Capitolul 16

23.5K 1.1K 129
                                    

Trei saptamani dupa, Maeve iesi din baia salonului si o gasi pe Rebecca privind-o atent.

- O sa imi spui din nou ca ai mancat ceva ce nu ti-a priit sau o sa  fi sincera? E a treia oara in cateva zile cand te vad asa.

- Cred ca sunt insarcinata - marturisi Maeve cu un oftat. Inca nu mi-am facu testul, dar simtomele sunt concludente.

- I-a uite! exclama Rebecca surprinsa. Sa fie intr-un ceas bun. I-ai spus lui Sergio?

- Nu - raspunse ea imediat. Inca nu.

- Nu crezi ca o sa fie foarte fericit?

- Da, cu siguranta, da - raspunse Maeve. Pentru el ar insema ca, chestiunea divortului ar ramne in trecut. Cel putin pentru moment.

- Dar , scumpo. Eu credeam ca divortul tine deja de trecut. In ultimele doua saptamani te-am vazut mai fericita ca niciodata. Am crezut ca in sfarsit v-ati impacat.

- Da, lucrurile merg mult mai bine intre noi. A fost foarte atent cu mine, m-a dus la cina, mi-a cumparat haine... Si chiar s-a oferit sa ma duca sa o vad pe mama la sfarsitul saptamanii viitoare.

- Atunci ce s-a întâmplat?

- Nu vezi, Bex? Se intampla din nou.

- Nu sunt sigura ca te inteleg.

- Tot ce vrea Sergio e un mostenitor care sa duca mai de parte imperiul Torenti. Cand am ramas insarcinata prima data, el a insistat sa ne casatorim. Vroia sa ii dea copilului numele lui, pentru a garaniza ca imperiul isi va continua liniajul.

- Dar , Maeve... Lucrurile se pot schimba.

- Da, bineinteles ca s-au schimbat - ironiza ea. Acum este propietarul a jumatate din averea tatalui sau , in afara de cea a lui. Vorbim de foarte multi bani. Stie ca daca vom divorta, va trebui sa imi dea o parte importanta din avere. Iar cea mai buna forma de a evita acest lucru era sa ma lase insarcinata. In felul acesta rezolva doua probleme in acelasi timp.

- Banuiesc ca nu i-ai spus ca il iubesti. Ma insel?

- Oh, Bex... Trebuie sa imi musc limba in fiecare zi. Am facut odata gresala asta. Daca o sa fim din nou impreuna vreau sa fim pe picior de egalitate. Nu vreau sa ma iubeasca pentru ceea ce pot sa ii dau , ci pentru mine.

- Maeve , au fost doar... cate? mai bine de trei saptamani decand v-ati revazut? Tu tocmai ce  ai intentat actele de divort. Asta e un pamant necunoscut pentru el. Nu trebuie sa te mire faptul ca nu vrea sa isi recunoasca sentimentele atat de repede.

- Banuiesc ca ai dreptate - spuse Maeve asezandu-se pe un scaun si sprijinindu-si capul in palme.

- De ce nu i-ti iei cateva saptamani libere? Asa o sa poti sa te odihnesti. Apoi după ce te vei simti mai bine, poti sa ii spui lui Sergio ca esti insarcinata.

- Da , cred ca o sa imi iau cateva zile libere - spuse Maeve zambind cu tristete. Nu vreau sa mearga rau de data aceasta. Nu as putea suporta.

Sergio tocmai terminase cu unul dintre pacientii sai, cand primi un telefon de la fratele sau Vicenzo. Asculta cu ingrijorare ultimele vesti care se intamplasera in lipsa lui.

- Cat timp i-au dat medicii -il intreba pe Vicenzo.

- E greu de spus. O saptamana... poate mai putin. A intrebat de tine.

Sergio se infiora. Era ironic. Ultima data cand o vazuse pe mama lui, ea il privi surprinsa , si o intrebase pe infirmiera cine era acel strain atat de inalt.

- O sa iau primul zbor care este disponibil -spuse Sergio.

- Va veni si sotia ta cu tine?

- Imi va lua ceva timp sa o conving, dar da, vreau sa vina cu mine. Si ti-as fi recunoscator daca nu ai mentiona trecutul.

Dragoste cu fortaWhere stories live. Discover now