Capitolul 2

17K 969 19
                                    

Hotelul Hammond Tower se afla in centru. Avea o minunata priveliste asupra portului si a spendidei cladiri al Operei House. Dar fata de alte hoteluri, avea o sofisticata ambianta clasica datorita decoratiunii art -deco si a uniformelor angajatilor. Cand Maeve intra in hol avu impresia ca se intoarce intr-o epoca mult mai eleganta.

Se indrepta spre barul hotelului incercand sa isi controleze emotiile . Sergio era asezat pe una dintre canapele care era decorata cu multe perne decorative. Se ridica in momentul in care o vazu intrand. Maeve se infiora.Era la fel de inalt precum si-l amintea. Si ea la fel de mica pe langa el.

- Maeve.

Doar ii pronuntase numele, dar ea simti ca si cum s-ar fi produs o furtuna in interiorul ei. O observa atent incercand sa se uite la fiecare detaliu. Va incerca sa se apropie de ea? O va atinge? Oare trebuie sa faca ea primul pas? Sau sa ramana acolo unde era, cu inima stransa  si cu mainile tremurande?

Abia daca se schimbase. Nu avea nici o urma de fir alb in par, desi avea deja treizeci si sase de ani. Pielea era la fel de neteda si de stralucitoare. Costumul de marca italiana pe care il purta, ii scotea in evidenta fizicul, umerii lati, picioarele musculoase, si soldurile stramte.

- Sergio... reusi  sa spuna intr-un final.

- Vrei sa iei loc? o intreba intinzand mana.

Ramase la fel de corect si de formal ca inainte. Maeve se aseza de asa maniera incat picioarele ei sa ramana cat mai departe posibil de el.

-Ce vrei sa bei? intreba facandu-i semn chelnerului.

- Un pic de apa minerala, raspunse Maeve. Trebuie sa conduc.

Sergio ceru o sticla de apa minerala pentru ea si un pahar de  brandy pentru el.

- Esti mai slaba. 

- E o critica sau o observatie? - replica ea iritata.

- Nu e o critica.

- Putem sa trecem la subiect, te rog? il intreba ea incrucisandu-si bratele. Poti sa imi spui de ce ne aflam aici? As vrea sa ma intorc la viata mea.

- La ce viata? replica el sprijinindu-se de una dintre perne si privind-o fix.

- Am propia mea viata, Sergio. Si tu nu faci parte din ea.

-Trebuie sa discutam unele  probleme , spuse zambind. Am fost separati mult timp si trebuie sa decidem ce vom face incepand de acum.

- Incepand de acum? Iti spun eu. Vom pune capat casniciei noastre.

Sergio tacu pentru cateva secunde. Doamne cat era de frumoasa, cu ochii ei verzi ca si smaraldul, cu buzele sale pline, cu pielea maslinie. Toti barbatii isi intoarsera capul dupa ea cand intrase. Dar ea parea sa ignore efectul pe care il producea sexului opus, puterea farmecelor sale feminine.

Clipi de cateva ori sa isi revina.

- Si, ce ai spune daca eu nu vreau sa iti dau divortul? 

Maeve lua sticla de apa pe care i-o aduse ospatarul , lua o inghititura ,o puse pe masa si il privi.

- Ce ai spus?

- M-ai auzit foarte bine, raspunse el cu un zambet malitios. Nu vreau  sa divortez.

- Atunci va fi o problema, Sergio , pentru ca eu doresc acest divort.

- Daca e adevarat, atunci de ce nu ai divortat in toti acesti cinci ani?

- Eu... Am preferat sa las asa lucrurile. Deja tu iesisesi din viata mea si din mintea mea.

Dragoste cu fortaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum