Bellerofon

13 0 0
                                    



Till sist förhävde sig dock Bellerofon över sin lycka och menade att han var förmer än människor och likställd med gudarna. I sitt övermod satte han sig upp på sin bevingade häst Pegasos för att flyga upp till gudarnas bostad. Men Zeus såg hur han steg allt högre mot himlen och slungade sin blixt mot honom. Träffad av blixten störtade Bellerofon av hästen och omkom ömkligt.

Peo kliar sig irriterat i skäggstubben. Beslutet att göra intrång i Andreas privatliv väcker obehag. Men vad kan han annars göra? Andreas svarar inte i arbetsmobilen och på hans privata telefon svarar numera hans fru. När han ringt svarade hon kortfattat att Andreas inte är anträffbar, men ingen orsak till varför.

Hon tilltalade honom som en privatsekreterare, informativt med neutralt tonläge. Det har nu gått en vecka sedan Andreas meddelat sig sjuk, det här är inte alls likt honom. Peo bestämmer sig för att göra ett sista försök på den privata mobilen, innan mötet med internutredaren. Hon var mycket tydlig med att han måste ordna ett snabbt möte då åklagaren yrkar på åtal.

Cilla svarar innan den första signalen tonat ut. Med förvåning hör Peo hur hon snubblar på orden,
tonläget är högt och gällt.
"Andreas har blivit svårt misshandlad, tidningsbudet hittade honom på trottoaren utanför vår port. Han larmade och väntade till ambulansen kom. Polisens hypotes är att det rör sig om ett grovt personrån då alla hans saker var borta. Som tur var kände en av mina före detta kollegor på operation igen honom från ett gemensamt AW, en gång i tiden. Polisen har inte kunnat hålla förhör med honom ännu, varför allt är ovisst. Läkaren bedömer att han har fått skador efter våld mot huvudet och är ordinerad total vila utan besök. Jag har själv bara fått träffa honom en kort stund".
Hon snyftar till.

Peo känner ett djupt medlidande med Cilla och förbannar sina illvilliga tankar tidigare. Han tar ett djupt andetag för att klara av den uppgift som nu återstår.
"Det har uppstått en situation som jag skulle behöva fråga Andreas om", säger Peo lite trevande.
Cilla är tyst en lång stund innan hon svarar:
"Jag antar att det rör min användning av hans guldkort",säger hon utan omsvep.
Peo andas ut då samtalet tar en oanad vändning.
Cilla föreslår att de ses i våningen på Östermalm om tre timmar, då hinner hon uträtta några inplanerade ärenden.
"Jag bjuder på en lättare lunch" , säger hon välvilligt.
Han känner sig inte riktigt bekväm med upplägget men tackar artigt ja till förslaget. Han får se till att få samtalet överstökat så snabbt som möjligt.

Cilla går mot skåpbilen, tacksam för det ovärderliga tipset från Tobias. Bilfirman som han hänvisade till byggde om inredningen enligt hennes anvisning, utan onödiga frågor. Klädd i jeans, vit T-shirt, ett par slitna Converse , gula "Bonoglasögon"och en keps hårt nedtryckt över det instoppade håret hoppar hon in i bilen. Hon slår på ljudsystemet med ett lätt tryck på touchskärmen. Ledmotivet ur filmen The Mission med Ennio Morricone får bilen att vibrera. Hon älskar musiken från Gabiel's Oboe, särskilt övergången från smekande toner till de djupa mullrande tonerna som leder fantasin mot avgrunden. Hon ler vid minnet av en man som med darrande ben och skallrande knän började gråta vid de första trumslagen. Irriterad avbryts hon av vibrationen från Andreas privata mobil i hennes högra ficka. Hon fiskar upp den, läser på displayen samtidigt som hon byter till innerfilen för att svänga av mot Bauhaus.
Hon grimaserar när hon ser att det är ett meddelande från Karin, den rättrådiga.

Karin Johannesson 10:22>

Jag har just fått ett meddelande från din chef Peo. Han skriver att du blivit rånad och svårt misshandlad??? Vi har inte blivit kontaktade. Nu är jag orolig på riktigt. Tidigare trodde jag mamma överdrev sin oro över din och Cillas konstiga relation. Peo skriver även att han fått information som pekar mot att du kanske även utsatts för utpressning. Stora summor har tagits ut från ett guldkort som endast du skall ha tillgång till. Jag kommer till sjukhuset i morgon (sitter i rätten hela dagen, sorry). Vi måste reda ut detta. Givetvis företräder jag dig om det skulle behövas. Vila och läk så länge. Psst, ring mamma! // Karin

Du har nått slutet av publicerade delar.

⏰ Senast uppdaterad: Nov 08, 2021 ⏰

Lägg till den här berättelsen i ditt bibliotek för att få aviseringar om nya delar!

Pegasus bred dina vida vingarDär berättelser lever. Upptäck nu