33.KAPITOLA

3.5K 128 0
                                    

Pohľad Liama:
Keď odišla Layla,mama s Karin sa vrátili domov o hodinku. Sestra šla do izby sa učiť a mama si v obývačke čítala knihu a na očiach mala dioptrické okuliare. Ja som sedel blízko nej a pozeral do mobilu.
"Nejaký si v poslednej dobe vysmiaty."začala mama.
"Dobrá nálada. A zajtra máme zápas takže sa teším."zahovaral som.
"Aha,ako myslíš. Držím vám palce."a ďalej sa venovala knihe.
Odložil som mobil,oprel sa a zhlboka sa nadýchol. "Vieš...o niečom by som sa chcel aj ja s tebou porozprávať."chcel som jej všetko povedať.
Mama si odložila okuliare a knihu na stôl a zapozerala sa na mňa. "O čo ide zlatko?"spýtala sa ma.
"Vieš...nikdy som o tomto s nikým nehovoril,ale mám potrebu ti to povedať."
"Počúvam."
"Ja...ja som sa...zamiloval."a je to vonku.
Mama na mňa prekvapene pozrela. "To je skvelé!"vyhlásila. "Kto je tá šťastná."
"Neviem či sa ti to bude páčiť,ale...je to Layla. Chodíme spolu."priznal som.
Vyvalila oči. "Ou."
"Mami...ja som s ňou šťastný. Nikdy som taký pri nikom nebol. Keď som s ňou tak sa cítim tak...uvoľnene,milovane a...vždy si prajem aby tá chvíľa keď som s ňou nikdy neskončila. Ja keď ju vidím tak sa mi rozbúši srdce a rozžiaria oči. Je to také zvláštne...nikdy som to nezažil. Hrozne mi na nej záleží. Často premýšľam,čo práve robí. Viem že ju asi moc nemáš rada,ale bol by som rád,keby to aspoň rešpektuješ. Vieš dokonca by som si dokázal predstavíť s ňou život."hovoril som a myslel na jej krásnu tvár.
Mama sa usmiala. "Ja nie že by som nemala rada ju,ale ja sa len moc nemusím s jej mamou. Podľa mňa je Layla naozaj nádherná a milá. Moc vám to prajem."dotkla sa povzbudivo môjho stehna.
"Naozaj?"
"Jasné že áno."objali sme sa.
"Ale prečo sa vlastne vy dve tak strašne nemáte radi?"spýtal som sa.
Zhlboka sa nadýchla. "Začalo to na strednej. Boli sme kedysi najlepšie kamarátky,ale keď prišiel na školu nový chlapec Ben,čiže tvoj otec, tak sa rozpútala vojna medzi dievčatami. Jej mame sa tvoj otec páčil a mne tiež samozrejme. Ja som jej ho chcela nechať,ale Ben chcel jedine mňa. Žiadne iné dievča len mňa. Naozaj sme si rozumeli. Plus to bol futbalista,to máš po ňom. Ja som bola roztlieskavačka,jej mama nie. Dosť mi závidela. Hádala sa so mnou,že je to moja vina,že som to spravila naschvál. Odvtedy sa nebavíme,ona ma znenavidela,síce ma to mrzelo,ale jeho som milovala až moc. Ona mi to nechcela odpustiť. Tak sme si začali robiť zle navzájom. A nejako to trvá do dnes. A ona si niekoho už našla. Presťahovali sa sem vedľa,no my sme sa presťahovali o rok neskôr s Benom,obvinila ma,že som to spravila naschvál."neveriacky sa zasmiala nakoniec.
"Treba jej to nejako vysvetliť všetko. Chcel by som aby ste si k sebe našli cestu."povedal som. Bol som rád,že mama mi to všetko napokon povedala. Išiel som do izby a zavolal som Layle,ktorej som všetko povedal. 

Zakázaný chlapec (DOKONČENÉ)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz