Prolog

6 0 0
                                    


Byla tak blízko. Již cítila jedinečnou strukturu drahokamu, který po celou věčnost hledala. Odlesky jako by ji povzbuzoval, aby jej co nejdříve tiskla ve své ruce a mohla s jeho pomocí dokončit skládačku artefaktu, po kterém tak dlouho toužila. V daném okamžiku, kdy byla pouhé milimetry daleko, vše začalo blednout a ji zachvátila vlna zoufalství. Už to skoro měla! Celý nový svět jí ležel u nohou... Zachvátila ji tma a hned na to jasné světlo.

Autobus s trhnutím zastavil a světlo ztrácelo na intenzitě. V tom jistém okamžiku ji rázem plně probudil nesnesitelný puch linoucí se z vedlejšího sedadla. Zdrojem byl její neschopný průvodce - "mírně" obézní muž na úrovni prasete... i když, to těm prasatům nemohla udělat. Přirovnat taková kultivovaná zvířata k téhle trosce, která využije peníze, co z ní byly vytaženy k nákupu alkoholu.

Autobus se znova s trhnutím rozjel. Neubránila se návalu nadšení. Měla totiž pocit, že tenhle sen znamenal, že je na správné cestě – přesněji začátku dlouhé cesty.

Světy jako by projela vlna strachu, když se Clara Smith, ředitelka jedné z největších společností, tiše, ale zlověstně zasmála.

T.M.A & IseeU2002 :D

IngceloWhere stories live. Discover now