hoofdstuk 1

5 3 0
                                    

MAM! WAAR LIGT MIJN DUIKBRIL???!!!'' roept kyra naar beneden

Als het goed is ligt hij op je bed!''antwoordt haar moeder '' Nee, daar ligt hij niet, waar anders?'' ''hmm... misschien op de grond gevallen en ligt hij onder je bed?'' '' ik zal even kijken, 1 seconde'' kyra rent zo snel ze kan de trap op naar zolder, naar haar kamer. ze gaat op de grond liggen zodat ze net kan zien wat er ligt, ze schuift haar arm onder haar bed en haalt de duikbril eronder weg. ''GEVONDEN'' roept ze. ''mooi zo''. kyra stopt haar bril in haar tas, morgen gaat ze eindelijk op vakantie naar curaçao, ze pakt haar tas alvast in.

''oké, even kijken of ik alles heb, zwempak? check! snorkel? check! kleren? check!... volgens mij heb ik alles....maar ik heb toch het gevoel dat ik iets vergeet...... nah, zal wel niks bijzonders zijn, MAM! IK GA SLAPEN! '' "oké! slaap lekker!" kyra trekt haar pyjama aan en gaat in bed liggen. "en toch heb ik het idee dat ik iets vergeet, iets belangrijks...." kyra haalt haar schouders op en gaat slapen. PIEP PIEP PIEP! kyra schrikt wakker en kijkt op haar klok, het is 6;30. "zucht, ik ben weer eens vergeten om mijn wekker af te zetten voor school. nou ja, dan maar even tekenen." kyra pakt haar bureaustoel en zet hem bij haar tafel, pakt haar tekenblok en potloden en gaat zitten. "wat zal ik tekenen? hmmm. een vogel? nee, te makkelijk. Oeh! ik weet al wat!" ze zet haar koptelefoon op en begint te tekenen. na een klein uurtje is ze klaar, ze heeft een eiland getekend, met palmbomen, een hut en een cruiseschip.

ze kijkt weer op haar klok. "7:25?! ach, dan kan ik wel naar beneden, ontbijten" kyra pakt haar koffer op. loopt naar de trap, kijkt nog een keer naar haar kamer en doet dan haar deur dicht. ze loopt naar beneden en begint haar brood te smeren. als ze klaar is met smeren, loopt ze naar de bank en zet de TV aan. "alleen maar nieuws? sahaai! ik ga wel een film kijken," ze zet een film op. het geluid staat nog op vol volume. "AAH!" kyra zet snel de TV uit. haar vader rent de kamer binnen met een brandblusser . "WIE WAT WAAR?!" kyra begint te lachen. "goeiemorgen pap". haar vader legt de brandblusser weg en vraagt:"wat was dat?" "niks, ik wou een film kijken maar had niet door dat het volume op maximaal stond. oeps" haar vader grinnikt."het maakt niet uit. ben je klaar om zo weg te gaan? je moeder en ik gaan nog even aankleden en eten en dan moeten we gaan anders missen we onze vlucht." "oké! ik zet mijn koffer vast in de auto."

een uur later zitten ze met z'n drieën in de auto op weg naar het vliegveld.

"en nog heb ik het idee dat ik iets vergeet." denkt kyra, daarna valt ze in slaap.

SOS ouders vermistWhere stories live. Discover now