ile konuşmayı başlattı...

Fl00d :> Kimsiniz ?

GG99 :> Kimsiniz ?

Kim kimdi ? Kim kimi hackliyordu ? Kim kimi tanıyordu ?

İki korsanında kafasında böyle çılgın sorular vardı. Bir siber savaş söz konusu. Canı yanacak olanlar ise normal insanlar..

Kablonun Ucu #Wattys2015Where stories live. Discover now