4.38

33 1 1
                                    


Lady Linda had besloten het supernovaschip te gebruiken om samen met Andrew, Thebe, Lydia, Omar, en kapitein James de trip naar het La Hork Cluster planetenstelsel te maken. Het schip oogde solide genoeg ondanks de oorlogen die het had doorstaan. Lady Linda had nog emotionele bindingen ermee omdat zij in der tijd voor de eerste keer een vlucht had ondernomen met behulp van dit exemplaar. De besturing was haar als op het lijf geschreven en zij zat voor de dashboard-pc naar de beelden te kijken. De schermutselingen van het Aurora-team met de alien-delegatie hadden impact op haar toen zij Machteld en Gus met de bewakers in gevecht zag. Andrew keek mee over haar schouder en hij bracht uit: 'Zij hebben zich goed uit de situatie kunnen redden'. Lady Linda kon dat beamen: 'Machteld heeft met haar telepathische krachten overmacht bij iedere vijand'. Andrew opperde: 'Op welke wijze de Aurora-kracht zich op dit moment manifesteert is echter nog steeds de vraag'. Omar die was komen binnen lopen mengde zich in het gesprek: 'De Aurora-kracht is te wispelturig geworden'. Lydia reageerde: 'Wij kunnen in deze strijd niemand missen en het is van levensbelang dat wij samen alles oplossen'. Andrew verklaarde: 'Omar is welkom als volwaardig Aurora-team en zijn inzet wordt gewaardeerd'. Daarmee glimlachte hij naar Lydia.

Andrew kon de reis niet bijwonen omdat zijn presentatie op Shamal dat niet toe liet. Voordat het supernovaschip vertrok maakte hij zich op weg en nam afscheid van Lady Linda en het team. Linda had veel begrip voor zijn situatie want zij wist dat Andrew's hart bij het team lag maar de afspraken waren niet weerlegbaar en Andrew had veel moeite gedaan om het culturele evenement tot een succes te maken.

Na Andrew's vertrek tikte Lady Linda de coördinaten in en het supernovaschip kwam van de grond. Terwijl zij het stuurhendel naar voren schoof kon zij zien dat het heelal er vredig uitzag. Dat dit anders zou worden wist iedereen en daarom volgden de anderen haar. Richard kon zich niet voorstellen dat de wezens van Kal plotseling van bondgenoot naar vijand waren veranderd. Lady Linda had hem geantwoord: 'Zij beschikken kennelijk over dezelfde imperialistische impuls'. Zij zag ook de tegenstellingen die de wezens tentoon hadden gespreid en het was niet gebruikelijk dat een federale bondgenoot zo gemakkelijk naar de vijand overliep.

Kapitein James kwam haar cockpit binnen lopen en opperde: 'De aarde is momenteel in goede staat maar omdat tsunami's orkanen en aardbevingen nog te talrijk zijn hebben wij ingezien dat hulp in de kosmos is geboden'. Lady Linda reageerde: 'Die is ook zeer welkom want ik denk dat er andere krachten spelen dan anders het geval was. Omdat wij hebben ervaren dat de Aurora-krachten zich anders gedragen kunnen wij verwachten dat er iets in de kosmos gebeurt als oorzaak'. Kapitein James was op de hoogte van de situatie en was van mening dat zij alles in huis hadden om de wezens van Kal en de gezanten aan te kunnen.

Machteld maneuvreerde de jager van Spectra ter hoogte van Toutan, de telepathische planeet, terwijl zij moest vluchten voor alien schepen. Zij schakelde de onzichtbaarheidsmodule in en haar jager verdween in het niets. De wezens van Kal dachten dat het alleen maar een misleiding was maar zij konden niet bepalen waar de locatie van de jager van Spectra was.

Gus maakte even van de gelegenheid gebruik om Machteld te melden: 'Nu dat wij even adem kunnen halen wil ik je graag erop wijzen dat ik gekweld wordt door heimwee naar Aya'. Machteld reageerde: 'Het is volkomen normaal dat je deze gevoelens hebt want ook ik mis Jessica en Aya heel erg'. Ben bracht uit: 'Jessica bezoekt mij vaker in mijn dromen en het is net alsof het echt is. Op het moment dat ik haar wil aanraken vertelt zij mij dat zij met Aya een belangrijke taak heeft te vervullen'. Gus had overeenkomstige visioenen over Aya en bracht uit: 'Ik heb soortgelijke dromen gehad waarin Aya mij duidelijk maakt dat zij de balans in de kosmos zal herstellen'. Machteld vond het frappant dat haar vriendinnen deze weg verkozen om zich te openbaren en zij bracht uit: 'Het is goed dat wij onze vrienden niet zijn vergeten. Wij zullen hen eren als helden en hen beiden als voorbeeld zien'.

De jager van Spectra kreeg plotseling een inslag in het wapen-compartiment en door de impact werd de onzichtbaarheidsfunctie uitgeschakeld. Machteld probeerde het schip met haar telepathische krachten immaterieel te verplaatsen. Zij tikte de coördinaten in en maneuvreerde het schip uit de vuurlinie van de wezens van Kal. Ben was naar het wapenarsenaal gerend om te kijken wat de schade was. De raketten waren minder talrijk en de plakbommen en drones waren weggevaagd. Het gat in de wand was nog een groter probleem. Hij kon alleen alles door een raam controleren want de deur openen zou fataal zijn. Hij keerde naar de cockpit terug om het te melden: 'In het wapencompartiment is een lek geslagen en wij missen een aantal wapens'. Machteld bedankte zich bij Ben en keek op het beeldscherm naar de plattegrond van het schip. Daarop zag zij het wapencompartiment rood knipperen en de enige mogelijkheid voor haar was een schild om de jager van Spectra te plaatsen. Zij gebruikte telepathische krachten waardoor het schild van een dekkende substantie werd voorzien. De druk in de jager herstelde zich weer en Ben kon de wapenruimte betreden.

Ben dacht eraan dat hij eventueel voor de plakbommen nog een alternatief had toen de stem van Jessica tot hem sprak: 'Vrees niet voor de vijand want ik zal jullie beschermen'. Ben moest meteen aan godin Francine denken. Hij probeerde voorzichtig: 'Ben je door godin Francine gestuurd? 'Zij antwoordde: 'Deze opdracht heb ik van Ophelia de oppergodin gekregen. Godin Francine vecht met de heerser. Daarom is het van belang dat zowel wereldse als niet-wereldse krachten worden gebundeld'. Zij verdween weer en Ben kwam naar de cockpit en bracht uit: 'Jessica is aan mij verschenen en verklaarde dat zij ons zal beschermen'. Machteld trok haar wenk brouwen op en reageerde: 'Kennelijk heeft godin Francine haar taken gedelegeerd'. Gus meldde: 'Aya heeft verklaard dat zij de balans in het Aurora-team zal herstellen als het verstoord is'.

De Schiftingحيث تعيش القصص. اكتشف الآن