23

4.1K 144 9
                                    

William sa na mňa prekvapene pozrie ale zároveň aj nahnevane.
"To je už jedno. Bolo to davno' snažím sa odbočiť od tejto témy. Ale William nechce.
"Povedz mi všetko od začiatku" povie rozhodne. Chytí má za ruku a odtiahne ma do obývačky. Posadí má na gauč a on si sadne hneď oproti mňa.
"William" prosím ho
"Nie rozprávaj" povie rozhodne a upriamí na mňa pohľad. Vzdychnem si a začnem mu rozprávať všetko od zaciatku.
"Keď som bola malá s mamou sme bývali v byte. Býval s nami ešte aj otec. Všetci sme sa tvárili šťastne. Každý s okolia si myslel aká sme skvelá rodina. Aj sme boli. Môj oco bol úžasný. Zažila som s ní veľa zážitkov. Lenže potom jedného dňa ho vyhodili s práce. S mamou sa začali kvôli tomu hádať. Nemal kto zarábať na domácnosť. Lebo mama z jej platu to nevedela utiahnuť. Oco sa kvôli tomu nahneval a začal piť. Hnevalo ho ako sa k nemu mama správala. Vedel že za to môže on ale aj tak bol na ňu nasratý. Každý večer začal chodiť do krčmy a domov sa vrátil opitý. Najskôr len prišiel ľahol si do postele a zaspal. A ráno potom znovu išiel do krčmy a takto to trvalo niekoľko mesiacov. Máme to veľmi prekážalo vravela mu aby s tým prestal ale on si nedal povedať. No a potom jedného dňa prišiel domov. Bola som sama lebo mama ťahala nočnú. Potrebovala nejak uživiť rodinu, keďže oco všetky peniaze prepil" zacítim ako mi po líci tečie slza. Rukou si ju rýchlo utriem a pokračujem dalej.
"No prišiel opitý. Chcela som mu pomôcť do postele. Lenže on začal po mne bľačať a vykrikovať mi že je to všetko moja vina. A že za to všetko môžem ja. A potom ma udrel. Strašne silno do mňa buchol až tak že som spadla na zem. A potom. To len pokračovala vždy keď nebola mama doma má za niečo zabil. Chcela som to povedať mame ale som sa bála. Nechcela som aby mala problémy ešte aj so mnou. Lebo ich mala dosť aj bezo mňa. Trvalo to zopár mesiacov a potom to mama raz uvidela. A vyhodila ho z bytu. A od vtedy som ho už nevidela"rukami sú rýchlo utieram slzy ktoré sa mu spustili počas rozprávania. William sa na mňa smutne pozerá.
"Koľko si mala rokov?" Spýta sa ma.
"12" rýchlo odpoviem.
"On je taká sviňa" nahnevane povie William.
"Mala si sa ozvať skôr"
"Bála som sa" povie s plačom. William s akú mne nakloní a silno má obíme. Pritiahne sa k nemu ešte bližšie. A rozplačem sa mu na hrudi.
"Neboj sa. Už sa ti to nikdy nestane ja ťa pred ním ochránim" upokojuje ma William. Rukou mi prechádza po chrbte. Snažím sa prestaň plakať ale nejde mi to. Vždy keď si na to spomeniem je mi do plaču.
"Kľud Zlatko" pobozká ma na temene hlavy.
"Za všetko môžem ja" poviem s plačom
"Ty sa to určite nemôžeš. On bol debil" povie nahnevane William.
"Nemala som sa doňho starať. Ja som ho k tomu vyprovokovala. Za všetko môžem ja" poviem Williamovy do hrude
"Počúvaj ma" zdvihne mi hlavu a ja sa mu pozriem rovno do očí " ty za to nemôžeš. On bol alkoholik a on ti bezdôvodne ublížil. Jediný kto za to môže je on. A nie ty. Takže nad niečím takým ani nerozmýšľaj. Rozumela si?" Spýta sa ma. Ja iba prikývnem.
"To som rád. A teraz si oddychni. Potrebuješ spánok" zdvihne ma na ruky a odnesie má do spálne. Položí ma na posteľ a ľahne si vedľa mňa. Pritiahne si ma na svoju hruď.
"Milujem ťa" zašepka mi a pobozká ma na vlasy.
"Aj ja teba" rukou mu prejdem po bruchu a započúvam sa do jeho tlkotu srdca. Upokojuje ma to. Nohy si prepletiem s jeho a pritúlim sa k nemu. On ma silno obíme. A spoločne ležíme dokrútení na posteli. Uľavilo sa mi že som mu to povedala lebo nikto okrem mojej mamy o tom nevie. A som rada že on patrí do ľudí ktorý o tom vedia.
"Brú noc" zašepka.
"Brú"

Ahojte. Veľmi často sa vám neozývam ale chcela by som vám poďakovať za každé čítanie a votes.. bola by som rada že ty ktorý sa dostali až sem a podporujú ma od začiatku aby mi napísali komentár že ako sa vám to páči a že čo sa bude podľa vás diať ďalej. Teším sa na vašu spätnú odpoveď.

-sladkych16

Fake FamilyWhere stories live. Discover now