6.12

24 1 1
                                    


De tocht naar Spectra verliep niet zonder gevaren want de Monoliet trakteerde Henry op een aantal drones die hem door loopings en draaiingen van zijn koers brachten. Hij speelde het klaar om drie drones te laten exploderen en de vijand te volgen. Op Henry's boordscherm verscheen een separatist met het teken van de vector op zijn voorhoofd en hij bracht uit: 'Wat zoekt een ongesigneerde jager van Spectra in dit planetenstelsel? Voor uw informatie: wij hebben Cisco, Prime en Spectra in onze macht en het zal niet lang meer duren totdat wij ook de rest van het universum onder ons bewind plaatsen'. Henry antwoordde: 'Bewind?' Als u uw misdadige instelling bewind noemt zal u moeten ervaren hoe rechtvaardig ons beleid functioneert'. Daarop vuurde hij een ionenraket op het Monolietschip af en de explosie veroorzaakte veel licht in het Heelal. Hij neutraliseerde zijn signaal want dat hield hem de vijanden van zijn hals. Het vergemakkelijkte het landen op Spectra want tussen de bevolking voelde hij zich wel veilig. Alhoewel de Monoliet hem wel toestemming om te landen moest geven.  Op het landings station kreeg hij contact met een douane-officier van Kal. Hij vroeg hem: 'Met welk doel landt u op Spectra?' Henry antwoordde: 'Mijn schip is geladen met bestellingen van de staat Spectra die ik kom afleveren'.  De officier meldde: 'Uw cargo wordt aan een inspectie onderworpen'. Henry had  zijn cargo met medische apparatuur en medicijnen voor het Zenith Medisch Centrum geladen. De douane-officier zou geen bezwaar kunnen maken tegen deze levering en de officier stelde enkel de vraag: 'Bent u voor medische zaken op Spectra?' Henry antwoordde: 'Ik ben neurochirurg en mijn expertise wordt gevraagd voor een belangrijke operatie die alleen door specialisten kan worden uitgevoerd. Mijn aanwezigheid is met urgentie verlangt want het leven van belangrijke personen van Spectra hangt aan een zijden draadje. Stelt u zich met Philip Nelson in verbinding want hij kan u mijn afspraak bevestigen'.

De douane-officier van Kal wachtte even en verifieerde of Henry de waarheid sprak. Hij ontdekte dat Henry niet gelogen had en dat Philip Nelson op de hoogte was van Henry's komst. Philip's reactie-bericht was: 'Laat hem onmiddellijk landen want het betreft staatsbelang'. Normaal gesproken tolereerde de douane geen tegenspraak maar deze keer liet de officier Henry door.

Op Spectra werd Henry begeleid door een militaire delegatie want ook daar konden de androïden plotseling voor grote chaos zorgen.  De loods waar Henry de replica's moest opwekken was gesitueerd te Brit Mar en gedurende de tocht door de stad werd de delegatie verscheidene malen door hakkende androïden belaagd. Henry zag dat de situatie op deze planeet overeenkomstig met die van de aarde was dus opwekking van het viertal was noodzakelijk.  Bij het arriveren van de delegatie bij het Zenith Medisch Centrum stond Philip hem al op te wachten. Hij beval de delegatie: 'Geef uw douane-officier mijn persoonlijk dankwoord'. Daarmee keerde de delegatie terug en kon Henry het medisch centrum betreden.

Philip verwelkomde Henry en bracht uit: 'Laten wij geen tijd verliezen en meteen beginnen met opereren'. Philip moest de rol blijven spelen voor het medisch personeel want tevens stond overal Monoliet-bewaking. Tot op het moment dat het tweetal eindelijk alleen was duurde nog even. Henry opperde: 'Ik moet dringend naar de replica-afdeling zoals je weet'. Philip reageerde: 'De entiteit leidt de androïdenopstand echter zijn invloed kan niet tot binnen deze muren komen'. Henry vervolgde: 'Ik dien zonder commotie naar de replica-afdeling te worden geëscorteerd'. Philip gaf hem de zekerheid dat hij onder begeleiding van drie veiligheidsagenten in de shuttle die achter het medisch centrum stond geparkeerd naar de replica-afdeling kon.

Naarmate Henry dichterbij kwam bekroop hem een opgelaten gevoel want alhoewel Richard hem had uitgelegd hoe hij te werk moest gaan bezat hij tevens het gevoel verheven te zijn. Hij voelde aan dat het opwekken van het viertal iets te maken had met een soort hogere roeping en dat de replica's met een grotere mysterie waren verweven.

De drie veiligheidsagenten hadden reeds begrepen dat de replica-afdeling strenger werd bewaakt dan zij verwachtten en zodoende kon Henry de afdeling niet betreden. Het was verstandiger hem een paar straten verder uit de shuttle te laten stappen. Henry en zijn veiligheidsagenten dienden een smoes te verzinnen om naar binnen te kunnen. Het was niet verstandig om de strategische redenen te verklappen. De bewakerseenheid van de Monoliet met agenten van Kal konden reeds ontdekken dat Henry en zijn delegatie wegens medische redenen naar binnen wilden.

De kapitein van Henry's delegatie bracht uit: 'Ik ben kapitein Stork en dit zijn mijn agenten'. Hij liet zijn ID zien. Henry loog: 'Philip Nelson de jurist van het Zenith Medisch Centrum heeft mij uitdrukkelijk op het belang van mijn research gewezen en mij toegang veroorloofd tot deze afdeling'. Hij overhandigde de alien een verwijsbrief voorzien van Philip's handtekening. De bewaker keek op het tablet en verschafte Henry toegang tot het complex. Philip's autoriteit kwam Henry goed uit want de Monoliet zou hem met rust laten.

Henry kon zijn verbazing niet op tijdens het aanschouwen van zijn vrienden en bekenden uit het bedrijfsleven die hem van achter glas aanstaarden toen hij binnenkwam. Tevens Lydia van L Inc. bleef hem aankijken met lege ogen en nu Henry haar vader ging opwekken dacht hij eraan dat Richard geen bezwaar zou hebben tegen haar overname van het bedrijf. Het grote ogenblik was aangebroken en het zou een keerpunt betekenen in de androïden-opstand. Deze keer kreeg de Aurora-macht nog een extra dimensie erbij en Henry voelde het aan dat het viertal nog krachtiger zou worden dan het goden huis en het Aurora-team bij elkaar. Hij had genoeg moeten incasseren als neurochirurg en speciaal de tijden met Richard samen kon hij zich nog goed voor de geest halen. Hij had het hele gamma van ontlede lichamen en lijken moeten aanschouwen dus gehard was hij alleszins. De typische draai aan de zaken zoals die er op dit moment voor stonden noopte Henry een keuze te maken in zaken die door de eeuwen heen niet met elkaar match-ten; wetenschap en religie. Nuchter als hij altijd redeneerde was wederopstanding toch iets wat de wetenschap overtrof want het speciale gevoel dat hij hierbij kreeg kon hij niet verklaren. De modulen van het viertal droeg hij voortdurend bij zich toen hij langs de bekende gezichten liep. De modulen namen geen plaats in beslag dus zij pasten probleemloos in de tas die Henry had meegenomen.

Bij het arriveren bij het viertal kon hij als eerste Andrew ontdekken die hem aankeek op die wijze alsof hij reeds op de hoogte was van de wederopstanding. De anderen waren niet ver van elkaar verwijderd maar stonden tussen de andere replica's verborgen. Alle teamleden waren als replica aanwezig en Henry kreeg de indruk dat zij allen hevige gevechten trotseerden. Hij plaatste de bewuste vier replica's op een rijtje en begon met Richard want hij was benieuwd wat zijn collega en vriend hem te vertellen had.

Hij liet de replica in de cabine want hij kon de module door middel van een aangeschoven trapje aan de achterkant inbrengen. Er bevond zich tevens een klep die Henry ter hoogte van de schedel kon openen. Voorzichtig opende Henry replica Richard's schedel en nam de module om hem in zijn socket plaatsen. Hij voelde zich erg geconcentreerd en na de hele ceremonie stapte Richard uit zijn cabine. Hij schudde Henry de hand en hij bracht uit: 'Het is goed om terug te zijn en ik ben ervan overtuigd dat de redenen gegrond genoeg zijn om je vrienden op te wekken'. Henry verheugde zich dezelfde Richard de hand te schudden als vroeger en hij reageerde: 'Ik heb alle regels omtrent het opwekken in acht genomen en je kunt ervan uitgaan dat jullie vieren de androïdenopstand kunnen stoppen'.  Richard vervolgde: 'In tegenstelling tot vroeger heb ik speciale krachten meegekregen die het verschil kunnen maken'. Henry reageerde: 'Ik geloof daar heilig in vooral omdat ik bij de opwekking een verheven gevoel kreeg'. Richard bracht uit: 'Deze keer moet het universum leren dat opstand en destructie geen middelen zijn om de overmacht te verkrijgen. Geen enkel volk kan een ander volk meer onderdrukken voor politiek en economisch gewin. Het komt eerder neer op samen zorg dragen voor de continuïteit van het leven'. Henry opperde: 'Laten we de anderen opwekken en kijken wat hun inbreng is in het geheel'. Hij ging over tot het opwekken van Stacey. Richard vervolgde: 'Lydia's overname van L Inc. heeft ook Stacey geïnspireerd en ik ben benieuwd hoe haar reactie zal zijn'.

Na het ritueel waar Richard aandachtig naar keek stapte ook Stacey uit de cabine. Zij bracht uit: 'Het is goed om wederom onder de levenden te zijn'. Richard vroeg haar: 'Heb je inmiddels je licht laten schijnen over Lydia's overname?' Stacey antwoordde: 'Ik heb alles in een immateriële staat meebeleefd en zij wordt een zeer goede zakenvrouw. Dat heeft zij van jouw talent en doorzettingsvemogen Richard'. Richard glimlachte naar haar voor het compliment en hij vervolgde: 'Ik ben voornemens haar nog meer aandacht te geven in de toekomst'. Daarmee kwam Henry tot de laatste twee en Andrew was aan de beurt. Stacey verheugde zich Andrew te mogen begroeten want de ontelbare romantische uurtjes met hem stonden haar nog levendig voor de geest. Tevens Richard smachtte naar het opwekken van Lady Linda want de situatie was nog steeds hetzelfde als voor hun uitschakeling door de entiteit.


De SchiftingWhere stories live. Discover now