Yazarlar ~ Kalıplaşmış Konular

109 5 1
                                    

Kalıplaşmış konular deyince akla ilk gelen şey 'kötü çocuk' dur bana göre. Yazarların en çok yaptığı hatalardan biri de bu zaten.Tek bir konuya bağlı kalarak hikaye yazmak.Anlıyoruz, kötü çocuk, annesi babası ayrılmış kız vs. ilgi çekici ve güzel konular ama bir süre sonra sıkmaya başlıyor.

Bana göre yazarlar özgü olmalı. Bu konularla hikâye yazınca çok tutacağını, herkesin okuyacağını falan düşünen varsa lütfen hemen bu fikirden vazgeçsin ve kendi konusunu üretsin.Böylelikle hem özgü fikirler ortaya çıkar hem de çeşitlilik sağlanır.

Kalıplaşmış konulardan birisi de 'lisede okuyan kız'.Arkadaşlar size sunu şiddetle hatırlatıyorum ki, baş kahraman olan kız (erkek de olabilir ama buna birazdan geleceğim) ille de liseli olmak zorunda değil. Mesela üniversiteli olabilir, okumuyor olabilir. Bana "Ama liseli olmayınca da hikâyem tutmuyor!" diye sitem etmeyin. Tutmamasının sebebi sadece liseli olmaması mı? Neden sorunu kendiniz aramıyorsunuz?

Şimdi gelelim kızların ağzından yazılan hikâyelere.Biliyorum,kızların düşüncelerini ve duygularını okuyuculara yansıtmak,betimlemek daha kolay fakat yaptığınız hatalardan biri de bu.Yeni hikâye bölümüne tıklayın, ve erkeğin ağzından bir hikaye yazmayı deneyin.İlk başta zorlanacaksınız,konu bulamayacaksınız fakat yazdıkça ortaya çeşit çeşit konular çıkacak.İsteyen kızların ağzından yazılanları okur isteyen erkeklerin. Bizim amacımız Wattpad'de akıllara kazınan sabitçiliği değiştirmek.

Uzun lafın kısası size söylemek istediğim şu, kendi tarzınızı yaratın. Hayat boyu insanlardan örnek olarak,olanları kopyalayarak yaşayamazsınız. Eğer gerçekten güzel ve özgü bir hikâye yazarsanız, ve yazdığınız bu hikâye tutarsa ne kadar büyük bir çığır açacağınızı düşünün.İnsanları demodelikle değil, farklı fikirlerle etkilemeye çalışın.

Unutmayın, inanırsanız yapamayacağınız hicbir şey yoktur.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 10, 2014 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Yazarlar ve KitaplarWhere stories live. Discover now