022 Taistelu

364 66 5
                                    

22.Luku: Taistelu

Cecilie oli jähmettyä paikoilleen kuullessaan Katen puhuvan.
"Zen?" hän kysyi ihmeissään. Oliko Zen tehnyt jonkin sopimuksen? Cecilie ei ollut koskaan kunnolla tutustunut hiljaiseen Zeniin, mutta yllättyi silti. Hän oli luullut tunteneensa Olivian ystävät.
"Taisin hämmentää sinua", Kate sanoi tyytyväisenä huomatessaan yllättyneisyyden Cecilien kasvoilla. "Lordi aikoo saada haltuunsa sekä maallisen vallan että kuningassuvussa kiertävän voiman, sen joka kulkee jokaiselle äidiltä tyttärelle, isältä pojalle. Se vaikuttaa koko maahan, sen kansaan, kasvillisuuteen... Se voima on kuin elämänvirta täällä! Siihen hän tarvitsee prinsessaa ja kuningatarta. Mutta sen saaminen ei onnistu ilman sinua ja kaksossisartasi."

Kate käveli puhuessaan rauhallisin askelin portaita alaspäin.

"Lordi havittelee valtaa ja voimaa itselleen, ja tarvitsee siihen minua. Mutta hän on tyhmä, jos kuvittelee, etten vaadi jotakin tästä itselleni. Minä en matele sen miehen edessä enää, jos kykenen ottamaan osan voimasta, minkä hän luulee voivansa saavuttaa.

"Etkö koskaan ole ihmetellyt kykyjesi voimakkuutta noin nuorena? Se on kaksossisarten ominaisuus. Identtisten sisarusten ominaisuus. Se on mieletön voima, jollaista harvoin on. Te saatatte olla ainoat tällä vuosituhannella! Vain suuren voiman avulla toinen voima on siirrettävissä ihmiseltä toiselle.
Minä tarvitsen teidän voimanne, jotta lordi voi saada haluamansa. Ja se nuori poika... ilmestyi tänne muutamia vuosia sitten, ties mitä hän ajatteli yrittää, omia suunnitelmiaan hän juoni, mutta hän jäi kiinni. Hän teki sopimuksen kaksossisarten löytymisestä. Kuolema tai palvelus, tiesimme mitä hän valitsisi. Hän saisi näkönsä ja ihmisyytensä takaisin, jos me saamme tämän suunnitelman onnistumaan hänen avullaan.

"Hän lupasi sen valan kautta, joka on sinetöity taialla toimestani. Prinsessa on suuri osa suunnitelmaa, ja jos hän pääsee nousemaan valtaistuimelle tai onnistuu pitämään voimansa, lordin mahdollisuudet jatkaa hallisijana murenevat. Siksi lupaus koskee sinua: Poika on luvannut tappaa sen, joka vaikuttaa prinsessan kohtalon täyttymiseen. Sen kohtalon, jossa prinsessa Olivia kruunataan ja meidän suunnitelmamme epäonnistuu."

Cecilie kuunteli mykkänä Katen puhetta. Oliko nainen keksinyt kaiken hämätäkseen häntä vai oliko se totta? Jos olikin... Silloin hänen kuolemansa olisi varma. Zen ei voisi rikkoa lupausta ja hän... Cecilie tiesi olevansa avainasemassa Olivia tulevaisuuden kannalta. Pelko kihelmöi tytön sisällä. Hän ei halunnut kuolla.

Mutta mikä oli kuninkaallissuvun voima? Sekö, jonka Cecilie oli joskus tuntenut Oliviassa? Olivia ei kuitenkaan ollut noita, tyttö ei osannut loitsuja... Mutta voisiko Katen puhe olla totta? Mikä Zenin osa tässä todella oli? Cecilie oli huomannut Zenin silmässä olevan haavan, mutta hän ei tiennyt mistä se oli tullut. Hän ei myöskään tiennyt, mitä Kate tarkoitti Zenin ihmisyydellä. Zenhän oli ihminen. Eikö?

Cecilie alkoi hätääntyä. Olivian piti saada tietää tästä. Ja tietysti muiden, Dinan, Bladen... Mutta hän ei pääsisi kertomaan heille, ennen kuin pääsisi eroon Katesta. Noita hymyili niin omahyväisesti, että se sai Cecilien raivonpartaalle. Miksi, miksi hän oli lähettänyt Olivian ja Dinan pois? Samalla Cecilie kuitenkin tiesi, että oli tehnyt oikein käskiessään ystäviensä jo lähteä edeltä. Silti hän toivoi, että Kate olisi puhunut aiemmin.

Nainen käytti selvästi Celineä ja tämän voimia hyödykseen ja siksi tarvitsi Cecilien siskon lähelleen. Cecilie oli niin vihainen, että olisi voinut tappaa pelkällä katseella. Noita käytti Celineä ja tämän voimia hyväkseen, hänen omaa siskoaan...

Kun hän toivoi polttavansa Katen pelkällä tuijotuksella, Cecilie tunsi kosketuksen ikään kuin henkisellä tasolla mieltään vasten. Kuin joku olisi tuupannut lempeästi hänen mieltään ja halunnut sanoa hänelle jotakin. Tunne oli hyvin erikoinen, eikä Cecilie osannut kuvata sitä muilla sanoin kuin 'lämmin'. Hän oli tuntenut saman aikaisemminkin.

Trust / LuottamusWhere stories live. Discover now