1. Gizem(Kasaba)

9.2K 253 511
                                    

➳⎯⎯ও∞ও⎯⎯➳

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

➳⎯⎯ও∞ও⎯⎯➳

1. GİZEM(KASABA)

Küçüklüğümden beri hep aynı rüya.

Yılanlar.

Sürünerek bana yaklaşıyorlar.

Başlarını dikleştirip tıslıyorlar. Her tarafımı sarıyorlar ve kaçacak yer bulamıyorum. Aralarından bir tanesi var ki, asla peşimi bırakmıyor.

Dev bir kobra. Diğerlerinden daha yavaş. Daha sinsi.

Çabalarım hep bir şekilde avucunun içine düşmemle sonuçlanıyor. Ondan uzaklaşmaya çalışırken her adımda ona yaklaşıyorum.

Sanki ben ona gidiyorum.

Sanki beni bekliyor.

➳⎯⎯ও∞ও⎯⎯➳

Kıyı şeridindeki Lueline kasabasına ilk vardığımda, masmavi deniz ve etrafa serpiştirilmiş kiremit çatılı binalar beni büyülemişti. Kuşlar cennete geldiğimi bildirircesine cıvıldıyordu. Taze ekmek kokusu fırından çıkıp tüm kasabaya yayılıyordu. Yeşilliklerde piknik yapan çocuklar ve verandasında çayını yudumlayan insanlar için hayatlarının sıradan bir günüydü.

Kasabanın evrenler arası seyahatin merkezi olduğu her halinden belliydi. Sihri hissetmek için ciğerlerinize havasını çekmek yeterliydi. Az daha kanatlanıp uçacağınızı sanırdınız. En azından ben öyle sanmıştım.

Lueline, Uphaven Adası'nda yer alan en küçük yerleşim yerlerinden biriydi. Şimdiye kadar yaşamış olduğum Melport'un aksine merkeze uzaktı. Henüz hiç Uphaven'ın dışına çıkmamıştım. Ama büyü dünyasının başlıca dört büyük adadan oluştuğunu biliyordum: Uphaven, Darkwood, Rosenmar ve Sandewald.

Büyü dünyası varlığından haberdar olduğumuz 102 evrenden sadece biriydi. Popülasyonu büyük oranda büyücüler oluştursa da özellikle portalların bulunduğu geçiş bölgelerinde başka ırklara sıklıkla rastlanırdı.

Valizimi taşlı yol boyunca peşimden sürükledim. Kalan yolumu görmek için başımı kaldırdım. İki katlı ahşap ev, kasabadan bağımsızlığını ilan etmişçesine tepede tüm ihtişamıyla oturuyordu. Tepeyi tırmandığımda, evi karşıma alarak soluklandım. Verandasına bir masa ve sandalye yerleştirilmişti. Kapının girişini tepeden sarkıtılmış bir fener aydınlatıyordu.

Derin bir nefes alarak kapıya yaklaştım. Parmak uçlarımda yükselerek yarımay şeklindeki camdan içeri baktım ve sağ tarafımdaki zile bastım. Kısa süre sonra hole vuran bir gölge fark ettim. Amcam holde belirdi ve kapıya doğru geldi. Kapıyı açtığında ela gözlerinde şefkatli bir bakış vardı.

"GÖLGE" - Magic Serisi I ∞Where stories live. Discover now