/3/

600 101 9
                                    

I přese všechny Sophiiny nevyslyšené modlitby nastal tedy pátek, tudíž den V-M, což je všeobecně známá a užívaná zkratka pro Velký Mejdan. O tomto dnu mluvili všichni, kteří měli tu čest a byli na večírek pozváni, tudíž ve zkratce polovina Corlisské střední, zejména pak dívky. Nebylo tím pádem divu, že byla v tento den Sophia značně rozmrzelá a sem tam přímo nevrlá.

„Víte komu Jess letos zamítl účast na V-M?" naklonila se ke svým přátelům nadšeně Paula. „Alison Vaneový," prohlásila vítězně. „Prý spolu měli nevyřešitelný neshody po tom, co ta holka všem vytroubila, že se s Jessem před měsícem vyspala."

„Fuj, nevím z jakého pohledu je to nechutnější," zakabonil se znechuceně Mike.

„Viď? Jess se za ten incident logicky příšerně styděl, a tak o tom celou dobu mlčel jako hrob a pak si napochodovala ona a zašeptala to do ouška kdejaký drbně. No není to hnusný?" dodala kamarádka.

„A co přesně?" zasmál se prozíravě Mike. „Že se Jess vyspal s největší hlupačkou z prváku nebo že se ona nestyděla za to, že se vyspala s někým, jako je on?"

„Hm, hlasuju pro obojí," zamyslela se Paula. „Ale hnusný taky je, že jí zakázal překročit svůj práh i v den jednoho z největších mejdanů roku," rozhodila užasle rukama. „Nikdy předtím nic takovýho neudělal. Ani loni, když mu ten druhák s patkou přebral holku a pak se s ní na jeho legendárním večírku nestydatě ukázal."

„Myslím, že se moc zaobíráte životy ostatních," vložila se do toho znaveně a trochu nepřítomně Sophia. Tímto výrokem si od svých přátel vysloužila velmi ostré pohledy.

„Soph už má zase jednu z těch svých holčičích nálad," prohodil s protočením očí Mike.

„Podle mě jí jen žere, že s námi musí na ten večírek. Nemám pravdu?" prohlásila prozíravě Paula a podívala se dívce hluboko do očí. Sophia jí pohled slušnou chvíli oplácela, avšak než stačila odpovědět, udál se zde ve školní jídelně, kde již partička slušnou chvíli vysedávala, poněkud zvláštní jev.

Mezitím, co se dívky navzájem probodávaly pohledy, prošel kolem sám velký Chris Abernathy, což nebylo nikterak abnormální. Nebylo ani nijak překvapivé, že jeho obličej nesl ten klasicky hravý a zkrátka neodolatelný výraz. Překvapením bylo, že ho směřoval přímo k nevrlé Sophii.

„Čau, Baldwinová," mrkl na dívku šibalsky a pohodil vlasy, jak to měl každých dvacet vteřin ve zvyku. Velmi ohrané, leč stále plně funkční, pokud šlo o zvýšení fyzické neodolatelnosti. Sophia s ním navázala oční kontakt a ke svému překvapení ji jeho přítomnost i koketní pozdrav nechaly chladnou. „Doufám, že mi dneska věnuješ minimálně jeden tanec," řekl mladík sebejistě. Dívka chvíli nevěděla, co mu na jeho otázku-neotázku odpovědět a pak najednou přesměrovala svůj pohled na přitažlivý hnědovlasý rozcuch, jenž právě vcházel do jídelny. Jinými slovy na Hugha. Zamrkala, trochu se vzpamatovala a vrátila svou pozornost onomu králi králů.

„Uvidím, co se dá dělat," odpověděla mu na to zcela nerozházeně a stočila svůj pravý koutek do mírného úsměvu, což byl na někoho, jako je Sophia skutečně výkon.

„Fajn," pousmál se Chris, povytáhl si rameno svého batohu a pokračoval v cestě. Sophia, Paula i Mike ještě slušnou chvíli seděli jako paralyzovaní. Z toho mírného šoku je vyvedl až onen mladík s přitažlivým hnědovlasým rozcuchem.

„Zdravim, vespolek," prohodil Hugh a posadil se na své obvyklé místo. Nedostalo se mu však žádné odpovědi, jelikož jeho přátelé zůstávali stále zcela oněmělí úžasem.

Kill The Cupid - pozastavenoWhere stories live. Discover now